Cei 5 factori cheie ce iti influenteaza imunitatea

factori cheie ce iti influenteaza imunitatea

Din pacate, sezonul rece vine la pachet, pentru multi dintre noi, cu gripa, raceala sau viroze respiratorii. Un sistem imunitar puternic te ajuta sa lupti impotriva virusurilor si bacteriilor, de aceea este recomandat ca iarna sa ii acorzi o atentie deosebita.

Iata care sunt cei 5 factori care iti influenteaza imunitatea:

1. Alimentatia

Ceaiurile de sezon

Ceaiul e perfect pentru o clipa de relaxare – are un gust delicios, o aroma imbietoare, te incalzeste si iti aduce o multime de beneficii. La fel ca si cafeaua, ceaiul contine cofeina (teina), care iti ofera un impuls sa iti incepi ziua cu energie.

Ceaiul este bautura ideala pentru sezonul rece, perioada anului in care suntem mai sensibili la raceala sau gripa. Flavonoidele si antioxidantii din ceai calmeaza gatul iritat si combat inflamatia din corp.

Acesti doi compusi sunt benefici in special in sezonul gripei, cand corpul are nevoie de tot ajutorul pentru a combate virusurile si bacteriile. Ceaiul imbunatateste apararea naturala a organismului si ii da forta pentru a preveni eventualele infectii.

Ceaiul contine, de asemenea, L-teanina, un aminoacid care sprijina sistemul imunitar si ajuta la ameliorarea infectiilor tractului respirator superior.

Iti recomandam Ceaiul ECO din plante si fructe pentru imunitate. Este un ceai aromat, realizat dintr-un amestec special de plante naturale (catina, macese, menta, mere, portocale si hibiscus)

Ajuta la sustinerea sistemul imunitar, digestiv si la detoxifierea organismului. In plus, are efect relaxant, datorita florii de hibiscus si a mentei.

Ceaiul ECO verde Chinezesc poate contribui la tonifierea organismului, la mentinerea capacitatii de autoaparare, la neutralizarea radicalilor liberi, la eliminarea substantelor nocive si a produsilor de metabolism.

Descopera toate ceaiurile noastre AICI.

Alimente bogate in Omega 3

Omega-3 sunt acizi grasi esentiali, care nu pot fi sintetizati de organism, ci trebuie procurati prin alimentatie. Sunt un tip de grasime sanatoasa care se gaseste in fiecare celula a corpului. Mai ales creierul si inima au nevoie de un aport suficient de Omega 3 pentru a functiona normal.

Omega-3 se gaseste in:

  • peste gras (somon, macrou, hering, ton, sardine, cod)
  • uleiuri vegetale (de in, rapita, soia)
  • nuci
  • alune
  • seminte de in
  • seminte de chia

Iti recomandam:

Omega 3 Bio Fish Oil este o sursa naturala de acizii grasi esentiali EPA si DHA. Acizii grasi esentiali diminueaza aparitia problemelor cardiovasculare, ajutand la mentinerea functionalitatii aparatului circulator.

Poate avea efecte benefice in cazul unor probleme cardiace si in controlul tensiunii arteriale, cu un rol important in dezvoltarea structurii si functiilor creierului si a inimii.

Ulei din ficat de cod, Life Care®, o sursa excelenta de acizi grasi omega 3, eicosapentaenoic (EPA) si docosahexaenoic (DHA), vitaminele A si D.

Contribuie in procesele de autoreglare si homeostazie derulate la cele mai importante nivele in organism si au un rol esential in dezvoltarea structurii si functiilor creierului si inimii.

2. Somnul

Somnul si regenerarea celulara au o stransa legatura. Atunci cand dormi, corpul tau trece printr-o serie de schimbari care permit odihna. Iar odihna este vitala pentru sanatatea ta generala.

somnul si regenerarea celulara

Somnul permite creierului si corpului sa incetineasca, sa ia o pauza, si sa deruleze procese de recuperare, promovand o performanta fizica si mentala mai buna atat a doua zi, cat si pe termen lung.

Beneficiile unui somn odihnitor:

  • stimuleaza procesele reparatoare ale organismului
  • ajuta la imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare
  • reduce riscul bolilor de inima
  • scade nivelul de stres
  • elibereaza hormoni ai fericirii in organism
  • intareste sistemul imunitar.

Iti recomandam:

Sleep&Calm cu Melatonina te ajuta sa te relaxezi, sa adormi mai repede si sa ai un somn mai linistit datorita formulei cu actiune rapida pe baza de melatonina si suc concentrat de visine. In plus, acest produs vegetarian inlatura insomnia si efectele negative ale stresului.

3. Aportul de vitamina D

Vitamina D3 este cunoscuta si ca „vitamina soarelui” sau „vitamina antirahitica”. Are un rol important in buna functionare a organismului, mai ales in asimilarea calciului. 

suplimente alimentare

In cazul unei carente, acest lucru se va resimti in tot corpul. De aceea, nu trebuie sa neglijam aportul ei zilnic, mai ales in lunile reci ale anului, cand simpla expunere la soare nu este indeajuns pentru a obtine cantitatea de vitamina D3 de care avem nevoie.

Un aport suficient de vitamina D3 contribuie la:

  • mentinerea sanatatii oaselor
  • imbunatatirea starii de spirit
  • sustinerea functionarii sistemului imunitar
  • sustinerea buna functionarii sistemului cardiovascular.

Iti recomandam:

Life Impulse® D3 Complex este un supliment alimentar benefic intregului organism ce contine vitamina D3, K2 si Omega 3 vegetala. Imbunateste starea de spirit si sustine functionarea sistemului imunitar. Suplimentul alimentar natural este o sursa de energie si vitalitate.

4. Stresul

Stresul este un factor extern care ne influenteaza foarte mult sanatatea. Stresul este asociat cu depresia, starile de iritabilitate, o imunitate scazuta, dureri de cap si nu numai.

Pentru a combate stresul ai nevoie sa iti gasesti o stare de echilibru atat in viata personala, cat si in cea profesionala. Iata ce iti recomandam:

Energy Maca, cu Aschwagandha si Omega 3, Life Care® are actiune energizanta asupra mintii si organismului. Contribuie la revitalizarea intregului organism si ofera o stare de bine si echilibru interior.

Complexul de ingrediente contribuie la imbunatatirea starii generale de spirit, sustinerea vitalitatii si a rezistentei la stres.

Descopera toate suplimentele noastre antistres, AICI.

5. Miscarea

Stiai ca persoanele care practica sport in mod regulat au o speranta de viata mai mare, un nivel scazut de stres, o dispozitie psihica imbunatatita? In plus, sansele sa dezvolte afectiuni ale inimii sau degenerative sunt mult mai scazute decat in cazul celor care nu fac miscare fizica.

Daca te gandesti la cat de complex este organismul tau si cate procese au loc simultan in fiecare moment, devine evident cat de importanta este miscarea pentru tine.

Si, pentru ca vrem sa te stim SANATOS si FERICIT, am creat platforma Healthy Club Life Care, in care ti-am pregatit 5 sesiuni de sport pe saptamana. Inscrie-te in program AICI.

Tu cum iti mentii imunitatea puternica?

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *