Detoxifierea colonului – beneficii si sfaturi

Detoxifierea colonului este o metoda naturala prin care poti elimina substantele toxice si reziduurile de la nivelul intestinului gros. Chiar daca organismul este capabil sa se curete de toxine in mod natural, uneori il putem stimula sa o faca mai rapid si mai eficient.

Mai ales dupa perioade incarcate, cu exces de mancare sau o alimentatie mai putin sanatoasa, specialistii recomanda acest tip de detoxifiere.

Detoxifierea colonului – de ce este necesara

Colonul este responsabil de etapa finala a procesului digestiv si de absorbtia vitaminelor, sarurilor, nutrientilor si a apei. Atunci cand colonul nu functioneaza corespunzator, permite ca toxinele sa fie absorbite in fluxul sanguin, in loc sa fie expulzate din organism prin scaun.

Echilibrul dintre microorganismele din intestin poate fi deranjat de anumite alimente, un nivel ridicat de stres sau anumite afectiuni.

Semne ale problemelor de colon

1. Oboseala constanta

Daca dormi 7-8 ore pe noapte si tot te simti obosit si lent pe parcursul zilei, inseamna ca organismul tau lucreaza suplimentar, inclusiv pe parcursul noptii, pentru a scapa de toxine. Astfel, ziua ai mai putina energie decat normal.

2. Cresterea in greutate

Consumi o cantitate normala de calorii, dar te confrunti cu kilogramele in plus? Daca organismul nu poate scapa de deseuri in mod corespunzator, acest lucru poate provoca balonare si crestere in greutate.

3. Probleme digestive

Te confrunti frecvent cu probleme digestive precum: constipatie, diaree, balonare, flatulenta excesiva, dar fara o cauza clara? Acestea pot fi urmarile unui blocaj la nivelul colonului cauzat de lipsa de fibre sau a unui dezechilibru in microflora intestinala.

detoxifierea colonului

4. Probleme de concentrare si memorare

Dieta necorespunzatoare si absorbtia ineficienta a vitaminelor te pot face sa iti pierzi concentrarea. Durerile de cap si migrenele ar putea fi cauzate de retinerea toxinelor in organism, care pot provoca inflamatii.

5. Respiratie urat mirositoare sau miros corporal neplacut

Chiar daca practici o igiena buna, atunci cand corpul are o acumulare de toxine, acestea sunt eliberate si de glandele sudoripare sau prin saliva, rezultand halena sau mirosul corporal neplacut.

Solutii naturale pentru detoxifierea colonului

Cele mai importante ingrediente pentru detoxifierea colonului sunt fibrele.

Fibrele alimentare sunt un nutrient esential care protejeaza tractul digestiv. De aceea, trebuie sa cunosti ce surse de fibre exista si sa le introduci in alimentatia zilnica. Ele pot fi asemanate cu niste mecanisme de „maturare” a toxinelor din corp, si nu numai.

Doza zilnica recomandata este de 25 de grame de fibre pentru femei si 38 de grame pentru barbati.

Poti citi mai multe informatii in articolul nostru de blog Surse de fibre pe care trebuie sa le consumi zilnic.

colon cleanse pentru detoxifierea colonului

Iti recomandam sa incluzi in dieta Super Colon Cleanse, cu tarate BIO de Psyllium – detoxifiant intestinal.

Datorita continutului bogat de fibre, reface flora intestinala, poate reduce pofta de mancare, ajuta in procesul de digestie. In plus, are un usor efect laxativ si regleaza functia intestinala.

Pe langa fibre, mai contine si frunze de siminichie, seminte de fenicul, frunze de menta si L-Acidophilus, o bacterie “buna”, cu ajutorul careia ne putem mentine o flora bacteriana normala si un sistem digestiv sanatos.

smoothie vegan detox detoxifierea colonului

Smoothie-ul VEGAN DETOX contine Tarate de psyllium 50%, Seminte de in pulbere 20%, Inulina 10%, Chimen 5%, Coriandru 5%, BIO turmeric 5%, Ghimbir 5%.

Taratea de psyllium, care este o fibra foarte puternica, precum si inulina ajuta la o detoxifiere rapida, reduc colesterolul din sange. Usureaza tranzitul intestinal si pot reduce riscul aparitiei bolilor de inima.

Inulina este considerata un probiotic care formeaza un gel ce absoarbe colesterolul si ajuta la diminuarea poftei de mancare fara a dauna corpului, in timp ce chimenul, ghimbirul si turmericul pot preveni balonarea si indigestia.

Probioticele, bacteriile prietenoase care ne sprijina digestia

Un numar optim de probiotice care colonizeaza stomacul, intestinul subtire si colonul creeaza o microflora care nu permite bacteriilor daunatoare sa se dezvolte. In plus, previn aparitia diverselor boli (ale sistemului digestiv, carii, dermatita) si intaresc sistemul imunitar.

Ajuta la eliminarea toxinelor din organism, mai ales a celor acumulate la nivelul colonului. Bacteriile prietenoase sunt un ajutor real in lupta contra infectiilor cauzate de fungi, virusuri, diverese bacterii si paraziti.

Poti citi mai multe informatii despre probiotice in articolul nostru, Ce sunt probioticele si cum sa le consumam.

probiotice si detoxifierea colonului

Iti recomandam ProbioLife, cu complex de germeni – Corecteaza dezechilibrul florei intestinale.

Are in compozitie un complex de patru germeni: lactobacillus acidophilus, enterococcus, thermophillus si lactobacillus rhamnousus.

Contine peste 5 miliarde de bacterii prietenoase care ajuta la reconstruirea florei intestinale si la functionarea normala a metabolismului.

Aloe Vera, o minune pentru sistemul digestiv

Aloe Vera este recunoscut datorita efectului terapeutic: detoxifica organismul, mentine sanatatea sistemului digestiv, regleaza sistemul imunitar si respirator.

Consumul regulat de Aloe Vera regleaza tranzitul intestinal, elimina bacteriile si fungii localizate la nivelul tractului digestiv, mentine echilibrul intre bacteriile „bune” si cele „rele”.

Previne dezechilibrele metabolice, acccelereaza trecerea alimentelor prin intestine, ajuta la detoxifierea organismului, mai ales a celei intestinale.

Poti citi mai multe informatii in articolul nostru de blog, Aloe Vera, detoxifiere cu planta minune.

aloe vera si detoxifierea colonului

Iti recomandam Digestion Plus cu Aloe Vera – usureaza digestia.

Contine pulpa de aloe vera, extract de papaya, seminte de in, tarate de psyllium.

Poate ajuta procesul de digestie in toate etapele sale. Contribuie la imbunatatirea tranzitului intestinal si refacerea florei saprofite. Ajuta la ameliorarea iritatiilor de la nivelul sistemului digestiv, cat si in cazul constipatiei.

Este bogat in vitamine benefice pentru organism, precum vitamina A, C, E si complex de vitamina B.

Extractul de papaya este bogat in fibre si enzime si contribuie la eliminarea toxinelor din tractul digestiv si la formarea unei bariere de protectie la nivel celular.

SFAT! Colonul poate fi curatat in mod natural printr-un consum suficient de apa, ceai verde, miscare regulata si evitarea alimentelor procesate, a zaharurilor si grasimilor nesanatoase.

Tu ce pasi urmezi pentru detoxifierea colonului?

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Content Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *