Organizarea cu ajutorul calendarului creste productivitatea

Organizarea cu ajutorul calendarului te ajuta sa iti gestionezi timpul eficient. Calendarele te ajuta la planificarea lucrarilor, a intalnirilor si a evenimentelor importante. Chiar daca poate parea usor de utilizat, multi oameni considera ca este problematic sa gestioneze un calendar.

Potrivit Exploratory Study of Calendar Use realizat de cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord, 66% dintre oameni isi pastreaza calendarele mereu deschise, in timp ce 21% le deschid de mai multe ori pe zi. Altii o fac sporadic, doar pentru a adauga sau a verifica un eveniment.

Aceste cifre arata ca frecventa consultarii calendarului este mare. Din acest motiv, este important sa existe un sistem bine organizat pentru gestionarea timpului cu ajutorul calendarului.

A avea un calendar organizat cu succes va poate ajuta sa va asigurati ca nu uitati de angajamente sau sarcini importante pe care trebuie sa le faceti.

Iata cateva sfaturi simple si practice care va pot ajuta sa utilizati calendarul si sa va gestionati timpul in mod eficient.

Mananca broasca! Eat the frog!

Aceasta formula apare in cartea cu acelasi titlu a lui Brian Tracy. Este o metafora care inseamna sa faci mai intai cea mai grea sarcina, astfel incat sa poti dedica timp mai tarziu activitatilor mai putin solicitante.

In acest fel, nu va trebui sa va ganditi la volumul de munca care inca va asteapta si veti fi mai productiv.

Iti recomandam sa citesti si cartea Nu manca broasca!, de Remus Balan, care contine 12 concepte de Time Management. O gasesti pe site-ul nostru, AICI.

Tehnica Pomodoro

Aceasta tehnica a fost inventata de Francesco Cirillo. Este eficienta si creste imediat productivitatea. Alegeti sarcina pe care trebuie sa o finalizati, setati cronometrul pentru 25 de minute, luati o scurta pauza.

Dupa ce s-au terminat 4 sedinte Pomodoro, puteti face o pauza mai lunga pentru a face ceva relaxant.

Utilizati un singur calendar

Acesta este un sfat simplu, dar care va poate economisi multa energie si timp. S-ar putea sa fiti tentat sa aveti doua calendare – unul pentru serviciu si unul pentru evenimentele personale. A avea doua calendare poate aduce multa confuzie, deoarece va trebui sa jonglezi constant intre cele doua.

Codati calendarul cu ajutorul culorilor

Dupa ce v-ati configurat calendarul si ati inceput sa adaugati sarcini si intalniri, veti dori sa le prioritizati folosind un cod de culoare. De exemplu, orele blocate pot fi maro, intalnirile pot fi albastre, iar proiectele mari pot fi portocalii sau rosii.

Folosirea unui sistem de codare prin culori va ajuta sa stiti mai bine la ce sa va asteptati de la ziua sau chiar de la saptamana dvs. dintr-o privire. Acest lucru va ajuta sa fiti mai organizat si mai pregatit pentru saptamana de lucru.

Organizeaza-ti calendarul din timp

Nu lasa organizarea pe ultimul minut. Pe masura ce planurile si prioritatile se schimba, la fel se va schimba si calendarul dvs. Veti avea nevoie de timp pentru a va asigura ca este actualizat si reflecta programul actual.

Este recomandat sa verificati calendarul cu o seara inainte de a incepe urmatoarea zi de lucru, deoarece exista mai putine distrageri de la programul zilnic.

Poti citi mai multe despre productivitate si organizarea timpului in articolele noastre de blog, Tehnici inteligente de productivitate pe care ar trebui sa le stii sau Tehnici si metode de organizare a timpului.

Tu folosesti organizarea cu ajutorul calendarului?

Calendarul BioArt, realizat in parteneriat cu pictorul Daniel Zlota

organizarea cu ajutorul calendarului BioART

Ce se intampla atunci cand arta intalneste grija pentru natura? Ia nastere Calendarul de birou 2023 cu suport de lemn, BioART.

Ilustratiile prezinta 12 personalitati mondiale si sunt create de pictorul Daniel Zlota, prin tehnica BioART, in care se folosesc doar materiele organice in procesul de creatie (spirulina, goji, turmeric si multe altele).

Si pentru ca vrem sa contribuim la o lume mai buna, castigurile obtinute in urma vanzarii calendarului vor merge catre Taberele Educationale BIO Camp, proiect organizat de catre Fundatia Life Care®.

Un calendar de birou unic, aferent anului 2023. Este bucatica ta de arta si inspiratie in fiecare luna.

  • Dimensiune – 14.5 x 14.5 cm
  • 13 file de carton imprimate fata/verso
  • Prevazut cu suport din lemn.

Te invitam pe site-ul nostru, Life Care schimba lumea pentru a citi mai multe informatii legate de tehnica BioArt, despre pictorul Daniel Zlota, dar si pentru a descoperi cele 12 picturi din calendar.

Prin achizitionarea acestui calendar si TU faci parte din poveste!
Iti multumim!

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *