L-Tirozina, aminoacidul care sprijina tiroida

L-Tirozina este un aminoacid pe care il putem obtine cu usurinta din alimentatie. Totusi, anumite persoane nu il pot sintetiza in mod natural si au nevoie sa isi suplimenteze dieta. Acesta ajuta la functionarea optima a glandei tiroide si la mentinerea sanatatii organismului.

Ce este si cum functioneaza glanda tiroida

Tiroida este o glanda in forma de fluture, situata in partea din fata a gatului. Ea produce hormoni ce controleaza multe functii ale organismului, inclusiv ritmul cardiac, digestia si starea de spirit.

Hormonii tiroidieni au un impact major asupra metabolismului, procesul corporal de transformare a componentelor alimentelor si bauturilor in energie utilizabila.

Pentru sanatatea tiroidei este necesar sa va asigurati ca abordati elementele fundamentale ale dietei, precum si cele ale stilului de viata. Aici sunt incluse mesele echilibrate, o alimentatie suficienta, calitatea somnului, miscarea regulata si lipsa fumatului.

Iti recomandam sa citesti articolul nostru de blog, Tot ce trebuie sa stii despre tiroida.

Afectiuni ale glandei tiroide

L-Tirozina si glanda tiroida

Dereglarile tiroidei pot cauza afectiuni ca hipertiroidism, atunci cand se secreta o cantitate prea mare de hormoni, sau hipotiroidism, atunci cand nu se produc suficienti hormoni.

Hipotiroidismul/ tiroida hipoactiva

Apare atunci cand glanda tiroida produce insuficienti hormoni pentru a satisface nevoile organismului.

Printre cele mai frecvente manifestari ale hipotiroidismului se numara: oboseala excesiva, cresterea inexplicabila in greutate, un nivel scazut de energie, nervozitatea.

Hipertiroidismul / tiroida hiperactiva

Apare atunci cand glanda tiroida produce prea multi hormoni, care dezechilibreaza functiile organismului.

Hipertiroidismul evolueaza rapid si se manifesta prin: tremuraturi ale membrelor superioare, palpitatii, scaune dese (mai mult de 3 pe zi), stare de agitatie si nervozitate continua, tiroida marita vizibil (o umflatura la nivelul gatului).

L-Tirozina si beneficiile ei pentru glanda tiroida

l-Tirozina este un aminoacid. Desi foarte important pentru mentinerea sanatatii organismului, totusi, este considerat „neesential”. De ce? Pentru ca organismul il poate produce prin transformarea fenilalaninei in tirozina.

Cu toate acestea, exista o afectiune medicala rara numita PKU (fenilcetonurie) in care persoanele nu au enzima necesara pentru aceasta conversie.

O dieta sanatoasa si variata joaca un rol important in asigurarea vitaminelor, mineralelor si aminoacizilor, inclusiv a tirozinei.

surse de L-Tirozina

L-Tirozina poate ajuta la imbunatatirea vigilentei, a atentiei si a concentrarii. in functie de doza, poate ajuta la cresterea performantei fizice si mentale.

Se gaseste in multe alimente, in special in branza, unde a si fost descoperita. De fapt, „tyros” inseamna „branza” in limba greaca.

Surse alimentare de L-Tirozina:

  • Produse din soia
  • Pui
  • Curcan
  • Peste
  • Avocado
  • Banane
  • Lactate (lapte, branza, iaurt)
  • Fasole
  • Nuci si seminte (seminte de dovleac, seminte de susan, migdale, arahide)

L-Tirozina ajuta la producerea mai multor substante importante, inclusiv:

1. Hormoni tiroidieni

Extrem de importanti, pentru ca ajuta la controlul metabolismului. Cand sunt subactivi, pot provoca piele uscata, crestere in greutate, probleme de memorie, constipatie, depresie, oboseala si multe altele.

2. Adrenalina

Ajuta in perioadele de stres sau situatiile de pericol. Determina bataia accelerata a inimii, creste tensiunea arteriala si contribuie la livrarea sangelui catre creier si muschi. Ajuta la crearea concentrarii mentale.

3. Noradrenalina

Ajuta la recuperarea musculara si la circulatie, in timp ce ajuta si in perioadele de stres. Lucreaza impreuna cu adrenalina pentru a creste fluxul de sange catre creier si muschi.

4. Dopamina

Este considerata un mesager chimic, o substanta pe care neuronii o produc in mod natural pentru a transmite semnale spre alte celule nervoase. Este denumita si „hormonul fericirii”. Imbunatateste starea de spirit, scade nivelul de stres si determina raspunsurile emotionale.

5. Melanina

Substanta din par, ochi si piele care asigura pigmentarea.

6. Melatonina

Un hormon produs de creier care joaca un rol important in asigurarea unui somn linistit si calitativ.

Iti recomandam sa citesti articolul de blog Melatonina combate insomnia si asigura un somn linistit.

Sanatatea tiroidei si influenta L-Tirozinei

sanatatea glandei tiroide

Hormonii tiroidieni triiodotironina (T3) si tiroxina (T4) ajuta la reglarea metabolismului. Este important ca nivelurile lor sa nu fie nici prea ridicate, nici prea scazute.

In prezenta mineralului seleniu, organismul combina iodul si tirozina pentru a produce hormoni tiroidieni. Daca o persoana are deficit de acest hormon, pot aparea anumite probleme de sanatate.

Iodul si tirozina sunt doua molecule cruciale pentru producerea hormonilor tiroidieni.

Aportul suficient de L-Tirozina duce la o reducere semnificativa a TSH-ului seric si la imbunatatirea starii de spirit.

Cu toate acestea, nu exista multe studii cu privire la tirozina si functia tiroidiana, asa ca este important sa va asigurati ca urmati sfatul medicului specialist pentru orice tratament pe care il urmati.

Prin urmare, persoanele care iau medicamente pentru glanda tiroida sau au o tiroida hiperactiva ar trebui sa fie precaute atunci cand suplimenteaza dieta cu tirozina.

L-Tirozina Complex, Life Care® – sustinerea optima a glandei tiroide

Suplimentul alimentar reprezinta o combinatie echilibrata de aminoacizi, vitamine si minerale ce sustine activitatea normala a glandei tiroide.

Furnizeaza precursorii necesari pentru productia de hormoni tiroidieni, ceea ce sustine nivelurile naturale de energie si calmeaza stresul si anxietatea.

L-Tirozina Complex Life Care

Ingrediente precum L-Tirozina, L-fenilalanina, Ashwagandha, Magneziu si Seleniu, complexul de vitamine B1, B5, B6  lucreaza impreuna pentru a oferi energie organismului si o stare generala de bine.

  • sprijina metabolismul sanatos al glandei tiroide
  • promoveaza functiile hormonilor tiroidieni
  • ajuta la scaderea cortizolului care poate interfera cu hormonii tiroidieni
  • sustine functiile cognitive si creste capacitatea de concentrare
  • ajuta organismul in producerea de energie
  • mentine sanatatea pielii si a parului
  • suport al sistemului imunitar

Din fericire, simptomele hipotiroidismului pot fi tinute sub control prin solutii naturale care restabilesc valorile hormonilor tiroidieni si refac functiile tiroidei.

Se recomanda 1 capsula / zi. Se recomanda doar persoanelor incepand  de la varsta de 18 ani.

*Produsul este recomandat pentru hipotiroidism.

30 capsule

Fabricat in Germania

Tu cum ai grija de sanatatea tiroidei tale?

Articol scris de

Adriana Petrescu, Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *