Fibrele si probioticele, aliatii digestiei sanatoase

Fibrele si probioticele

Fibrele si probioticele sunt doua elemente minune pentru sanatatea ta, dar mai ales pentru digestie. Atunci cand le introduci in alimentatia zilnica, vei avea o multime de beneficii.

Ambele se gasesc in cantitati suficiente in mancare, insa iti poti suplimenta dieta cu ele atunci cand suferi de balonare, constipatie sau pur si simplu ai nevoie de un restart al sistemului digestiv.

Fibrele si probioticele: beneficii si utilizare

Beneficiile fibrelor alimentare

Fibrele alimentare sunt recunoscute in primul rand pentru capacitatea lor de a preveni sau ameliora constipatia.

Alimentele care contin fibre pot oferi si alte beneficii pentru sanatate, cum ar fi: mentinerea unei greutati sanatoase, reducerea riscului de diabet sau aparitiei bolilor de inima.

Spre deosebire de alte componente alimentare, cum ar fi grasimile, proteinele sau carbohidratii – pe care corpul le descompune si le absoarbe – fibrele nu sunt digerate. Ele trec relativ intacte prin stomac, intestinul subtire si colon, apoi sunt eliminate prin scaun.

Fibrele sunt clasificate in mod obisnuit ca solubile, care se dizolva in apa, sau insolubile, care nu se dizolva.

Fibra solubila. Acest tip de fibre se dizolva in apa pentru a forma un material asemanator gelului. Ele pot ajuta la scaderea nivelului de colesterol si glucoza din sange.

Fibrele solubile se gasesc in ovaz, mazare, fasole, mere, citrice, morcovi, orz si tarate de psyllium.

Fibre insolubile. Acest tip de fibre promoveaza miscarea materialului prin sistemul digestiv si creste volumul scaunului, astfel incat poate fi benefic pentru cei care se lupta cu constipatie sau scaune neregulate.

Faina integrala, taratele de grau, nucile, fasolea si legumele, cum ar fi conopida, fasolea verde si cartofii, sunt surse bune de fibre insolubile.

fibrele si probioticele

O dieta bogata in fibre:

Ajuta la mentinerea sanatatii intestinului. O dieta bogata in fibre poate reduce riscul de a dezvolta hemoroizi. Studiile au descoperit ca o dieta bogata in fibre scade riscul de cancer colorectal.

Scade nivelul colesterolului. Fibrele solubile care se gasesc in fasole, ovaz, seminte de in si tarate de ovaz pot ajuta la scaderea nivelului total al colesterolului din sange prin scaderea nivelului de lipoproteine ​​cu densitate scazuta sau colesterol „rau”.

super colon cleanse cu tarate de psyllium

Iti recomandam Super Colon Cleanse, cu tarate BIO de Psyllium, Life Care®. Contine o formula completa de curatare intestinala. Poate reduce pofta de mancare. Ajuta in procesul de digestie. Are efect laxativ. Regleaza functia intestinala.

Contine tarate de Psyllinum Huks, bogate in fibre spongioase, care pot reduce pofta de mancare. Acest detoxifiant intestinal poate imbunatati digestia si poate diminua senzatia de balonare.

Alimentele bogate in fibre pot avea alte beneficii pentru sanatatea inimii, cum ar fi reducerea tensiunii arteriale si a inflamatiei.

Ajuta la controlul nivelului de zahar din sange. La persoanele cu diabet, fibrele – in special fibrele solubile – pot incetini absorbtia zaharului si pot ajuta la imbunatatirea nivelului de zahar din sange.

O dieta sanatoasa care include fibre insolubile poate reduce, de asemenea, riscul de a dezvolta diabet de tip 2.

Alte beneficii ale consumului de fibre

Ajuta la obtinerea unei greutati sanatoase. Alimentele bogate in fibre tind sa fie mai satioase decat alimentele cu continut scazut de fibre, asa ca este posibil sa mancati mai putin si sa aveti o senzatie de satietate mai mult timp.

Alimentele bogate in fibre tind sa dureze mai mult timp sa fie consumate si sa fie mai putin „energetice”, ceea ce inseamna ca au mai putine calorii pentru acelasi volum de alimente.

Daca vrei sa afli mai multe informatii, iti recomandam articolul nostru, Surse de fibre pe care trebuie sa le consumi zilnic.

Digestion Plus cu Aloe Vera

Iti recomandam si Life Impulse® Digestion Plus cu Aloe Vera. Contine pulpa de aloe vera, extract de papaya, seminte de in, tarate de psyllium. Poate ajuta procesul de digestie in toate etapele sale: imbunatatirea tranzitului intestinal si refacerea florei saprofite.

In plus, acest supliment alimentar ajuta atat la ameliorarea iritatiilor de la nivelul sistemului digestiv, cat si in cazul constipatiei.

Probioticele, bacteriile prietenoase care ne sprijina sanatatea

Probioticele sunt alimente sau suplimente alimentare care contin microorganisme vii menite sa mentina sau sa imbunatateasca bacteriile „bune” (microflora normala) din organism.

Probioticele sunt o combinatie de bacterii benefice vii si/sau drojdii care traiesc in mod natural in corpul nostru. Oamenii au in mod constant doua tipuri de bacterii in organism – bacterii bune si bacterii rele. Probioticele sunt alcatuite din bacterii bune care ajuta la mentinerea sanatatii.

Iti recomandam sa citesti articolul nostru, TOP 5 alimente bogate in probiotice sau Ce sunt probioticele si cum sa le consumam.

Iata cateva dintre beneficiile probioticelor:

  • sustin functia imunitara
  • controleaza inflamatia
  • ajuta corpul sa digere alimentele
  • sustin celulele cu rolul de a preveni patrunderea in sange a bacteriilor rele
  • defalcarea si absorbtia medicamentelor.
  • ajuta in cazul diareei si constipatiei
  • amelioreaza simptomele asociate cu Boala inflamatorie intestinala sau Sindromul intestinului iritabil
  • sunt recomandate in caz de infectii ale tractului urinar, infectii gingivale, dar si intoleranta la lactoza, eczeme (dermatita atopica), infectii ale cailor respiratorii superioare (infectii ale urechii, raceala comuna, sinuzita).
ProbioLife, cu complex de germeni

Iti recomandam ProbioLife, cu complex de germeni, Life Care®. contine peste 5 miliarde de germeni care reconstruiesc flora intestinala, imbunatatesc imunitatea organismului, pot previn infectiile tractului digestiv si dezvoltarea bacteriilor patogene.

Are in compozitia sa un complex de patru germeni: lactobacillus acidophilus, enterococcus, thermophillus si lactobacillus rhamnousus, care contin peste 5 miliarde de bacterii prietenoase cu organismul nostru. Toate acestea ajuta la reconstruirea florei intestinale si la functionarea normala a metabolismului.

Tu incluzi fibrele si probioticele in dieta zilnica?

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *