Acizii grasi si beneficiile lor asupra pielii

acizii grasi

Acizii grasi Omega 3, 6 si 9 au o multime de beneficii pentru sanatatea ta, cum ar fi: mentinerea tensiunii arteriale in limite normale, protectia cardiovasculara, imbunatatirea memoriei si nu numai.

Dar stiai ca au un efect benefic si asupra pielii? Efectul este cu atat mai puternic cu cat se actioneaza si din interior, prin intermediul dietei (din care sa obtii doza zilnica recomandata de Omega 3, 6) sau suplimentelor alimentare.

Omega 3 si 6 se pot obtine numai din alimentatie, ei nu pot fi produsi in mod natural de catre organism, asa cum se intampla in cazul Omega 9. De asemenea, Omega 9 este produs doar in cazul in care aportul de Omega 3 si 6 este suficient.

Insa, mai ales in sezonul rece, atunci cand pielea ta este mai sensibila in fata frigului, este necesar sa o hidratezi zilnic cu o crema de corp bogata in acizi grasi esentiali.

Descopera mai multe in articol:

1. Omega 3, 6 si 9 hidrateaza si au efect anti-aging

Cand stratul exterior al pielii isi pierde capacitatea de retinere a apei, pielea poate deveni solzoasa, aspra si crapata. Din fericire, capacitatea barierei pielii de a retine apa este influentata de compozitia acizilor grasi, care poate fi imbunatatita cu modificari aduse dietei.

De fapt, cercetarile arata ca suplimentarea cu acizi grasi omega-3 poate avea o influenta pozitiva asupra nivelurile de hidratare ale pielii.

Intr-un studiu care a comparat efectele suplimentarii cu Omega 3 asupra femeilor cu piele sensibila, s-au constatat modificari pozitive in hidratarea si rugozitatea pielii.

Acizii grasi promoveaza un raspuns imun sanatos si previn excesul in productia de proteine ​​in faza acuta – molecule despre care se stie ca afecteaza calitatea pielii. De asemenea, Omega 3, 6 si 9 previn imbatranirea prematura si aparitia ridurilor si ii dau pielii un aspect radiant.

2. Legatura dintre Omega-3, 6 si 9, stres si sanatatea pielii

O bariera sanatoasa a pielii este una care previne pierderea excesiva de apa si poate preveni absorbtia substantelor toxice din mediu care ar putea irita straturile mai adanci ale dermului.

Din pacate, studiile arata ca stresul, lipsa somnului sau un somn nelinistit pot duce la o bariera a pielii nesanatoasa. Acest lucru duce la pierderea aspectului tanar si radiant. Deoarece stresul poate perturba bariera pielii, si nu numai, trebuie sa invatam sa il combatem. Poti citi mai multe despre asta AICI.

Deci, cum intoarcem aceasta situatie in favoarea noastra? Cea mai usoara solutie ar fi sa scapi pur si simplu de stresul nedorit. Dar stim cu totii ca este mai usor de spus decat de facut. Si, mai ales ca este mult mai dificil sa te dezestresezi atunci cand nivelul tau de omega-3 este scazut.

Deoarece se crede ca omega-3 diminueaza raspunsul la stres si ofera un efect calmant, mentinerea unui aport adecvat de omega-3 este benefic atat pentru sanatatea mentala, cat si pentru sanatatea pielii.

3. Acizii grasi pot preveni aparitia acneei

Dietele cu continut scazut de acizi grasi esentiali pot avea un efect negativ asupra pielii, anume aparitia acneei. O afectiune caracterizata prin pustule care apar atunci cand foliculii de par se infunda cu sebum si celule moarte ale pielii.

Cum ar putea aportul de acizi grasi sa duca la un ten mai curat? Ei combat inflamatia care apare odata cu acneea si regleaza nivelul hormonal. Un dezechilibru hormonal este mereu asociat cu aparitia acneei, chiar si in cazul adultilor.

Citeste mai multe despre acizii grasi AICI.

Iti recomandam:

Life Impulse® Omega 3 Fish Oil

Este un supliment alimentar care contine ulei de peste. Are in compozitie cei mai importanti acizi omega 3: E.P.A. (Eicosapentaenoic) si D.H.A. (Docosahexaenoic).

Contribuie la numeroase procese biochimice, previne aparitia bolilor de inima, protejeaza impotriva stresului mental si regleaza sistemul cardio-vascular.

Crema pentru corp, cu ulei de canepa si plante BIO, Life Care®

Este bogata in acizi grasi esentiali omega 3, 6 si 9.  Hidrateaza si hraneste in profunzime pielea uscata si deshidratata. Calmeaza pielea iritata si previne deshidratarea acesteia.

Crema hidratanta are un complex de ingrediente BIO care ofera pielii un efect catifelat. Are o textura usoara ce patrunde rapid in piele. Uleiul din seminte de canepa ajuta la imbunatatirea elasticitatii pielii si poate fi eficient in tratarea diferitelor afectiuni ale pielii.

Exfoliant cu acid hialuronic si ulei de canepa, Life Care®

Pielea trece permanent printr-un proces de regenerare celulara. Celulele moarte se acumuleaza treptat pe suprafata ei, ascunzand sub ele stratul de celule noi si sanatoase.

Pentru a elimina acest surplus, exfolierea este cea mai simpla si eficienta metoda. Exfolierea stimuleaza circulatia sanguina si contribuie la o mai buna oxigenare, ceea ce ii ofera pielii o stralucire naturala.

Exfoliantul este bogat in acizi grasi esentiali, care hidrateaza, previn imbatranirea prematura si redau elasticitatea.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *