Alimente de vara pentru un ten de invidiat

Alimente de vara

Alimente de vara – fructe zemoase, verdeturi racoritoare sau legume bogate in apa! Cand vine vorba de fructe, legume sau superalimente, varietatea este raspunsul corect, dar stiai ca dieta ar putea avea si un impact pozitiv asupra pielii tale?

O dieta lipsita de fructe si legume de sezon si, in schimb, alcatuita din alimente procesate bogate in grasimi sau zahar ar putea contribui la aparitia prematura a ridurilor si a aspectului de piele terna, imbatranita.

Alimente de vara – care iti fac pielea sa fie super?

Din punct de vedere nutritional, toate alimentele pline de antioxidanti te ajuta sa iti imbunatatesti sanatatea generala a pielii. In acelasi timp, reduc efectele negative ale radicalilor liberi.

Unele dintre aceste alimente contin, de asemenea, nutrienti care stimuleaza pielea, cum ar fi acizi grasi esentiali, vitamine si polifenoli. Descopera in continuare unele dintre cele mai bune superalimente de sezon pentru o piele sanatoasa si stralucitoare, care te vor ajuta sa te simti stralucitoare din cap pana in picioare.

Ce alimente de vara pot aduce in dieta mea pentru a-mi imbunatati aspectul pielii?

Principalul lucru pe care il stim cu totii este importanta de a ramane hidratat! Mai ales vara! Acest lucru se face mult mai usor in sezonul cald datorita abundentei fructelor si legumelor. Hraneste-ti pielea cu fructe de padure delicioase si rehidrateaza-le cu verdeturi si castraveti care contin un continut ridicat de apa.

Alege mancaruri portocalii! Legumele precum morcovii si cartofii dulci au un continut ridicat de Beta Caroten, un antioxidant gasit in anumite plante si legume. Atunci cand este asociat cu provitamina A, beta carotenul si alti antioxidanti va pot ajuta sa va protejati celulele pielii de radiatiile solare daunatoare.

Grasimile omega-3 sunt un alt element important pe care trebuie sa il incluzi in dieta ta. Gasite in mod regulat la pestii grasi, cum ar fi somonul sau heringul, aceste „grasimi bune” sunt esentiale in mentinerea sanatatii pielii si chiar reducerea sensibilitatii sale la daunele provocate de soare

Omega-3 poate fi gasit si in avocado – nu exista o modalitate mai usoara de a obtine grasimile esentiale in dieta ta, mentinand in acelasi timp pielea flexibila si intinsa.

Ciocolata neagra este plina de antioxidanti, despre care stim cu totii ca sunt minunati pentru piele. Ciocolata neagra este un substitut excelent pentru ciocolata cu lapte si alte dulciuri zaharoase.

Asa ca, mananca numai variantele cu 70% cacao sau mai mult si nu uita sa te rasfati din cand in cand!

Cele mai bune rezultate provin dintr-un stil de viata echilibrat, durabil si sanatos, nu de o dieta rapida care e la moda si pe care sa o urmezi numai cateva zile sau saptamani.

Din acest motiv, iti sugeram sa adaugi cateva bunatati sanatoase (cum ar fi avocado, fructe de padure, pepene rosu, seminte de chia etc.) in dieta in locul gustarilor inainte / dupa masa si, incet, dar sigur, veti descoperi ca poftele pentru lucrurile nesanatoase vor disparea!

Intre timp, iti recomandam sa stai departe de alimentele cu un indice glicemic ridicat (IG). Alimentele cu continut ridicat de IG produc o crestere a zaharului in sange, care este daunatoare pentru pielea ta.

Cand corpul tau este „invadat” de o cantiate mare de zahar, organicmul produce insulina in concentratie mare. Acest lucru este daunator deoarece insulina a fost legata de productia crescuta de sebum si de inflamatia care duce la eruptii cutanate.

De asemenea, evita orice aliment care usuca pielea. Din pacate, cafeaua si alcoolul se afla pe aceasta lista! Consumul oricareia dintre aceste bauturi are efectul nefericit al atragerii umezelii din piele. Acest lucru iti reduce stralucirea naturala a tenului, care va capata un aspect tern.

Iata ce fructe, legume si superalimente sa consumi vara aceasta:

  • fructe: pepene, cirese, visine, caise, afine, coacaze, rosii, kiwi
  • legume: ardei gras verde, rosu si galben, dovlecel,
  • verdeturi: salata verde, rucola
  • citrice: lamai
  • nuci si seminte: nuci braziliene
  • superalimente: acai, goji, ulei de cocos, ghimbir, catina

De ce sunt importante produsele naturale de ingrijire a pielii?

Dupa ce ne-am stabilit dieta, este important sa completam toata munca grea cu cele mai bune produse naturale de ingrijire a pielii. Iata o rutina simpla de ingrijire a pielii la care oricine se poate lipi:

Curata pielea cu Demachiantul bifazic cu Aloe Vera si Lotiunea tonica cu Aloe Vera. Certificate BIO. Pentru toate tipurile de ten.

Ingrijeste zona ochilor cu Lifting Eye Serum cu Neodermyl®. Este o sursa de bio-energie pura ce reactiveaza natural productia de colagen si elastina.

Hidrateaza-te si protejeaza-ti tenul de actiunea razelor UV cu Crema ULTRA hidratanta, cu SPF 15 si acid hialuronic. Are un puternic efect antioxidant si de hidratare.

Nu uita, cel mai bun accesoriu al sezonului este o piele hidratata si sanatoasa!

Adriana Petrescu

Specialist Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *