Sampon cu usturoi, pentru un par sanatos si radiant

Sampon cu usturoi

Samponul PHYTELENE COMPLEX, cu usturoi si plante BIO, Life Care® are la baza extractul de usturoi si alte extracte de plante: urzica si menta BIO, urzica alba, nasturel, iedera, rozmarin, musetel, brusture, pin si arnica, remarcandu-se prin parfumul sau fin si delicat. 

PHYTELENE COMPLEX este un amestec de plante care au fost selectate pentru actiunile lor sinergice si complementare din punct de vedere al efectului terapeutic.

Usturoiul

Inca din cele mai vechi timpuri, usturoiul a fost folosit in aproape toate culturile ca aliment, dar si ca planta medicinala. Aceasta planta este originara din regiunea muntoasa a Asiei Centrale de unde s-a raspandit in toata lumea.

Usturoiul a fost folosit in intreaga lume ca un bun antiseptic si vermifug, motiv pentru care in antichitate era cel mai apreciat remediu impotriva epidemiilor de gripa sau alte boli.

Usturoiul are in compozitie saruri minerale, microelemente, inulina,  vitamine (A, B, PP, C) si doua substante specifice cu efecte antibiotice precum: alicina si garlicina. Usturoiul contine peste 200 de substante active precum fosfor, potasiu, cupru, fier si calciu.

Proprietatile naturale antimicrobiene si antifungice identificate in usturoi pot contribui la combaterea germenilor si a  bacteriilor, pastrand sanatatea parului.

Usturoiul este o sursa bogata de sulf, element esential in dezvoltarea de keratina, proteina ce ofera parului structura si forma, rol important in cresterea parului, dar si un strat protector cu efect benefic asupra scalpului.

Datorita uleiului esential, continut de usturoi, printr-o usoara stimulare a pielii, intensifica circulatia sangelui in capilare, conducand la o crestere accentuata a fluxului de sange catre foliculi si astfel se stimuleaza cresterea parului.

In compozitia usturoiului gasim si seleniu, necesar pentru absorbtia completa a vitaminei E, ceea ce ajuta la pastrarea unui par frumos si sanatos, cu aspect stralucitor.

Vitamina C este necesara pentru a sintetiza colagenul si pentru a fortifica radacinile parului. Vitaminele B1 si B6 imbunatatesc circulatia sangelui la nivelul intregului corp si implicit la nivelul scalpului.  

De asemenea Vitaminele B1 si C elimina pielea uscata, matreata si dau stralucire buclelor, evitand aspectul de par uscat. Cupru ajuta la mentinerea pigmentilor la nivelul firului de par, impiedicand prin acest efect albirea parului. 

Urzica

Urzica este o planta medicinala cu efecte benefice asupra organismului datorita continutului ridicat de acid acetic, acid formic, saruri minerale si vitamine (A, B2, C, K). Este raspandita pe aproape tot globul, fiind folosita de sute de ani in scopuri medicinale.

Aceasta planta combate matreata, are un efect tonic capilar, activeaza regenerarea tesuturilor si epitelizarea, cicatrizand ranile.

Menta

Exista numeroase specii de menta, insa cel mai des folosite, pentru consumul uman, sunt doua tipuri de menta:  Mentha spicata  si Mentha piperita.

Antioxidantii din frunzele de menta au efecte benefice pentru sanatatea pielii, regland nivelul de sebum si ajutand la accelerarea procesului de regenerare a tesuturilor. Datorita proprietatilor sale de imbunatatire a  circulatiei sangvine, menta poate stimula cresterea parului.

Rozmarinul

Rozmarinul este cultivat in aproape toate tarile din jurul bazinului Mediteranei, dar si in alte tari din Europa, SUA si Mexic. Contrar credintei populare, rozmarinul este de fapt o planta aromatica, nu doar un condiment.

Antioxidantii din uleiul esential de rozmarin ajuta la imbunatatirea calitatii pielii, ajuta la prevenirea caderii parului, dar si la tratarea matretii. De asemenea este cunoscut efectul puternic al rozmarinului impotriva infectiilor bacteriene.

Musetelul

Musetelul este una dintre cele mai utilizate plante medicinale din lume, asupra caruia au fost efectuate numeroase studii si cercetari.  Musetelul este folosit inca din Antichitate, de catre greci si romani. Etimologic, “musetel” vine din greaca si inseamna “mar parguit” deoarece mirosul sau este asemanator marului.

Componentele active principale ale musetelului sunt: chamazulene, apigenina si bisabolol. Chamazulenul din compozitia musetelului este cel care are rol dezinfectant, antiinflamator, emolient, decongestiv si antialergic. Bisabololul continut de musetel are  rol antibacterian.

Extractul de musetel este foarte util in tratarea pielii uscate, pruriginoase sau inflamate. Uleiurile esentiale obtinute din musetel sunt utilizate pe scara larga in industria cosmetica si in aromaterapie.

Acest sampon cu usturoi regenerant cu PHYTELENE COMPLEX poate fi folosit pentru toate tipurile de par: par normal, par uscat si sensibil, par fragil sau degradat, par deteriorat, par gras, par vopsit, par ondulat sau cret etc.

Asadar utilizarea acestui sampon de par ajuta la prevenirea deteriorarii si degradarii parului, la mentinerea parului sanatos, oferindu-i volum si stralucire.

Articol scris de Alina Negrila – Terapeut biofeedback & Consilier de Stil de Viata Sanatos

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *