Catina, beneficii regenerante pentru piele

Catina, beneficii regenerante

Catina are o multime de beneficii pentru organismul nostru. Este un antioxidant puternic care intareste imunitatea, are efect vitaminizant si mineralizant, poate ameliora simptomele neplacute ale alergiilor sezoniere si nu numai. Dar stiai ca este important si pentru frumusetea noastra?

Daca esti in cautarea unui ingredient hidratant care are o cantitate mare de antioxidanti, catina poate fi cea mai potrivita alegere.

Mai multe despre catina si beneficiile ei nutritionale

In ciuda numelui (seabuckthorn in engleza), catina nu provine din mare. Catina (Hippophaes rhamnoides), numita si ananas siberian, este un arbust care produce fructe mici, de culoare portocalie, ce pot fi presate la rece sub forma de pulpa sau ulei.

Planta creste in Europa, Caucaz, Asia Mica si Asia Centrala, Siberia, China si Tibet. Unul dintre cele mai importante motive pentru care a devenit atat de populara in ultimul timp este ca fructele de catina contin de 12 ori mai multa vitamina C decat o portocala si sunt a treia cea mai mare sursa de vitamina E dintre plante.

Catina contine un numar incredibil de 190 de nutrienti si fitonutrienti. Daca nu stiai, vitamina C este de fapt denumita „vitamina frumusetii”. Asta datorita capacitatii sale de a reduce inflamatia pielii, de a stimula colagenul pentru o piele mai plina si mai ferma, precum si de a ilumina tenul.

Descopera produsul nostru Vitamina E Forte, capsule moi. Este un antioxidant puternic, incetineste procesul de imbatranire a celulelor si mentine sanatatea pielii.

Iti recomandam si Serul cu Vitamina C pentru un ten luminos, The Vitamin Box, care:

  •  are actiune anti-oxidanta impotriva radicalilor liberi
  •  confera tenului luminozitate
  •  reduce hiperpigmentarea tenului.

Vitamina C are efecte la exterior si daca este consumata sub forma unui supliment alimentar. Asa ca incearca Vitamina C, 1000 mg cu eliberare prelungita. Vitamina C ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in organism, previne uzura celulara si ajuta la imbunatatirea aspectului parului, unghiilor si pielii.

Acizii grasi sunt absolut fantastici pentru o piele sanatoasa, curata si stralucitoare, iar catina este bogata in Omega 3, 6 si 9. Este, de asemenea, singura sursa de plante de pe planeta care contine omega 7 evaziv. Acizii grasi nu numai ca promoveaza sanatatea pielii, dar au si efecte antiinflamatorii de neegalat.

Poti citi mai mulet despre Acizii grasi si beneficiile lor asupra pielii AICI.

Catina contine vitaminele B1, B2, K, C, A si E, acid folic, o serie de antioxidanti puternici si minerale. Impreuna, acesti nutrienti puternici si acizi grasi lucreaza pentru a transforma pielea si a-i reda stralucirea.

Beneficiile catinei pentru piele

Daca vrei sa lupti impotriva radicalilor liberi, catina merita adaugata in rutina ta zilnica de ingrijire. Pentru ca este bogata in vitamina C, vitamina A, alfa- si beta-caroten, vitaminele B1, B2 si B6, vitamina E, acizi grasi si flavonoide, Omega 3, 6, 9, cel mai rar Omega 7 si in alti compusi bioactivi, are nenumarate beneficii.

Iata cateva dintre beneficiile catinei pentru frumusetea ta:

  • Hidrateaza pielea in timp ce regleaza productia de sebum. Uleiul de catina te ajuta sa iti mentii pielea frumoasa si hidratata. Este un ingredient hidratant exceptional, deoarece contine acid linoleic, care se gaseste in mod natural in sebumul eliberat de glande. Poate ajuta la reglarea nivelului de umiditate si poate ajuta la hidratarea de durata a pielii.
  • Imbunatateste tonusul si regleaza culoarea pielii. Uleiul de catina poate uniformiza nuanta pielii si poate estompa hiperpigmentarea post-inflamatoare. Poate imbunatati nuanta si textura pielii si poate creste elasticitatea.
  • Previne pierderea de umiditate din celule. Pielea uscata are un aliat de nadejde in uleiul de catina pentru ca acesta ajuta la prevenirea pierderii de apa transepidermica, ceea ce ajuta pielea sa-si mentina bariera lipidica si o hidratare de durata.
  • Potential anti-bacterian, anti-fungic si anti-psoriazic. Desi studiile care analizeaza efectele catinei asupra pielii sunt in desfasurare, cercetarile preliminare sugereaza ca uleiul de catina are proprietati antibacteriene, anti-fungice, anti-actinice si anti-psoriazice.
  • Reduce liniile fine si ridurile. Datorita continutului bogat de antioxidanti, acizi grasi si vitamine, uleiul de catina poate ajuta la imbunatatirea aspectului liniilor fine si al ridurilor.

Bucura-te de beneficiile NOULUI nostru produs Crema pentru ingrijire intensiva cu catina si plante BIO

crema cu catina

Special dezvoltata pentru ingrijirea intensiva a pielii mature si impure, regenereaza si activeaza celulele. Catina are un puternic efect regenerant si vitaminizant, conferind pielii sanatate si frumusete naturala.

Uleiurile BIO din compozitie ofera hidratare profunda prevenind aparitia zonelor uscate. Crema contine si ulei de argan, ulei de jojoba si ulei de masline care au un puternic efect antioxidant.

Untul de shea si pantenolul sustin elasticitatea pielii, pentru o piele supla si moale.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *