Mentalitatea antreprenorială: cum o dobândești

Mentalitatea antreprenorială este un set de credințe, procese de gândire și moduri în care cineva vede lumea antreprenorială. De obicei, antreprenorii cred cu tărie în capacitatea lor de a învăța, de a crește, de a se adapta și de a reuși.

Iată ce trebuie să știi tu: oricine poate dezvolta mentalitatea unui antreprenor de succes.

Mentalitatea antreprenorială și succesul

Puterea unei mentalități antreprenoriale este evidentă atunci când te gândești la asta. Antreprenorii care REUȘESC gândesc, acționează și privesc lumea diferit față de majoritatea oamenilor.

Există atât de multe motive pentru care contează mentalitatea antreprenorială. De exemplu, dezvoltarea unei mentalități antreprenoriale poate ajuta la reducerea îndoielilor, fricii și anxietății.

De asemenea, poate ajuta la stimularea acțiunii, concentrării și creșterii afacerii tale.

Pe scurt, o mentalitate antreprenorială este fundamentul succesului în afaceri. Acum, să explorăm modul în care gândesc antreprenorii.

1. Independența

Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte ale mentalității antreprenoriale.

Antreprenorii nu urmăresc mulțimea sau se uită la alții pentru a primi instrucțiuni (aici nu includem și mentorii, care pot ajuta antreprenorul să se dezvolte atât personal, cât și profesional). În schimb, antreprenorii își ascultă instinctul și își croiesc propriul drum.

2. Responsabilitatea

Mentalitatea independentă a antreprenorilor de succes provine din asumarea responsabilității depline.

Antreprenorii nu dau vina pe ceilalți pentru situațiile în care se găsesc – ei își asumă responsabilitatea în totalitate, indiferent că este vorba despre succes sau eșec.

3. Orientarea spre obiective

Gândirea antreprenorială este orientată spre obiective. Cu alte cuvinte, antreprenorii de succes nu au dorințe și vise – AU obiective și planuri.

Deci, atunci când creați o mentalitate antreprenorială, stabiliți obiective SMART, adică:

S –  Specifice

M – Măsurabile

A – De atins/ abordabile

R – Relevante

T – încadrat în timp

4. Orientarea spre învățare continuă

Majoritatea oamenilor își petrec timpul liber căutând divertisment, fie că este vorba de social media, jocuri, citind romane sau stând cu prietenii.

Cu toate acestea, gândirea antreprenorială este mai preocupată de învățare și dezvoltare. De exemplu:

În loc să se uite la televizor, antreprenorii pot urma un curs online pentru a-i ajuta să se îndrepte spre obiectivele lor.

În loc de jocuri, antreprenorii vor petrece adesea ore întregi ajustându-și relația cu clienții

În loc să petreacă timp pe rețelele sociale, antreprenorii sunt mai predispuși să asculte podcasturi motivaționale sau să citească cărți de afaceri.

5. Mentalitatea antreprenorială înseamnă gândire către viitor

Dacă doriți să învățați cum să gândiți ca un antreprenor, trebuie să vă gândiți pe termen lung la obiectivele și scopurile pe care le aveți.

Celebrul investitor miliardar Warren Buffett a spus: „Cineva stă astăzi la umbră pentru că cineva a plantat un copac cu mult timp în urmă”.

Antreprenorii de succes știu că obiectivele mari necesită mult timp. Deci, încep cu obiectivul lor și lucrează înapoi, inginerind invers la fiecare pas al drumului. Cu alte cuvinte, „Dacă vreau asta, trebuie să fac asta. Dar pentru a face asta, trebuie să fac asta” și așa mai departe.

6. Colaborarea și munca în echipă

Afacerile mari necesită munca în echipă. Deci, dacă vrei să gândești ca un antreprenor, trebuie să te gândești în termeni de „noi” în loc de „eu”.

Există un proverb african care spune: „Dacă vrei să mergi repede, mergi singur. Dacă vreți să mergeți departe, mergeți împreună ”.

Drept urmare, antreprenorii de succes gândesc în colaborare și își practică abilitățile de conducere.

7. Concentrarea și mentalitatea antreprenorială

Antreprenorii de succes se concentrează pe atingerea obiectivelor lor. Sunt mereu concentrați, nu amână niciodată și prioritizează întotdeauna cele mai importante sarcini.

Pentru a face acest lucru, întrebați-vă: „Mă va ajuta acest lucru să îmi ating obiectivele pe termen lung?” Dacă răspunsul este da, atunci întrebați-vă: „Acesta este cel mai important lucru de făcut acum?”

A avea o mentalitate antreprenorială vă va permite să gândiți, să acționați și să percepeți lumea diferit, stabilind bazele succesului.

Nu uita! Nu poți dezvolta o mentalitate antreprenorială peste noapte. Este un întreg proces care necesită determinare și răbdare. Dar, înțelegând câteva caracteristici cheie ale mentalității antreprenoriale, vă puteți urmări comportamentul și puteți învăța cum să gândiți ca un antreprenor.

Ce mai aștepți? Începe dezvoltarea TA de AZI!

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

 
Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *