Gustari sanatoase pentru zile pline de energie

Gustari sanatoase, pline de proteine, vitamine si antioxidanti? Si mai mult, care nu ingrasa, ci te ajuta sa iti mentii silueta si sa iti imbunatatesti tranzitul intestinal? Se poate!

gustari sanatoase

Indiferent daca doresti sa te concentrezi mai mult asupra sanatatii inimii, sa iti reduci amprenta de carbon sau pur si simplu sa faci o schimbare in alimentatia ta, alegerea unor gustari pe baza de plante poate face minuni pentru tine si pentru planeta .

Stim din experienta personala ca gustarea este un moment preferat al zilei. Si ca multi dintre noi nu isi planifica din timp mesele. Astfel, ajungem sa punem mana pe tot felul de gustari rapide, dar nesanatoase.

Noi iti propunem 5 gustari sanatoase si delicioase, plant-based, care iti vor rasfata papilele gustative:

1. Nuci mixte (crude sau coapte)

nuci si seminte

Nucile sunt o gustare nutritiva ideala. Sunt corelate cu un risc redus de boli de inima si pot ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer, depresie si alte afectiuni.

In ciuda faptului ca sunt relativ bogate in grasimi, sunt foarte satioase. Mai multe studii sugereaza ca consumul de nuci (cu masura) te poate ajuta sa pierzi in greutate.

Nucile ofera echilibrul perfect intre grasimi, proteine si fibre sanatoase. In medie, contin 180 de calorii intr-o portie de 28 de grame. Deoarece nu necesita refrigerare, sunt perfecte pentru a fi luate la pachet.

2. Iaurt vegan, ovaz si fructe de padure mixte

iaurt cu ovaz si fructe de padure

Iaurtul, ovazul si fructele de padure sunt o gustare delicioasa, bogata in nutrienti. Pe langa faptul ca este o sursa excelenta de calciu si potasiu, iaurtul plant based (din soia, cocos etc.) are si un continut ridicat de proteine.

Fructele de padure sunt una dintre cele mai bune surse de antioxidanti din natura. Iti propunem sa incerci un amestec de fructe de padure de diferite culori pentru a obtine o gama variata de nutrienti.

Fulgii de ovaz sunt bogati in magneziu, seleniu, fier, cupru, fosfor, zinc, acid folic, vitaminele B1, B5, E, proteine, fibre, fitochimicale si antioxidanti. O jumatate de cana de fulgi de ovaz nu are decat 65 kcal.

Combinand 100 de grame de iaurt cu 50 de grame de fructe de padure si 1 lingura de fulgi de ovaz, se asigura aproximativ 10 grame de proteine si sub 150 de calorii.

3. Felii de mere cu unt de arahide

mar cu unt de arahide

Merele si untul de arahide au un gust fantastic impreuna. Merele au un continut ridicat de antioxidanti, fibre si polifenoli, care imbunatatesc sanatatea intestinelor si reduc riscul bolilor de inima.

Untul de arahide poate avea beneficii suplimentare pentru sanatatea inimii. S-a demonstrat ca creste colesterolul HDL (bun) si reduce colesterolul LDL (rau) si trigliceridele.

Totusi, untul de arahide este destul de bogat in calorii. Desi, in general, nu a fost legat de cresterea in greutate, cel mai bine este sa fie consumat cu moderatie.

Un mar mediu cu 1 lingura (15 grame) de unt de arahide natural ofera un echilibru aromat cu texturi cremoase si sub 200 de calorii.

4. Smoothie proteic cu pudra de canepa

gustari sanatoase smoothie proteic

Un smoothie proteic cu canepa este o gustare ideala atunci cand aveti nevoie de o alternativa substantiala pana la urmatoarea masa.

Semintele de canepa fac parte din categoria nucilor si semintelor oleaginoase, fiind un superaliment care te ajuta sa ai o dieta echilibrata si sa iti pastrezi sanatatea. 

Previn afectiunile cardiovasculare, intaresc sistemul imunitar, reduc stresul, cresc nivelul de energie, iti dau senzatia de satietate pe termen lung

Iata o reteta pentru un smoothie care contine aproximativ 150-200 de calorii si 20-25 de grame de proteine:

Combina toate ingredientele intr-un blender si proceseaza pana la omogenizare.

5. Batoane proteice plant based

gustari sanatoase batoane proteice

Daca vrei sa mananci ceva sanatos intre mese sau pur si simplu ai pofta de ceva gustos, dar nu vrei sa te abati de la dieta, atunci batoanele proteice sunt alegerea perfecta. 

Batoanele Vegane Meal Balance cu cappucino sau boabe de cacao au un continut ridicat de proteine (din soia, proteina din orez, proteina din mazare) si fibre care ajuta la mentinerea senzatiei de satietate timp indelungat.

In plus, datorita ingredientelor de origine vegetala, nu animala, iti ofera energia de care are nevoie organismul tau si reduce senzatia de oboseala pentru o zi productiva de dimineata pana seara.

Tu ce gustari sanatoase preferi?

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *