Dinti mai albi cu bicarbonatul de sodiu

Dinti mai albi

Dinti mai albi, cu efect stralucitor si fara pete: e tot ce ne dorim de la dantura noastra. Insa, uneori, tratementele de albire a dintilor pot fi foarte agresive si pot ataca smaltul, chiar si gingiile. Sau, exista cazul in care dintii tai sunt sensibili. Atunci, o solutie de albit cat mai blanda este varianta potrivita pentru tine.

Atunci cand dantura noastra este sanatoasa si alba, fara pete, ne simtim bine si increzatori. De aceea, daca te gandesti sa iti albesti dintii, trebuie sa iei in considerare si un ingredient uzual, la care poate nu te-ai gandit: bicarbonatul de sodiu.

Dinti mai albi cu bicarbonat de sodiu: cum actioneaza in albirea naturala

Bicarbonatul de sodiu are proprietati naturale de albire si s-a dovedit a fi eficient in eliminarea petelor de pe dinti si in albirea lor. De aceea, este un ingredient popular in multe paste de dinti comerciale, dar si in kit-uri de albire a dintilor.

Numeroase studii au aratat ca bicarbonatul de sodiu este un abraziv usor care are capacitatea de a indeparta petele din exteriorul dintilor.

ATENTIE! Folosirea lui in exces si pe perioade lungi de timp nu este recomandata. Datorita calitatii lui abrazive, poate afecta sanatatea dintilor. Nu il folosi niciodata amestecat doar cu apa, ci mereu in paste de dinti sau geluri speciale de albire.

Pe suprafata dintilor exista colonii de bacterii care, daca nu sunt indepartate periodic prin periaj, in cele din urma provoaca probleme precum gingivita, carii sau placa bacteriana.

Descopera AICI produsele noastre pentru o igiena orala corecta.

Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a reduce numarul acestor bacterii, chiar de a le intrerupe multiplicarea, contribuind astfel la prevenirea deteriorarii dintilor si a gingiilor.

Acest lucru este foarte simplu de explicat. Bacteriile daunatoare au nevoie de conditii acide pentru a prospera in cavitatea noastra bucala. Iar bicarbonatul de sodiu este o sursa alcalina, care le intrerupe multiplicarea si le distruge.

Atunci cand va clatiti gura cu solutie de bicarbonat si apa, pH-ul din gura creste, iar mediul devine mai putin acid. Ca urmare, utilizarea bicarbonatului de sodiu este eficienta nu numai pentru albirea dintilor, ci si pentru prevenirea dezvoltarii bacteriilor la nivelul cavitatii bucale.

Pentru cine este indicata albirea cu bicarbonat de sodiu?

In primul rand, foloseste mereu kit-uri de albire profesionale sau paste de albit dintii cu bicarbonat de sodiu. Dupa cum am mai spus, atunci cand iti folosesti retete homemade, ca apa cu bicarbonat, pot aparea efecte secundare ca afectarea smaltului dintilor.

Chiar daca este un agent abraziv, atunci cand este utilizat impreuna cu alte ingrediente, bicarbonatul de sodiu:

  • indeparteaza petele recente de vin, ceai sau cafea
  • ajuta la reducerea placii bacteriene
  • nu are efecte secundare daca este utilizat pe o perioada determinata de timp
  • este ideal pentru persoanele cu dinti sensibili
  • nu creeaza sensibilitate dentara
  • poate albi dintii chiar si cu pana la 2 nuante

Diferenta dintre albirea dintilor cu bicarbonat de sodiu si peroxid de hydrogen

Peroxidul de hidrogen (apa oxigenata) este o substanta des utilizata pentru albirea dintilor, mai ales in cabinetele stomatologice. Aplicat pe suprafata dintilor, actioneaza pentru albirea lor.

In schimb, deoarece este un agent activ foarte puternic, poate cauza deteriorarea smaltului dintilor si poate crea sensibilitatea dintilor (durere la atingere, la consumul de bauturi calde sau reci).

Peroxidul de hidrogen poate patrunde partial in straturile dintilor si sa indeparteze petele. Eficacitatea lui depinde de gradul concentratiei pe care il au produsele de albit dintii.

In magazine se pot gasi produse de albit dintii cu 3% pana la 10% peroxid de hidrogen, pe cand medicul stomatolog poate folosi chiar si o concentratie de 40%.

Peroxidul de hidrogen NU este recomandat persoanelor cu sensibilitate dentara, persoanelor insarcinate sau care alapteaza ori copiilor sunt 16 ani.

Efectele secundare ale folosirii peroxidului de hidrogen includ: dezvoltarea sensibilitatii dentare, inflamarea si iritarea gingiilor.

Pentru o dantura mai alba in mod natural, fara efecte secundare, iti recomandam Kit-ul pentru albirea dintilor, Life Smile, cu lumina LED, Life Care®

dinti mai albi

Fara durere, fara sensibilitate si cu timp economisit. In doar 10 minute pe zi, timp de 6 zile, iti albesti dintii natural.

– accesibil si rapid;

– din confortul casei tale;

– tehnologie PAP: albirea dintilor fara peroxid.

PAP – prescurtarea pentru Phthalimido-Peroxy-Caproic acid, mai exact o tehnologie NOUA, non-invaziva, de albire a dintilor, care nu creeaza sensibilitate dentara si nu ataca smaltul dintilor.

O tehnologie speciala de lumina rece de inalta intensitate de tip Blue Ray ce reactioneaza cu gelul de albire a dintilor. Acesta contine o formula pe baza de bicarbonat de sodiu, dar si alte ingrediente naturale precum: Aloe Vera, Matricaria, ulei din samburi de rodie si extracte naturale ca mentol, Limonene, Pinene, β-Pinenes.

Acest produs nu este destinat pentru albirea dintilor din ceramica/ falsi, fatetelor dentare, coroanelor, plombelor sau a dintilor cariati.  

Acest produs nu se recomanda copiilor sub 16 ani si femeilor insarcinate.

Tu cum obtii dinti mai albi si un zambet mai stralucitor?

Articol scris de,

Adriana Petrescu, Junior Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *