Cultura de afaceri: cum sa o stimulezi toamna

cultura de afaceri

Cultura de afaceri (organizationala) joaca un rol important in succesul unei organizatii. Cultura organizationala potrivita poate ajuta o companie sa atraga si sa retina talentele de top. De asemenea, poate imbunatati implicarea angajatilor si poate ajuta compania sa obtina un avantaj competitiv pe piata. Cultura companiei reprezinta valorile, atitudinile, comportamentele si standardele comune care formeaza un mediu de lucru. Este vorba despre experienta pe care oamenii o au la locul de munca si despre modul in care aceasta experienta se aliniaza cu marca externa si mesajele companiei.

Inceputul toamnei se simte ca un nou inceput. Vara lunga si calduroasa se apropie de sfarsit, facand loc unor idei noi si perspective proaspete. Intareste, la randul sau, impulsul de a deveni motivat, de a deveni productiv si de a duce lucrurile la bun sfarsit. Acest lucru este valabil mai ales pentru afaceri. Un studiu a constatat ca „pofta” de munca este mai accentuata in lunile de toamna decat in ​​orice alta perioada a anului.

Ce este cultura de afaceri (organizationala)

Cultura este ceea ce creeaza experienta de zi cu zi intr-o companie. Atunci cand o organizatie are o buna cultura a companiei, angajatii sunt implicati si incantati. Asta pentru ca, intr-o cultura sanatoasa, exista asteptari clare. Asteptari cu privire la modul in care se desfasoara munca, de ce este importanta si modul in care se asteapta ca echipele sa se trateze reciproc. Exista, de asemenea, un sentiment de aliniere intre viziunea companiei si valorile de baza si modul in care acele valori si viziune apar la locul de munca.

Poti citi mai multe informatii despre acest tip de cultura in articolul nostru de blog, Cultura organizationala: ce este si cum o obtii.

Idei pentru imbunatatirea culturii companiei toamna

Productivitatea este la apogeu in timpul toamnei, cu mai multe sarcini finalizate decat in ​​orice alt sezon. Folositi acest lucru in avantajul dvs. si definiti elementele de baza ale culturii companiei, inclusiv valorile personale de afaceri, aranjamentele de lucru si programul de recunoastere a angajatilor.

Un lucru grozav despre toamna? Este plin de evenimente si sarbatori nationale si internationale, oferindu-va „scuza” perfecta pentru a organiza evenimente sociale de lucru care aduc oamenii impreuna. Usureaza procesul utilizand instrumente digitale pentru a organiza evenimentele, a trimite invitatii si a tine evidenta prezentei.

Faceti din apreciere o parte a culturii de afaceri. Angajatii doresc sa fie recunoscuti pentru munca pe care o depun. Deci, daca doriti sa imbunatatiti cultura companiei, incepeti prin a le arata recunoastere. Conform cercetarilor de la Deloitte, 54% dintre angajati prefera un „multumesc” exprimat verbal pentru realizarile lor de zi cu zi.

Exprimarea aprecierii fata de angajati este o modalitate minunata de inceput pentru a stabili o cultura organizationala.

Cautati modalitati de a oferi flexibilitate angajatilor. Cand vine vorba de cultura companiei, exista putine lucruri mai importante pentru angajati decat flexibilitatea. De exemplu, conform cercetarii GoodHire, 68% dintre lucratorii americani ar prefera sa lucreze de la distanta decat sa lucreze intr-un birou. 61% ar fi dispusi sa accepte o reducere de salariu pentru optiunea de a continua sa lucreze de la distanta.

Deci, daca puteti, oferiti-le angajatilor flexibilitate de lucru. Acestea ar putea include optiuni la distanta, un aranjament hibrid de lucru sau flexibilitate cu programul si orele de lucru.

Utilizati instrumente digitale la locul de munca, cum ar fi sondaje sau formulare electronice pentru a colecta feedback, astfel incat sa puteti obtine informatii si sa monitorizati orice tendinte care continua sa apara.

Nu puteti imbunatati cultura companiei daca nu stiti ce trebuie imbunatatit. Verificati in mod regulat cu angajatii dvs. si intrebati-i ce le-ar putea imbunatati experienta la locul de munca.

Toate aceste idei si perspective proaspete de imbunatatire a culturii organizaitonale pot deveni posibile in aceasta perioada a anului. Iar feedback-ul personalului va ajuta sa creati o cultura la locul de munca care este incluziva, centrata pe angajati si autentica.

Tu ai implementat o cultura organizationala in afacerea ta?

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *