Extractul de salcie, beneficii si proprietati

Extractul de salcie, beneficii si proprietati

Extractul de salcie (Salix Alba) poate fi folosit in afectiunile reumatice, pentru calmarea durerilor articulare. Actioneaza eficient pentru a indeparta manifestatiile de disconfort de la nivelul articulatiilor.

Mai multe informatii despre extractul de salcie

Salcia este considerata „aspirina naturii” datorita proprietatilor asemanatoare cu aspirina traditionala comercializata in farmacii.

Ingredientul sau activ, salicina, reduce productia de substante chimice care induc durerea in nervi.

De aceea, unii oameni folosesc scoarta de salcie ca alternativa la aspirina, in special cei care sufera de dureri de cap cronice sau dureri de spate.

Scoarte de salcie provine din ramurile salciei de 2 pana la 3 ani. Arborii si arbustii de salcie cresc in toata lumea, cu exceptia Australiei si Antarcticii. Salcia alba si salcia neagra sunt doua dintre cele mai comune salcii care sunt folosite in scopuri medicinale.

Cum functioneaza?

Salicina este transformata de corp intr-o alta substanta chimica numita acid salicilic. Similar cu acetilsalicilic, acidul salicilic reduce productia de prostaglandine (substante asemanatoare hormonilor care controleaza sistemul imunitar si lupta impotriva inflamatiei articulatiilor) in nervi. Acest lucru usureaza durerea si disconfortul.

Extractul de salcie: beneficii potentiale

Scoarta de salcie poate fi folosita pentru a calma crampele menstruale si pentru a reduce febra. Salicina din scoarta de salcie functioneaza in acelasi mod ca aspirina, reducand inflamatia si durerea pe masura ce intra in sange. Datorita proprietatilor antiinflamatorii ale scoartei de salcie, aceasta poate fi deosebit de eficienta in combaterea durerilor articulare.

1. Sanatatea inimii

Este bine cunoscut faptul ca dozele mici de aspirina sunt luate ca masura preventiva, precum si ca prim ajutor pentru un atac de cord, deoarece ajuta la reducerea riscului de coagulare interna.

Deoarece salicilatii din aspirina sunt derivati din scoarta de salcie, se pare ca aceasta planta are acelasi efect asupra inimii ca si aspirina. Aceasta inseamna ca poate fi eficienta in reducerea riscului de atacuri de cord si accident vascular cerebral.

Citeste articolul nostru, TOP 5 reguli pentru o inima sanatoasa, AICI.

2. Sanatatea pielii

Compusii puternic antioxidanti gasiti in scoarta de salcie alba au un efect pozitiv asupra pielii. Cresc fluxul de sange catre piele, oferind astfel hranirea atat de necesara si pot reduce aspectul ridurilor si al petelor pigmentare supranumite si „de varsta”.

3. Efect analgezic

Componentul chimic activ al salciei – salicina – a fost identificat in 1829 de farmacistul francez Henri Leroux. In timp ce aceasta substanta chimica este un antiinflamator si analgezic puternic, studiile arata ca alte cateva componente ale scoartei de salcie (inclusiv polifenoli si flavonoide) au:

  • proprietati antioxidante
  • proprietati de reducere a febrei
  • proprietati antiseptice
  • proprietati de stimulare a sistemului imunitar.

Componentele active din scoarta de salcie alba inhiba ciclooxigenaza – o enzima responsabila pentru mediatorii inflamatori precum prostaglandinele.

De asemenea, salicina va usura disconfortul, reducand si mai mult productia de prostaglandine in nervi, iar proprietatile sale antiinflamatorii ajuta la reducerea inflamatiei dureroase a articulatiilor.

Cat de sigura este administrarea

beneficii extractul de salcie

Ar trebui sa utilizati suplimentele alimentare pe baza de salcie cu prudenta daca aveti probleme gastrointestinale si hepatice sau diabet.

La fel ca aspirina, trebuie sa fii atent daca iei anticoagulante, acetazolamida, antihipertensive si antiinflamatoare, deoarece scoarta de salcie interactioneaza cu aceste medicamente.

Efectele secundare pot include (in cazul unui supradozaj):

  • tulburari de stomac (crampe)
  • cresterea tensiunii arteriale
  • reactii alergice.

Cand este luata cu moderatie, scoarta de salcie nu pare sa aiba efecte secundare negative. Salicina din scoarta de salcie se transforma in acid salicilic. Unii cred ca acest lucru face administrarea mai blanda pentru stomac decat aspirina creata in laborator.

Iti recomandam:

ActiveSalicin, cu extract din scoarta de salcie alba – sursa naturala de salicin

Contribuie la optimizarea functionarii articulatiilor, are efect tonic si creste abilitatea de regenerare a tesuturilor.

Salicina are efecte tonice asupra corpului, antiseptice si antiinflamatoare si antireumatismale si poate fi folosita cu succes in tratarea artritei, artozei si puseelor reumatismale.

Suplimentul contine si tamaie indiana, care actioneaza eficient in cazul osteoartritei. Tamaia indiana este eficienta in reducerea durerii de la nivelul genunchilor, imbunatatirea flexibilitatii genunchiului afectat si cresterea distantei de mers fara a simti un disconfort.

UltimateImmuno – protectie impotriva racelii

Extractul natural de salcie din compozitia suplimentului alimentar Life Impulse UltimateImmuno este recunoscut pentru proprietatile sale de antiinflamator natural.

Astfel, acest ingredient este potrivit pentru reducerea febrei, a durerilor de cap sau de muschi cauzate de gripa sau raceala.

UltimateImmuno este bogat in vitamina C, esentiala pentru o buna functionare a sistemului imunitar. Produsul mai contine si citrat de magneziu, care mentine sanatatea inimii, intareste oasele si ajuta la mentinerea functiei normale a muschilor si nervilor.  

Tu folosesti acest supliment alimentar? Lasa-ne un comentariu!

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Content Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *