Coenzima Q-10, pentru un ten tanar si energizat

Coenzima Q-10

Coenzima Q-10 se gaseste in mod natural in toate celulele corpului. Este vital ca productia de energie sa indeplineasca functiile de baza ale pielii, cum ar fi regenerarea si repararea.

Intrucat pielea noastra este stratul cel mai exterior al corpului, este expusa constant la diferiti factori externi, inclusiv stresul oxidativ cauzat de razele UV ale soarelui.

In plus, si procesele interne ale corpului nostru pot provoca eliberarea de radicali liberi care provoaca daune suplimentare.

Coenzima Q-10 si actiunea antiimbatranire impotriva radicalilor liberi

Coenzima Q10 este eliberata ca un antioxidant pentru a combate stresul oxidativ (atat intern, cat si extern), motiv pentru care este atat de esentiala pentru o piele neteda, cu aspect sanatos.

Pe masura ce imbatranim, nivelurile de coenzima Q10 naturale din pielea noastra scad. Datorita faptului ca este un astfel de antioxidant vital si crucial pentru procesul de producere a energiei, o reducere a Q10 face pielea mai predispusa la stres si daune crescute (riduri fine, riduri etc.)

Asa ca, integrarea produselor cu Q10 in rutina zilnica de ingrijire a pielii ar putea ajuta la mentinerea tenului cu aspect mai tanar mai mult timp.

Coenzima Q-10: beneficii pentru tenul tau

  1. Ofera pielii energia de care are nevoie pentru repararea si regenerarea naturala a celulelor

Unul dintre beneficiile cheie ale Q10 este ca ofera celulelor din pielea ta energia necesara pentru a se putea repara si regenera, ceea ce inseamna ca tesutul este capabil sa isi indeplineasca mai bine functiile de baza.

Pielea mai energizata inseamna un ten mai stralucitor. De obicei, aspectul tanar si energic al pielii este dat de niveluri ridicate de Q10. Lipsa coenzimei poate face tenul sa arate tern si obosit.

2. Coenzima Q10 poate ajuta la reducerea daunelor provocate de soare

Este un puternic antioxidant care ajuta la apararea pielii de efectele adverse ale expunerii la soare cauzate de radicalii liberi (atomi instabili care pot deteriora celulele pielii).

Reducerea daunelor provocate de soare ajuta, de asemenea, la prevenirea semnelor de imbatranire provocate de soare. Este vorba despre riduri, pete pigmentare sau uscarea tenului.

3. Q10 sprijina productia de colagen si elastina

Colagenul reprezinta aproape 80% din pielea noastra si aproape o treime din toate proteinele din corpul nostru. Coenzima Q10 ajuta la sustinerea productiei de colagen, care la randul ei ajuta la: cresterea regenerarii celulare, intarirea oaselor, tendoanelor si articulatiilor si mentinerea elasticitatii pielii.

De asemenea, ajuta la reducerea aparitiei liniilor fine si a ridurilor.
Cu toata energia pe care o ofera pielii si prin faptul ca sustine productia de colagen, coenzima Q10 este un ingredient extrem de eficient care ajuta la combaterea semnelor imbatranirii, cum ar fi liniile fine si ridurile.

Alte beneficii ale Q10 pentru ten:

  • CoQ10 ajuta la promovarea unui ton uniform al pielii. Poate ajuta la prevenirea hiperpigmentarii si a petelor intunecate care sunt cauzate de o productie in exces de melanina. CoQ10 face acest lucru ajutand la oprirea productiei de tirozinaza, care este catalizatorul pentru producerea de melanina.
  • CoQ10 poate ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor. Deoarece ajuta celulele sa se regenereze si are un efect antiinflamator, un aport intern sau topic de coenzima Q10 poate ajuta la regenerarea mai rapida in caz de zgarieturi, lovituri sau eczeme.
  • Folosita intern, cat si extern, in combinatie cu alte vitamine (ca vitaminele C sau B3), ii asigura pielii tale un aspect mai tanar, uniform si stralucitor.

Iti recomandam:

Coenzima Q-10, ser concentrat, ce face parte din Vitamin Box – skincare philosophy, alaturi de vitamina C si niacinamida (vitamina B3).

Serul cu coenzima Q-10 previne aparitia ridurilor si lasa tenul mai ferm si luminos. Pielea are un aspect mai tanar, liniile si ridurile fine sunt combatute, iar imbatranirea prematura este prevenita.

In plus, serul stimuleaza regenerarea celulara si este potrivit pentru orice tip de ten, dar in special cel matur.

Se poate folosi singur sau in combinatie cu celelalte seruri (vitamina C sau niacinamida), insa nu mai mult de 3 picaturi in total.

Serul nu se aplica direct pe ten, ci doar in combinatie cu o crema hidratanta. Iti recomandam Crema ULTRA hidratanta, cu SPF 15 si acid hialuronic.

Contine un mix de 7 extracte naturale precum: magnolie, musetel, scoarta de salcie, ceai verde, tuia, grapefruit si propolis, cu un puternic efect antioxidant si de hidratare, ideal pentru pielea sensibila.

Acidul hialuronic netezeste liniile fine si corecteaza optic ridurile de expresie, iar datorita factorului de protectie solara SPF 15 ofera protectie impotriva razelor UVB, prevenind astfel imbatranirea prematura a pielii.

Poti citi mai multe despre beneficiile coenzimei Q10 (intern) AICI.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *