Provocarile dezvoltarii unei afaceri

Afacerile se confrunta cu o serie de provocari in orice moment al dezvoltarii lor. Pe masura ce o afacere creste, diferite probleme necesita solutii diferite.

Ceea ce poate a functionat cu un an in urma, ar putea sa nu fie cea mai buna abordare in prezent. De prea multe ori, greselile evitabile transforma ceea ce ar fi putut fi o afacere grozava intr-un sir de esecuri.

Recunoasterea si depasirea capcanelor comune asociate cu cresterea unui business este esentiala pentru ca afacerea sa continue sa creasca si sa prospere.

Trebuie sa va asigurati ca pasii pe care ii faceti astazi nu creeaza ei insisi probleme suplimentare pentru viitor. O conducere eficienta va poate ajuta sa profitati la maximum de oportunitati, creand o crestere durabila pentru viitor.

Iata care sunt riscurile si greselile ce afecteaza cel mai frecvent afacerile in crestere:

1. Nu tineti pasul cu piata!

Cercetarea de piata nu este un pas pe care il faceti o singura data, atunci cand va lansati afacerea. Conditiile de afaceri se schimba continuu, asa ca si cercetarea de piata ar trebui sa fie continua.

In caz contrar, riscati sa luati decizii de afaceri bazate pe informatii invechite, ceea ce poate duce la esecul afacerii. Atunci cand stiti unde se afla produsele dvs. in ciclul lor de viata va poate ajuta sa aflati cum sa maximizati profitabilitatea generala.

2. Nu planificati!

Pe masura ce afacerea creste, strategia trebuie sa evolueze pentru a se potrivi circumstantelor actuale. De exemplu, este posibil ca atentia antreprenorului sa se schimbe de la aducerea de noi clienti la construirea de relatii profitabile si maximizarea cresterii cu clientii existenti.

Ai grija la oportunism! Intreaba-te daca ideile noi se potrivesc cu punctele tale forte si cu viziunea generala despre directia in care se indreapta afacerea.

Retineti ca fiecare dezvoltare noua aduce cu sine riscuri in schimbare. Merita sa revizuiti in mod regulat riscurile cu care va confruntati si sa dezvoltati planuri pentru fiecare etapa a afecerii.

3. Nu aveti o abordare multidisciplinara!

Pe masura ce afacerea se dezvolta, trebuie sa fiti atenti la noile probleme si prioritati care apar. Daca va concentrati pe campanii de marketing individuale, s-ar putea sa fie nevoie sa dedicati mai multe resurse dezvoltarii marcii/ brandului.

Identificarea factorilor cheie ai cresterii este o modalitate buna de a intelege ce trebuie sa prioritizati.

O abordare multidisciplinara a managementului se concentreaza pe conducerea angajatilor, dezvoltarea echipei de management si construirea strategiei de afaceri. In loc sa tratati fiecare problema ca pe o singura problema, dezvoltati sisteme si structuri care sa o faca mai usor de gestionat in viitor.

Abilitati si atitudini ale antreprenorului

Antreprenorii sunt forta motrica din spatele crearii si dezvoltarii de noi afaceri. Abilitatile care va pot ajuta sa lansati o afacere nu sunt aceleasi cu cele de care aveti nevoie pentru a o ajuta sa se dezvolte.

Este vital sa nu va pacaliti pretuindu-va prea mult propriile abilitati. Sunt sanse sa aveti nevoie de pregatire continua pentru a invata abilitatile si atitudinile cerute de o afacere de succes. Mergeti la cursuri, traininguri, luati-va alaturi mentori!

Pentru a-ti dezvolta afacerea, trebuie sa inveti sa delegi in mod corespunzator sarcinile, sa ai incredere in echipa ta, sa renunti la controlul zilnic al fiecarui detaliu.

Pe masura ce afacerea devine mai complexa, trebuie sa va dezvoltati abilitatile de gestionare a timpului si sa invatati sa va concentrati pe ceea ce este cu adevarat important. Pentru multi antreprenori de succes, a invata sa asculte si sa accepte sfaturi este una dintre cele mai grele provocari cu care se confrunta.

Iti recomandam sa citesti urmatoarele articole de blog, care te vor ajuta:

7 greseli de antreprenoriat pe care trebuie sa le eviti

Organizarea cu ajutorul calendarului creste productivitatea

Criza in business: cum o depasesti

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *