Semne ca esti stresata si cum te relaxezi

Stresul poate fi prezent in toate aspectele vietii. Din cauza stilului de viata modern, agitat si aglomerat, poti ajunge in situatia in care stresul sa puna stapanire pe tine si sa iti controleze actiunile. Ca sa il combati cu succes, trebuie sa recunosti semnele si sa inveti sa te relaxezi.

1. Ai probleme de memorare si concentrare

Atunci cand esti stresata constant, capacitatea de functionare a sistemului nervos este afectata. Apar dificultatile de concentrare, de memorare si invatare. Pentru majoritatea, locul de munca este principala cauza a stresului. In acest caz, performantele profesionale scad si exista riscul sa duci cu tine acasa stresul de la munca.

Iti recomandam:

NADH PLUS – 20mg. NADH este o coenzima derivata din vitamina B3, cu rol activ in toate celulele vii ale organismului. Ajuta la imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare. Este eficient pentru oamenii care trec prin perioade stresante sau aglomerate, deoarece imbunatateste performanta cognitiva.

Ulei din ficat de cod. Benefic pentru echilibrul creierului si al inimii! Uleiul din ficat de cod reprezinta o sursa excelenta de acizi grasi omega 3, eicosapentaenoic (EPA) si docosahexaenoic (DHA), vitaminele A si D.

Descopera AICI toate suplimentele care iti sustin capacitatea intelectuala, de memorare si concentrare.

2. Suferi de tulburari de somn

Daca adormi greu, ai un somn nelinistit, te trezesti brusc in mijlocul noptii sau suferi de insomnii, sa stii ca stresul poate cauza toate aceste probleme. Gandurile si energiile negative pe care le acumulezi in timpul zilei iti afecteaza odihna si starea de relaxare.

Iti recomandam:

Sleep&Calm, pentru atenuarea rapida a tulburarilor de somn.  Te ajuta sa te relaxezi, sa adormi mai repede si sa ai un somn mai linistit datorita formulei cu actiune rapida pe baza de melatonina si suc concentrat de visine. In plus, acest produs vegetarian inlatura insomnia si efectele negative ale stresului.

3. Esti irascibila, dezorganizata si eviti socializarea

Este normal ca atunci cand este stresata, sa nu fii tu. Devii irascibila, sensibila si ai tendinta sa tipi la cei din jur. Programul obisnuit iti este dat peste cap, inclusiv rutina alimentara – poti manca prea mult, pe baza de stres sau prea putin. E posibil sa doresti sa eviti socializarea si sa vrei sa petreci cat mai mult timp singura.

In acest caz, te pot ajuta suplimentele naturale cu efect adaptogen. Atunci cand vorbim de stare de bine si zero stres, ne gandim si la adaptogenii care ne ajuta sa o castigam. Dar ce sunt adaptogenii, unde pot fi gasiti si poate cel mai important, functioneaza cu adevarat? Descopera mai multe AICI.

Scapa de stres si recapata-ti starea de bine

Planifica-ti ziua si respecta o rutina bine stabilita

Desi e opusul la „Iesi din zona de confort si descopera lumea”, atunci cand esti stresata ai nevoie de o rutina care sa te mentina relaxata. Daca iti organizezi activitatile, ai mai putine sanse ca ziua ta sa devina haotica. Fa-ti o lista cu lucrurile pe care le ai de facut si incearca sa o respecti. Daca apare ceva imprevizibil, nu te agita si rezolva situatia cu calm.

Elimina stresul cu ajutorul sportului

Cunosti senzatia dupa ce ai depus miscare fizica (fie ca e vorba de sala, alergat sau inot)? Sportul te face sa te simti mai bine fizic si psihic, sa iti imbunatatesti circulatia sangelui si sa iti oxigenezi creierul, sa te detensionezi si sa te binedispui. Mergi pe jos, plimba-te cu bicicleta, mergi intr-o drumetie cu prietenii, fa yoga, pilates sau orice activitate care iti face placere.

Antreneaza-ti mintea sa se relaxeze

Nu poti elimina toate cauzele stresului, de aceea trebuie sa inveti cum sa il tii departe. Meditatia si practica mindfulness sau yoga te ajuta sa pui stapanire pe mintea ta si sa te relaxezi in situatiile stresante.

Citeste, petrece timp in natura, detaseaza-te de gandurile negative si nu te gandi la problemele pentru care nu ai rezolvare. Este important sa te concentrezi asupra prezentului – numai asa iti vei recapata echilibrul interior.

Tu cum combati stresul?

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *