Afectiunile urologice la barbati: cauze si tratament

Afectiunile urologice la barbati – de ce apar, cand si cum pot fi tratate? In fiecare zi, milioane de barbati se confrunta cu probleme de sanatate urologica si sexuala, de la disfunctia erectila la cancerul de prostata.

Primul pas pe care orice barbat trebuie sa il faca este PREVENTIA. Apoi, sa inteleaga si sa recunoasca SIMPTOMELE si sa apeleze la sfatul specialistului.

afectiunile urologice la barbati

Afectiunile urologice la barbati: preventie

Luarea de masuri preventive este esentiala atunci cand vine vorba de sanatatea urologica si va poate ajuta sa reduceti riscul de infectii ale vezicii urinare sau ale tractului urinar, disfunctie erectila si multe altele.

Cu toate acestea, odata cu inaintarea in varsta creste si riscul, iar prevenirea devine si mai importanta.

Daca sunteti constient de obiceiurile si sanatatea dvs. (dieta, stil de viata, activitate fizica, stres), este probabil sa recunoasteti din timp simptomele unor afectiuni urologice. Astfel, puteti programa o intalnire cu medicul dumneavoastra pentru sfaturi si tratament cat mai curand.

De asemenea, este recomandata o alimentatie sanatoasa, bogata in vitaminele C si A, zinc, proteine vegetale si grasimi sanatoase.

Un stil de viata activ este benefic pentru sanatatea prostatei si nu numai. Chiar daca nu exista multe studii care dezbat acest subiect, cele existente au concluzionat ca atunci cand integrezi sportul sau miscarea regulata in rutina, riscul de aparitie a problemelor prostatei scade.

Iata cateva obiceiuri pe care le puteti incepe chiar astazi pentru a va mentine sanatatea urologica.

1. Bea o cantitate suficienta de lichide in fiecare zi

Corpul uman este alcatuit, in medie, din 60-65% apa, cu anumite variatii in functie de varsta, sex si stil de viata. Apa din organism se consuma insa prin transpiratie si alte procese fiziologice, de aceea este importanta hidratarea.

Hidratarea este esentiala pentru a ajuta la curatarea corpului si la minimizarea sanselor de infectie. Daca aveti urinari frecvente in timpul noptii, se recomanda limitarea hidratarii chiar inainte de culcare.

Una dintre cauzele aparitiei pietrelor la rinichi este neglijarea necesarului de apa al organismului. Astfel, impuritatile se acumuleaza la nivelul tesutului, iar urmarile pot fi dintre cele mai dureroase. Asa ca, bea apa pentru a preveni afectiunile rinichilor.

2. Mentineti o dieta sanatoasa

Minimizati zaharul, cofeina si alte stimulente. Acestea pot declansa infectii urinare sau pot duce la obezitate sau diabet, ambele avand un risc crescut de declansare a problemelor urologice, precum inflamatiile sau cancerul de prostata.

Mancarea picanta poate fi, de asemenea, un factor care contribuie la problemele urinare. Adopta o dieta saraca in grasimi trans (nesanatoase) si bogata in legume si fructe proaspete, de sezon.

3. Urmati obiceiuri sanatoase la baie

Este simplu: Cand trebuie sa folositi toaleta, nu amanati. De asemenea, acordati atentie obiceiurilor dvs. obisnuite si adresati-va medicului dumneavoastra daca observati ca trebuie sa urinati mai frecvent decat in ​​mod normal, aveti dificultati de mers sau aveti dureri la urinare.

Amanarea mictiunii poate duce la infectii urinare sau ale vezicii, la acumularea de bacterii si la deteriorarea tesutului vezicii.

Afectiunile urologice la barbati – ce ar trebui sa stii

1. Un nivel scazut de testosteron poate determina oboseala, cresterea in greutate, caderea parului si disfunctia sexuala. Daca banuiti ca aveti un nivel scazut de testosteron, il puteti testa printr-o simpla analiza de sange.

2. Disfunctia erectila nu este considerata normala si nu apare doar la barbatii in varsta. Poate aparea la orice varsta si o varietate de factori pot contribui la aceasta problema. Apelati la medicul specialist daca va confruntati cu aceasta problema.

3. Exista trei niveluri de prostatita (o inflamatie a prostatei): prostatita nebacteriana, prostatita acuta bacteriana si prostatita cronica. Daca intampinati dificultati la urinare, dureri pelvine, dureri la nivelul spatelui inferior si senzatie de arsura in timpul urinarii, ar trebui sa va programati o intalnire cu urologul cat mai curand posibil.

Iata ce iti recomandam:

Seminte de dovleac si antioxidanti pentru sanatatea prostatei

Life Impulse® ProstaNEW – contine un complex natural ce are la baza fitosteroli de pin, extract din seminte de dovleac, extract din rosii, brocoli si rodie, cu rol de a ajuta si sustine tractul urinar datorita proprietatilor antiinflamatorii si antioxidante.

Fitosterolii sunt compusi care se regasesc in mod natural in plante. Desi ajung in organism in cantitați mici, ei aduc beneficii importante starii de sanatate si pot fi un adjuvant puternic in tratarea prostatei.

Semintele de dovleac sunt energizante, vermifuge, laxative, antianemice si amelioreaza afectiunile prostatei. Pot ajuta la prevenirea infectiilor prin reducerea aderentei bacteriilor la peretii tractului urinar.

Antioxidantii din semintele de rosii ofera protectie colonului iritat, amelioreaza afectiunile prostatei si previn tumorile pancreatice.

Brocoli si rodia previn dezvoltarea celulelor canceroase in organism, datorita continutului ridicat de flavonoizi, antioxidanti cu un puternic efect anticancerigen.

Maca si vitamine pentru cresterea libidoului

Life Impulse® MisterMax este un supliment alimentar special conceput pentru barbati, care creste potenta, energia sexuala si libidoul. Nu este un medicament si nu inlocuieste tratamentul de specialitate recomandat de medic sau dieta normala.

Are la baza o formula complexa de plante si vitamine, ingredientele principale fiind L-arginina, Maca si Damiana precum si vitaminele B6, B2, B1 si zinc, recunoscute pentru efectele lor benefice asupra organismului.

Extractul de zinc contribuie la fertilitate si reproducere, mentinand un nivel normal de testosteron in sange, protejeaza celulele impotriva stresului. Zincul aduce beneficii si asupra sistemului imunitar, ajutand la functionarea normala a acestuia.

L-Arginina poate contribui la mentinerea circulatiei normale a sangelui in organism. Extractul de maca ajuta la cresterea libidoului si poate avea efecte pozitive in caz de infertilitate.

D-manoza si vitamina C pentru prevenirea si tratarea infectiilor urinare

Life Impulse® UroBlock Complex – contribuie la mentinerea sanatoasa a tractului urinar si imbunatateste activitatea vezicii urinare.

Are la baza o formula speciala ce combina ingrediente precum D-Manoza, merisoare si Vitamina C, cunoscute pentru efectele lor benefice asupra organismului.

D-Manoza are o structura similara glucozei, se extrage din portocale, merisor si Vitamina C, dar este metabolizata foarte greu.

Astfel, nu creste glicemia si poate fi administrata si de catre diabetici. Ajuta la blocarea dezvoltarii unor bacterii in tractul urinar.

Merisoarele si Vitamina C contribuie la sustinerea sistemului imunitar si osos, la formarea colagenului si la buna functionare a vaselor de sange.

Au actiune sinergica contribuind la reducerea reaparitiei acestora si la tulburarile tractului urinar.

In caz ca te confrunti cu o afectiune urologica, apeleaza la sfatul medicului specialist. Si nu uita de adjuvantele naturale care iti aduc o multime de beneficii!

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *