Plante terapeutice cu efect antiinflamator

In timp ce inflamatia poate fi un lucru pozitiv, adica semnalizarea corpului tau ca se lupta cu o infectie si trebuie sa se vindece, ea nu trebuie ignorata si trebuie tratata cat mai rapid.

Printre simptomele care trebuie sa traga un semnal de alarma sunt: dureri de cap, dureri articulare, eruptii cutanate, oboseala, crestere in greutate, alergii, astm sau schimbari bruste de dispozitie.

Iata cum actioneaza plantelele cu efect antiinflamator:

1. Aloe Vera, cu peste 200 de substante active – vitamine, minerale, aminoacizi, antioxidanti, fitosteroli

Are actiune antiinflamatoare, stimuleaza regenerarea tesuturilor, inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase, intareste imunitatea si capacitatea organismului de a lupta impotriva factorilor nocivi din mediu.

Este de neegalat in tratarea problemelor pielii, de la roseata, acnee, piele uscata, pana la psoriazis, arsuri solare sau eczeme.

Aloe Vera se absoarbe foarte repede in piele, pe care o hidrateaza in profunzime. Continutul bogat in vitamine, minerale si antioxidanti ii asigura pielii toti nutrientii de care are nevoie si o regenereaza la nivel celular.

2. Mentolul poate trata durerile slabe sau moderate de cap

Ai citit bine! Mentolul are capacitatea de a ameliora sau chiar de a trata durerile de cap. Mai ales atunci cand este aplicat local, direct pe zona dureroasa, sub forma de lotiune sau gel.

De asemenea, mentolul mai are o superputere: poate elimina inflamatia care apare in caz de eczeme sau intepaturi de insecte. Astfel, elimina mancarimile, umflarea pielii si reduce senzatia de scarpinare.

3. Rozmarinul, bogat in antioxidanti care combat radicalii liberi

Substanta principala din rozmarin este carnosolul, cu proprietati puternice antiinflamatorii si antibacteriene. Rozmarinul intensifica actiunea antioxidantilor din corp, ceea ce face organismul mai puternic in fata bolilor si infectiilor. 

Contine fier, calciu si vitamine, ceea ce il face extrem de hranitor pentru piele, fiind folosit adesea ca ingredient in produse cosmetice sau produse terapeutice.

Din fericire, exista o mutime de solutii naturale care pot lupta eficient cu inflamatia. Iar pe multe dintre ele le gasesti in Magic Roll, cu plante BIO, unul dintre cele mai iubite produse Life Care®.

Roll-on-ul special, pe baza de plante, este foarte usor de transportat si in acelasi timp, eficient si cu efect rapid in reducerea mai multor tipuri de disconforturi create de inflamatie, printre care cele musculare si articulare.

Iti recomandam si Balsamul Leacul bunicii®, cu plante BIO, care contine, pe langa menta si rozmarin, alte ingrediente cu efect terapeutic antiinflamator ca: unt de shea, ulei de migdale dulci, euclalipt, camfor, limonen.

Balsamul, Leacul bunicii®, cu plante BIO, Life Care® te ajuta sa te detensionezi dupa o zi stresanta. Extractul de eucalipt, camfor si migdale poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap.

Menta si rozmarinul ofera balsamului un miros relaxant. Ofera o senzatie placuta si racoritoare atunci cand este aplicat. Se poate folosi foarte usor, prin masarea tamplelor cu miscari lente. Adio, durere de cap!

4. Arnica montana, sursa bogata de flavonoizi si polizaharide care reduc durerea

Arnica montana este un alt ingredient minune atunci cand vrem sa combatem inflamatia. Arnica montana este un calmant natural care nu mascheaza doar durerea, ci stimuleaza procesele de vindecare ale corpului, fiind folosita ca remediu pentru traumatisme si tratarea vanatailor.

Are actiune stimulatoare asupra circulatiei periferice. Proprietatile terapeutice ale florii de arnica au fost recunoscute incepand cu secolul al VI-lea. Arnica contine numerosi compusi chimici, cei mai importanti sunt heledin, flavonoizi si polizaharide, care pot reduce durerea si inflamatia.

Iti recomandam Crema regeneranta pentru corp, cu arnica montana BIO, Life Care®. Extractele speciale din arnica montana, ulei de masline si ulei de avocado povenite din medii controlate biologic confera relaxare musculara si refacerea tesuturilor in caz de lovituri.

5. Uleiul de marmota – reduce inflamatiile musculare si  activeaza circulatia sanguina

Uleiul de marmota este recunoscut pentru continutul bogat in cortizon natural si glucocorticoide care pot ajuta la calmarea inflamatiilor. Dupa utilizare, locul masat devine mai flexibil, iar circulatia sanguina este activata.

Este recomandat in cazul articulatiilor obosite, inflamatii ale articulatiilor si pielii, contractiilor musculare din zona gatului, coloanei vertebrale, umerilor, bratelor si picioarelor.

Iti recomandam Crema pentru corp, cu ulei de marmota si plante BIO. Este ideala pentru ameliorarea inflamatiilor musculare si articulare. In plus, contine si ulei de migdale, ulei de jojoba si ulei de pin, care calmeaza si hidrateaza pielea, o regenereaza si o tonifica.

SUPERVEDETA noastra este Gelul racoritor, Gheara Dracului®, cu plante BIO, care reduce inflamatiile si iti reda mobilitatea

Gel cu efect racoritor imediatcu actiune analgezica si antiinflamatoare, precum si antiseptica, este un produs cu plante bio larg recunoscut datorita actiunii antiinflamatoare puternice de la nivelul musculaturii, fiind utilizat si pentru articulatii si sistemul osos.

Gheara Dracului este o planta taratoare originara din Africa de Sud, ale carei proprietati terapeutice au fost folosite de sute de ani.

Gelul antiinflamator contine extract de gheara dracului, utilizand astfel eficient compusii principali ai plantei: iridoidele, harpagozida, fitosteroli si flavonoide, principalele actiuni ale acestora fiind antiinflamatoare si analgezice, efect antiinflamator.

Citeste mai multe AICI.

Tu cum combati inflamatia?

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *