Cofeina, solutia naturala impotriva caderii parului

Cofeina

Cofeina este iubita in toata lumea. Istoria cafelei incepe in urma cu peste 1000 de ani si are ca punct de origine Africa, fiind considerata, la inceput, un aliment. Astazi, cafeaua este una dintre cele mai iubite si utilizate bauturi din lume.

Daca iti place sa-ti incepi ziua cu o cafea aromata, care sa-ti alinte simturile si sa-ti ofere un plus de energie inainte de o zi plina, atunci faci parte dintre persoanele pentru care cafeaua face parte din ritualurile de dimineata.

Dar stiai ca poti folosi cafeaua si in ritualul de frumusete? Mai exact, pentru stoparea caderii parului si revitalizarea firului de par. Caderea parului poate avea efecte negative asupra psihicului, ca anxietatea sau depresie.

Cofeina – beneficii pentru parul tau

Cafeaua are o lunga lista de beneficii atat pentru sanatatea noastra, cat si pentru frumusete. Conform cercetarilor efectuate, cafeaua – mai precis cofeina din cafea – poate imbunatati aspectul si textura parului.

Cofeina poate imbunatati sanatatea parului in mai multe moduri, de la limitarea deteriorarii firelor pana la hranirea parului cu toti nutrientii si vitaminele necesare de care are nevoie pentru a creste lung si puternic.

Daca te gandesti la o solutie naturala pentru a stopa caderea parului si a-l intari de la radacina pana la varfuri, cofeina este o alegere perfecta, mai ales pentru aplicarea topica.

Cofeina promoveaza cresterea parului

Caderea parului poate aparea odata cu varsta, afectand atat barbatii, cat si femeile. Aplicarea topica a cofeinei pe par si pe scalp (sub forma de ser, sampon sau balsam) poate opri caderea parului si poate favoriza regenerarea.

In cazul barbatilor, caderea parului apare de obicei atunci cand hormonul sexual dihidrotestosteron (DHT) dauneaza foliculilor de par. Si femeile cu prea mult DHT se pot confrunta si cu caderea parului.

Afectarea foliculului de par apare treptat, ducand in cele din urma la chelie. Dar, potrivit cercetarilor, cofeina din cafea poate ajuta la stimularea cresterii parului si la stoparea caderii parului.

Principalul beneficiu al cofeinei este ca poate ajuta la promovarea cresterii parului direct de la radacina in fazele initiale ale cresterii parului. Face acest lucru prin vizarea hormonului numit „DHT”, care provoaca caderea parului. DHT poate impiedica vitaminele, proteinele si mineralele sa ajute foliculii de par sa creasca.

Cofeina combate acest lucru „provocand” celulele parului sa produca mai mult ATP, o forma de energie care incurajeaza cresterea parului.

Stimuleaza circulatia la nivelul scalpului si are efect revitalizant

Deoarece cofeina este un stimulent, creste si circulatia sangelui catre foliculii de par. Acest lucru poate ajuta parul sa creasca mai repede si sa devina mai puternic, dand aspectul unui par mai des si sanatos.

Cofeina este recunoscuta pentru ca ajuta la stimularea circulatiei sangelui la nivelul scalpului, care promoveaza foliculii de par sanatosi. Cand masati produsele pentru par direct pe scalp, stimulati radacinile si promovati cresterea sanatoasa a firului de par.

Foliculii de par stimulati vor creste mai repede, mai sanatosi si mai puternici, datorita obtinerii tuturor nutrientilor si mineralelor prin aportul imbunatatit de sange in scalp.

Cofeina promoveaza un par mai catifelat si mai stralucitor

Daca parul tau este fragil, uscat si nu se aranjeaza bine, o rutina corecta de ingrijire ii poate revigora aspectul. Deoarece cafeaua contine flavonoide, care sunt antioxidanti puternici, favorizeaza regenerarea parului si ii dau un aspect sanatos.

Produsele de ingrijire cu cofeina sunt potrivite si pentru parul cret deoarece calmeaza firele rebele si lasa parul mai usor de aranjat.

Studiile asupra foliculilor de par umani arata ca cofeina mareste cantitatea de energie celulara. De asemenea, s-a demonstrat ca o cantitate de cofeina aplicata topic stimulaezaIGF1, o molecula importanta in promovarea cresterii parului.

Mai precis, s-a demonstrat ca extractul de cofeina poate inversa efectele dihidrotestosteronului (DHT), principalul hormon implicat in caderea parului care nu este ereditara.

Concluzie

Exista dovezi coplesitoare care sugereaza puternic ca cofeina este un produs natural bun pentru parul tau.

Pe langa faptul ca va ajuta sa luptati impotriva afectiunilor scalpului, cum ar fi alopecia androgenetica, cofeina va poate ajuta sa va cresteti rapid parul si, de asemenea, sa-i imbunatatiti vitalitatea.

Iti recomandam:

Ser pentru stimularea cresterii parului, cu cofeina si plante BIO, Life Care®

Dezvoltat special pentru a reduce pierderea ereditara, temporara sau hormonala a parului si pentru a promova cresterea sanatoasa a parului.

Cofeina, ingredientul de baza, alaturi de urzica BIO si menta BIO, stimuleaza circulatia sanguina de la nivelul scalpului, protejeaza radacina, reface structura firului de par, ofera energia necesara cresterii sanatoase.

Pentru toate tipurile de par.

Sampon impotriva caderii parului, cu cofeina si plante BIO, Life Care®

Intareste radacina firului de par si combate matreata. Continutul bogat in cofeina revitalizeaza scalpul si protejeaza impotriva fatorilor externi.

Samponul contine urzica BIO si menta BIO care impiedica aparitia matretii, lupta impotriva caderii parului, stimuleaza cresterea densitatii si grosimii firului de par.

Pentru toate tipurile de par. Fara parabeni. Fara coloranti. Fara uleiuri minerale. Efect dublu: impiedica aparitia matretii si opreste caderea parului.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Content Marketing Specialist

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *