Frig constant? Care pot fi cauzele?

Frig constant

Frig constant, indiferent ca te afli afara sau in casa? Tremuri, ai extremitatile mereu reci si nu te poti incalzi usor? Chiar daca este iarna, iar temperaturile scazute ne pot afecta capacitatea de a ne simti mereu confortabil, faptul ca simti un frig constant este un semn de intrebare.

Acest fenomen mai este cunoscut si ca „intoleranta la frig” si este de natura medicala. Se asociaza foarte des cu tulburari de tranzit intestinal, caderea excesiva a parului sau senzatie de ameteala.

Iata ce ar trebui sa iti atraga atentia

Disfunctia glandei tiroide, fluxul sanguin arterial si grasimea corporala scazuta pot face ca o persoana sa simta frigul mult mai accentuat, in orice perioada a anului, dar mai ales in sezonul rece. Unele cauze pot fi:

1. Hipotiroidismul

Intoleranta la frig este un simptom comun al hipotiroidismului. Hipotiroidismul apare atunci cand glanda tiroida nu produce suficienti hormoni tiroidieni. Acesti hormoni ajuta la reglarea metabolismului si a temperaturii.

Cand tiroida nu produce suficienti hormoni tiroidieni, procesele naturale ale organismului tind sa incetineasca.

Alte simptome ale hipotiroidismului includ:

  • oboseala
  • depresie
  • caderea in exces a parului
  • constipatie
  • dereglari menstruale
  • un ritm cardiac scazut.

Un medic poate diagnostica hipotiroidismul cu un simplu test de sange.

2. Boala Raynaud

Boala Raynaud determina ingustarea vaselor de sange atunci cand o persoana se confrunta cu frig sau stres. Acest lucru scade fluxul de sange si poate provoca frig in zonele afectate.

Afecteaza de obicei arterele de la maini si de la picioare. Unii oameni pot prezenta, de asemenea, simptome ale Bolii Raynaud in buze, urechi si chiar mameloane.

In timpul episoadelor, zonele afectate pot deveni palide. Pe masura ce fluxul sanguin revine, degetele de la maini si de la picioare se pot simti amortite sau dureroase.

Tratamentul presupune evitarea declansatorilor daca este posibil si, pentru unii oameni, medicamente sau chiar interventii chirurgicale.

Ca adjuvant pentru imbunatatirea circulatiei sangelui iti recomandam Crema pentru picioare, cu vita de vie si plante BIO.

Stimuleaza microcirculatia si reface nivelul de hidratare al celulelor. Crema de picioare cu vita de vie are efect relaxant si igienizant. Castanul din compozitia cremei este un bun tonic muscular si venos.

3. Anemia

Anemia apare atunci cand o persoana nu are suficiente celule rosii in sange care circula si transporta oxigen in tot corpul. Simptomele anemiei, inclusiv senzatia de frig, rezulta dintr-o lipsa relativa de oxigen.

Alte simptome pot include:

  • slabiciune sau oboseala
  • ameteli
  • probleme de respiratie
  • ritm cardiac crescut
  • durere de cap
  • piele palida
  • stare de lesin.

Anemia cauzata de deficit de fier
Este cel mai frecvent tip de anemie. Apare de obicei din cauza pierderii de sange, dar poate rezulta si din absorbtia slaba a fierului in organism.

Persoanele care sunt insarcinate sau care au o menstruatie abundenta sunt expuse riscului de anemie feripriva.

Iti recomandam FerVit, cu acerola BIO, o sursa importanta de fier.

Datorita extractelor naturale din lactat BIO feros si fruct de acerola, contribuie la absorbtia rapida a fierului in organism, transportul oxigenului in sange si prevenirea oboselii sau anemiei

Anemia cauzata de deficitul de vitamine
Anemia poate rezulta si din deficienta nutritionala. Nivelurile scazute de vitamina B-12 si acid folic pot duce la anemie, de obicei din cauza unui aport alimentar inadecvat.

Iti reomandam MultiPlusVit, cu vitamine si minerale, peste 20 de substante hranitoare pentru organism.

Contine vitamina C, E, A, D3, B6, B9, calciu, magneziu, fier sau zinc. Ajuta sistemul imunitar si ofera organismului energie.

Ajuta sistemul nervos si osos, in timp ce contribuie la diminuarea starilor de oboseala.

4. Anorexia

Anorexia nervoasa este o tulburare de alimentatie caracterizata prin scadere in greutate sau crestere inadecvata in greutate si o imagine corporala distorsionata.

Persoanele cu anorexie au adesea o temperatura corporala scazuta. De asemenea, pot avea un nivel scazut de grasime corporala si o rata metabolica bazala redusa. Toti acesti factori pot determina ca persoana sa simta frigul excesiv.

Alte simptome ale anorexiei pot include:

  • pierdere in greutate
  • probleme digestive
  • probleme de concentrare
  • ameteli sau lesin
  • slabiciune
  • restrictionarea anumitor alimente sau categorii de alimente
  • izolare sociala

Tratamentul anorexiei implica adesea o echipa multidisciplinara de medici, asistente si nutritionisti. O persoana poate beneficia de terapie psihologica, pe langa un tratament medicamentos si un plan de nutritie.

5. Boala arteriala periferica

Boala arteriala periferica este cauzata de ingustarea sau blocarea arterelor care duc sangele catre extremitatile corpului. Astfel, cand aceste vase sangvine se ingusteaza, fluxul sangvin nu mai functioneaza normal. Un alt nume este „ateroscleroza”.

Boala arteriala periferica cauzeaza adesea o scadere a fluxului sanguin la extremitati, creand o senzatie de raceala, amorteala, furnicaturi sau durere in maini si/sau picioare. In cazuri severe, boala arterelor periferice poate duce la degradarea tesuturilor.

Tratamentul aterosclerozei include adesea modificari ale stilului de viata, cum ar fi exercitiile fizice si renuntarea la fumat.

Daca te confrunti cu depedenta de nicotina, iti recomandam Smokers Aid Detox, cu radacina de arctium si anghinare BIO.

Un supliment alimentar complex cu efecte benefice in mentinerea sanatatii plamanilor, a detoxifierii cailor respiratorii superioare si a organelor digestive ce au legatura cu aparatul respirator.

Contine un mix natural de anghinare BIO, brusture, silimarina, papadie, crusin si alte plante cu efecte de curatare a plamanilor prin eliminarea toxinelor.

80% din bolile de inima pot fi prevenite daca duci un stil de viata sanatos. Un sistem cardiovascular sanatos previne probleme de inima ca: hipertensiunea arteriala, tulburari de muschi cardiac, atac de cord, miocardita si altele.

Pe langa o dieta echilibrata si activitate fizica regulata, alege sa introduci in rutina suplimente naturale pentru inima: Ginkgo Biloba, extract de usturoi, patrunjel, uleiuri sanatoasa ca Omega 3, antioxidanti precum coenzima Q-10, acid alfa lipoic sau fructul de Acai.

Descopera pe site-ul nostru toate suplimentele alimentare pentru mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular.

Tu te confrunti cu senzatia de frig constant?

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *