Acidul hialuronic, pentru un ten hidratat si luminos

Acidul hialuronic

Acidul hialuronic este un „magnet de umiditate”, de aceea este cunoscut in primul rand pentru mentinerea hidratarii pielii si a aspectului sanatos si radiant al tenului.

Acidul hialuronic joaca un rol semnificativ si in sanatatea si regenerarea celulelor. Este un polimer produs in mod natural de organismul uman, esential pentru metabolismul celular si pentru  procesele regeneratorii.

Din pacate, la fel ca in cazul altor nutrienti din corpul nostru, nivelul lui scade o data cu inaintarea in varsta. De aceea, trebuie sa il includem in rutina zilnica de ingrijire, fie ca vorbim despre lotiuni de fata, exfoliant, scrub, serumuri sau masti de fata.

Cum actioneaza acidul hialuronic asupra tenului tau

Acidul hialuronic (HA) este un tip de zahar gasit in mod natural in pielea noastra, care retine apa si ajuta celulele sa mentina hidratarea. HA din corpul nostru detine de o mie de ori greutatea sa in apa, pentru a retine nu numai toata umezeala din piele si articulatii, ci si pentru a preveni evaporarea intregii umiditati.

Pe masura ce imbatranim, pierdem in mod natural colagenul si acidul hialuronic, astfel incat pielea se deshidrateaza mai usor. De asemenea, schimbarile de temperatura, poluarea, vantul sau anumite produse de ingrijire a pielii pot provoca daune in bariera de protectie a pielii.

Astfel, umiditatea din celule se pierde, iar tenul capata un aspect tern si uscat. De aceea, crearea unui regim personalizat de ingrijire a pielii cu produse hidratante pe baza de acid hialuronic poate fi foarte benefic.

Acidul hialuronic – beneficii

  • efect puternic anti-aging (reduce liniile fine si previne imbatranirea prematura)
  • efect hidratant superior
  • contribuie la regenerarea celulelor si vindecarea ranilor
  • creste elasticitatea pielii
  • poate trata eczemele si iritatiile
  • poate trata roseata fetei.

Cine ar trebui sa foloseasca acid hialuronic?

Acidul hialuronic este excelent pentru toate tipurile de piele. Nu este iritant si nu declanseaza acnee, rozacee sau reactii alergice ale pielii.

Persoanele cu pielea uscata si / sau mai matura vor beneficia cel mai mult de utilizarea acidului hialuronic deoarece pe masura ce imbatranim, corpul nostru produce mai putin HA.

Acidul hialuronic este recomandat si persoanelor cu piele sensibila. Nu se cunosc efecte secundare ale utilizarii acidului hialuronic in cazul tenului sensibil deoarece HA este un produs care se gaseste in mod natural in corpul nostru.

Beneficii cheie ale acidului hialuronic

HA este un puternic umectant

Atunci cand este utilizat in produse de ingrijire a pielii, cum ar fi creme si seruri, acidul hialuronic aduce si mentine umezeala la suprafata pielii.

Datorita capacitatii sale de a atrage si retine apa, poate fi folosit ca umectant in regimul de ingrijire a pielii. Poate fi asociat cu retinoli, vitamine si alti acizi pentru un efect potentat.

Ajuta la vindecarea ranilor

Acidul hialuronic ajuta pielea sa mentina umezeala si ajuta la procesul de regenerare a tesuturilor implicat in vindecarea ranilor.

Un studiu din 2016 a sugerat ca aplicarea acidului hialuronic pe piele pentru vindecarea ranilor poate ajuta la ameliorarea inflamatiei si la reglarea repararii tesuturilor.

Acidul hialuronic are, de asemenea, proprietati antibacteriene. Deci poate ajuta la reducerea riscului de infectie atunci cand este aplicat direct pe rani deschise

Netezeste si uniformizeaza textura pielii

Atunci cand o persoana se confrunta cu diverse afectiuni ale tenului (riduri, piele cu aspect tern, eczeme, acnee, iritatii), acest lucru poate avea un impact psihosocial negativ.

Din fericire, acidul hialuronic poate ajuta la reducerea rugozitatii pielii si la cresterea elasticitatii pielii in mod natural.

Acidul hialuronic poate reduce semnificativ adancimea ridurilor si poate spori fermitatea si elasticitatea pielii.

Un studiu din 2014 a inclus un grup de femei care au aplicat acid hialuronic local, de doua ori pe zi, timp de 8 saptamani.

Studiul a raportat o scadere cu pana la 40% a adancimii ridurilor si o crestere cu pana la 55% a fermitatii si elasticitatii pielii, comparativ cu participantii care nu au aplicat acidul hialuronic.

In plus, acidul hialuronic poate ajuta la ameliorarea simptomelor eczemelor usoare pana la moderate si poate trata dermatita.

Acidul hialuronic – tipuri

Acidul hialuronic este disponibil intr-o varietate de forme.

  1. Oral

Suplimentele cu acid hialuronic au demonstrat eficacitate pentru tratarea mai multor probleme, inclusiv:

Hyaluron & Collagen Complex cu acid hialuronic si colagen contribuie la mentinerea prospetimii si elasticitatii pielii, dar si a frumusetii parului si unghiilor.

2. Acidul hialuronic aplicat topic

Il regasim sub forma de:

Acidul hialuronic ajuta la cresterea nivelului de umiditate in piele si la reducerea semnelor de imbatranire. De aceea trebuie sa il includem cat mai mult in rutina noastra de ingrijire.

Iata ce produse pe baza de acid hialuronic iti recomandam:

Crema ULTRA hidratanta, cu SPF 15 si acid hialuronic

Contine un mix de 7 extracte naturale precum: magnolie, musetel, scoarta de salcie, ceai verde, tuia, grapefruit si propolis, cu un puternic efect antioxidant si de hidratare, ideal pentru pielea sensibila.

Untul de shea, un alt ingredient din compozitia acestei creme, ofera un plus de hidratare, elasticitate sporita pielii, lupta impotriva aparitiei ridurilor si totodata combate radicalii liberi.

Acidul hialuronic netezeste liniile fine si corecteaza optic ridurile de expresie, iar datorita factorului de protectie solara SPF 15 ofera protectie impotriva razelor UVB, prevenind astfel imbatranirea prematura a pielii.

Exfoliant cu acid hialuronic si ulei de canepa, Life Care®

Exfolierea stimuleaza circulatia sanguina si contribuie la o mai buna oxigenare, ceea ce ii ofera pielii o stralucire naturala.

Contine cristale de zahar invelite cu acid hialuronic, ulei de canepa, ulei de migdale si vitamina E. Indeparteaza celulele epiteliale moarte si hidrateaza intens pielea, lasand-o fina la atingere.

Acidul hialuronic – ingredientul minune pentru piele, hidrateaza, previne imbatranirea prematura si reda elasticitatea. Reduce liniile fine aparute in special din cauza lipsei apei de la nivelul epidermei.

Masca faciala cu venin de albina

Creste elasticitatea pielii prin impulsionarea productiei naturale de colagen si acid hialuronic. Este alternativa naturala la botox. Ajuta la refacerea celulelor din piele si la umplerea celor mai fine riduri de pe fata.

Hidrateaza in profunzime tenul, lasand-ul improspatat si mai luminos in doar 20 de minute. Imbunatateste aspectul porilor dilatati, aspectul neuniform al pielii, liniile fine si ridurile.

Are efect antioxidant, astfel ca ajuta la curatarea naturala si mentinerea aspectului tanar al tenului. In plus, aceasta poate calma inflamatiile cauzate de acnee sau diferite alergii ale pielii, lasand-o neteda si curata.

Wrinkle Filler

Un ser antirid revolutionar care reduce aspectul ridurilor prin umplerea si netezirea acestora oferind luminozitate tenului. Te vei putea bucura de o piele ferma si revitalizata dupa folosirea acestui produs.

Este recomandat pentru toate tipurile de ten, in special pentru tenul matur. Contine vitamina A si acid hialuronic, pentru un ten frumos si sanatos.

Actioneaza instant si scade semnificativ aspectul ridurilor timp de pana la 8 ore. Acesta are o textura usoara si matasoasa si un mod de aplicare precis care ajuta produsul sa se intinda cu usurinta pe zona dorita, netezind si luminand tenul.

Include acidul hialuronic in rutina ta zilnica de ingrijire si bucura-te de un ten radiant, fara semne de imbatranire prematura!

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Content Marketing Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *