Durerile articulare: tine-le sub control cu produse naturale

despre durerile articulare

Tine durerile articulare sub control si bucura-te de o mobilitate extinsa, care sa te lase sa te bucuri de viata la maximum. Durerile de articulatii pot scadea calitatea vietii deoarece iti afecteaza atat starea fizica, cat si cea psihica.

Insa vestea buna este ca exista o multime de remedii naturale care te pot ajuta in aceasta privinta: de la colagen, la vitamina D3, sau suplimente cu calciu.

Hai sa descoperim ce sunt si de ce apar durerile articulare:

Despre durerile articulare – simptome, factori de risc

Oasele noastre sunt conectate prin articulatii. Astfel, ai sustinere si te poti misca in voie. Exista mai multe tipuri de dureri articulare, insa cele mai intalnite sunt: artrita, artroza (osteoartrita) si guta.

Articulatiile se pot inflama, devenind sensibile, iar atunci cand te misti, apare durerea. Ele pot deveni rigide, ingreunand miscarea, sau pot fi afectate de lichide care se acumuleaza in spatiile articulatiilor.

Pentru ca durerile articulare variaza de la usoare la acute sau cronice, simptomele pot fi trecute cu vederea. RETINE! Daca durerea persista mai mult de doua saptamani si nu cedeaza in intensitate, e timpul sa faci o vizita medicului.

La fel, daca articulatia se umfla, daca suferi o durere puternica brusca, daca articulatiile devin rigide sau daca te dor atunci cand faci miscari (spre exemplu, cand urci scarile).

Factori de risc pentru aparitia durerilor articulare:

  • istoricul familial si medical: daca ai in familie membri care sufera de osteoartrita, boli de oase, boli articulare, malformatii la nivelul articulatiilor
  • accidentarile si traumatismele (mai ales in cazul sportivilor)
  • deficitul de calciu
  • obezitatea
  • sedentarismul
  • varsta inaintata
  • genul: femeile sunt mai predispuse durerilor articulare decat barbatii.

Poti citi mai multe informatii despre durerile articulare in articolul nostru de blog Remedii naturale pentru dureri reumatice si articulare.

Iata ce remedii naturale iti recomandam pentru ameliorarea durerilor articulare:

combate durerile articulare

1. Joint Elixir, un supliment lichid ce creste mobilitatea articulara

Joint Elixir pentru articulatii este un supliment alimentar sub forma de bautura, bogat in vitamine si minerale care au rol in mentinerea mobilitatii articulatiilor si reducerea durerilor sau a disconfortului.

Este recomandat persoanelor care sufera de osteoartroza, artrita sau alte afectiuni articulare.

Este bogat in vitamine si minerale ce mentin mobilitatea articulara, precum calciu coral si vitamina D3. Ingredientele precum curcuma, coada calului si armurariu au un efect antiinflamator puternic, ce calmeaza durerea si iti redau starea de bine.

Combinate, calciul si vitamina D3 ajuta la formarea oaselor si la recuperarea imediata a rupturilor cauzate la nivelul lor. In plus, vitamina D3 faciliteaza absorbtia calciului in organism, pentru mentinerea sanatatii oaselor timp indelungat.

In plus, contine sulfati de glucozamina si condroitina. Glucozamina de origine bovina si condroitina sunt componente structurale cheie ale cartilajului osos. Acestea contribuie la mentinerea flexibilitatii articulatiilor si pot oferi suport persoanelor care sufera de diferite afectiuni articulare.

De asemenea, ajuta la reducerea rigiditatii articulatiilor dimineata. Datorita acestor doi sulfati din compozitia sa, Joint Elixir mentine elasticitatea cartilajului in miscare, impiedica retentia de apa la nivelul acestuia si faciliteaza absorbtia socurilor.

2. Colagen Booster cu vitamina D3 si macese BIO, impiedica durerile articulare

Colagenul este regasit in mod natural in sistemul osos, muscular si articular, precum si in piele, vase de sange, sistemul circulator si cel digestiv. Este esential pentru sanatate si are o serie de beneficii pentru majoritatea structurilor si a tesuturilor organismului uman.

Odata cu inaintarea in varsta, productia de colagen scade. Acest lucru se resimte si la nivelul articulatiilor, care pot deveni mai fragile si mai putin mobile, chiar dureroase.

Colagenul este cea mai abundenta proteina din corpul nostru, responsabila pentru:

  • Flexibilitatea si mobilitatea cartilajelor si a articulatiilor
  • Imbunatatirea rezistentei si performantelor fizice
  • Regenerarea celulara si a tesuturilor conjunctive
  • Construirea vaselor de sange si a tendoanelor
  • Structura si rezistenta oaselor si a articulatiilor.

Poti citi mai multe despre beneficiile colagenului in articolul nostru Colagenul, solutia naturala pentru o piele frumoasa si articulatii puternice.

Iti recomandam produsul Colagen Booster cu vitamina D3 si macese BIO. Contribuie la mentinerea mobilitatii articulare si la refacerea tesutului de colagen de la nivelul cartilajelor. Intareste sistemul osos si muscular.

Formula este imbunatatita cu sulfat de condroitina si glucozamina, care suplimenteaza efectele colagenului asupra mentinerii sanatatii cartilajelor si articulatiilor si contribuie la o absorbtie mai rapida in organism.

Vitamina D3 consolideaza sistemul osos si mentine sanatatea sistemului muscular, a oaselor si a dintilor.

Extractul de macese BIO contribuie la imbunatatirea metabolismului si ajuta la functionarea optima a sistemului imunitar.

3. Complex cu vitamina D3 (2000 UI), K2 si Omega 3 din in

Vitamina D3 este cunoscuta si ca „vitamina soarelui” sau „vitamina antirahitica”. Are un rol important in buna functionare a organismului, mai ales in asimilarea calciului. In cazul unei carente, acest lucru se va resimti in tot corpul. De aceea, nu trebuie sa neglijam aportul ei zilnic.

Deficitul de vitamina D3 se manifesta prin:

  • dureri musculare si slabiciune la nivelul muschilor
  • dureri articulare
  • oboseala continua
  • migrene.

Vitamina D se imparte in doua categorii: ergocalciferol (vitamina D2, acelasi tip care se gaseste si in alimente) si cholecalciferol (vitamina D3, tipul care se obtine prin expunerea la soare). Singurul benefic pentru organismul este al doilea tip.

Exista mai multe cauze ale deficitului de vitamina D3, dar cele mai intalnite sunt: expunerea limitata la razele soarelui, obezitatea, varsta (pe masura de inaintam in varsta, scade capacitatea organismului de a o asimila), stresul, menopauza, alergia la soare.

Suplimentul alimentar cu D3 este recomandat pentru persoanele in varsta deoarece poate impiedica fragilizarea oaselor si preveni fracturile.
Pentru copii, poate preveni rahitismul si ajuta la o dezvoltare mai armonioasa a sistemului osos.

Vitamina K2 contribuie la metabolismul calciului in organism si asigura transportul si fixarea calciului in oase alaturi de vitamina D3.

Poti citi mai multe despre beneficiile vitaminei D3 pentru organismul nostru in articolul Vitamina D3: beneficii, surse si deficit.

Alte suplimente naturale care te ajuta sa tii durerile articulare sub control

joint power dureri articulare

Un NOU supliment eficient in prevenirea si tratarea durerilor articulare este Colagen Marin hidrolizat, Joint Power.

Contine o formula complexa, pe baza de colagen marin hidrolizat, tip 2, acid hialuronic, sulfat de condroitina, sulfat de glucozamina si turmeric bio, ce sustine sanatatea generala a articulatiilor. 

Contribuie la cresterea si mentinerea masei musculare si la mentinerea sanatatii sistemului osos. Colagenul marin contine minerale esentiale precum fierul, zincul si seleniul, care pot ajuta la intarirea oaselor si ligamentelor. Pulberea de curcuma BIO completeaza efectele benefice ale colagenului si imbunatateste confortul articular.

Glucozamina si condroitina ajuta la mentinerea unui cartilaj sanatos pentru amortizarea articulatiilor si facilitarea miscarii. Suplimentarea cu colagen marin ajuta la sprijinirea repararii si regenerarii tesuturilor articulare, reducerea disconfortului si promovarea sanatatii generale a articulatiilor.

Colagen Marin hidrolizat, Joint Power actioneaza din interior pentru a imbunatati productia de colagen, un element- cheie al vitalitatii si sanatatii articulatiilor!

Tine durerile articulare sub control cu ajutorul suplimentelor noastre naturale. Descopera-le pe toate AICI.

Articol scris de

Adriana Petrescu, Junior Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *