Ciuperca Reishi creste longevitatea si intareste imunitatea

ciuperca reishi

Ciuperca Reishi, sau Ganoderma Lucidum, este destul de putin cunoscuta in Occident, dar este extrem de apreciata in lumea asiatica de mii de ani si reprezinta unul dintre cele mai vechi simboluri ale bunastarii si longevitatii.

Reishi, numita si ,,ciuperca nemuririi sau marele protector imunitar’’ a fost folosita inca din antichitate ca tonic, adaptogen si imunostimulator al organismului.

Stiai ca ciuperca Reishi:

  • are de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele
  • are un continut de fier de 3 ori mai mare decat spanacul
  • contine de 7 ori mai multa vitamina C decat o portocala?

Ciuperca Reishi – TOP beneficii pentru sanatatea ta

Reishi are un gust amar, lemnos, dar cu proprietati extraordinare de prevenire a racelilor si virozelor, imbunatatind semnificativ capacitatea naturala de aparare a organismului, sporind productia de celule ale sistemului imunitar.

In cadrul ciupercii, exista mai multe molecule, inclusiv triterpenoide, polizaharide si peptidoglicani, care sunt responsabile pentru efectele sale terapeutice asupra sanatatii.

In timp ce ciupercile in sine pot fi consumate proaspete, pentru a beneficia de toate efectele miraculoase, se utilizeaza mai ales formele pudra ale ciupercii sau extracte care contin aceste molecule specifice.

1. Intareste sistemul imunitar

Unul dintre cele mai importante efecte ale ciupercilor Reishi este stimularea sistemului imunitar.

Desi unele detalii sunt inca incerte, studiile de pana acum au aratat ca Reishi poate modifica genele din celulele albe din sange, care sunt parti esentiale ale sistemului imunitar.

Mai mult decat atat, aceste studii au descoperit ca unele forme de Reishi pot modifica caile inflamatorii in celulele albe din sange. In acest proces intra unele molecule, inclusiv triterpenoide, polizaharide si peptidoglicanii.

Ciuperca Reishi este recomandata atat persoanelor care sufera de o anumita afectiune (boli inflamatorii, sistem imunitar slabit, diabet, alergii, boli de inima etc.), cat si persoanelor sanatoase.

Intr-un studiu, ciuperca a imbunatatit functia limfocitelor, care ajuta la combaterea infectiilor si a cancerului, la sportivii expusi la conditii stresante.

2. Lupta impotriva oboselii si depresiei

Efectele Reishi asupra sistemului imunitar sunt cele mai cunoscute, dar ciuperca are si alte avantaje potentiale. Acestea includ reducerea oboselii, ameliorarea starilor depresive, precum si imbunatatirea calitatii vietii.

Un studiu a examinat efectele sale la 132 de persoane cu neurastenie, o afectiune asociata cu ameteli, dureri de cap si iritabilitate. Cercetatorii au descoperit ca oboseala a fost redusa si bunastarea a fost imbunatatita dupa 8 saptamani de administrare a suplimentelor cu Reishi.

3. Scade tensiunea arteriala si sustine sanatatea inimii

Compusii din ciuperca Reishi pot ajuta la mentinerea tensiunii arteriale la un nivel optim, la fel si in cazul colesterolului. De asemenea, ciuperca poate scadea nivelul trigliceridelor.

Reishi nu inlocuieste tratamentul specializat, ci este folosita ca adjuvant. Inainte de consum, se recomanda sfatul medicului specialist pentru reglarea dozei si concentratiei.

Iti recomandam:

Extract de ciuperca Reishi, 400 mg, Life Care® – intareste sistemul imunitar

Pe langa proteine, vitamine si aminoacizi, mai contine o concentratie mare de saruri minerale precum zinc, magneziu, calciu, germaniu organic si polizaharide ce au efecte benefice asupra sistemului imunitar si a circulatiei.
Polizaharidele (in concentrație de 20%) sunt substante organice cu cele mai active proprietati de reglare a sistemului imunitar, de reducere a tensiuni arteriale si de crestere a longevitatii si vitalitatii organismului.

Beneficiile ciupercii Reishi sunt:
>> Stimuleaza sistemul imunitar
>> Puternic antioxidant
>> Stimuleaza regenerarea celulelor nervoase
>> Creste longevitatea, vitalitatea si energia intregului organism
>> Neutralizeaza radicalii liberi
>> Imbunatateste fluxul sangvin

Se recomanda 2 capsule pe zi dupa masa, incepand cu varsta de 16 ani. Nu depasiti portia zilnica recomandata. A se feri de lumina, a se pastra la loc uscat si racoros. Dieta normala nu poate fi inlocuita cu folosirea acestui supliment alimentar.

Tu cum iti intaresti imunitatea?

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *