Cum pastrezi produsele de machiaj pentru mai mult timp!

Orice colectie de produse de machiaj este impartita in doua categorii: produse de baza, precum fondul de ten sau mascara, pe care le folosesti frecvent si care, astfel, se consuma mai repede, si produse optionale, mult mai numeroase, pe care le pastrezi pentru o perioada mai indelungata. In aceasta ultima categorie intra trusele de farduri de pleoape in diferite nuante sau rujuri in culori care completeaza machiajul si tinuta aleasa. Dincolo de aceasta impartire, insa, si unele si celelalte au nevoie de anumite conditii pentru a-si pastra calitatile care te-au cucerit: textura cremoasa, mirosul placut si culoarea irezistibila.

trusa_machiaj

Tine-le departe de umezeala. Cosmeticele depozitate in conditii gresite se altereaza rapid. Daca locul portfard-ului tau este in baie, atunci exista sanse mari ca umezeala care apare ori de cate ori faci dus sa scurteze viata cosmeticelor. Ca urmare, fardurile pentru pleoape, pudra compacta si pudra de obraz isi schimba consistenta, iar rujul sau tusul pentru pleoape pot mucegai, devenind astfel toxice pentru piele.

Fereste-le de lumina si caldura. Alege produse organice, fara conservanti si pastreaza-le in frigider – conditiile sunt numai bune pentru a le mentine intr-o starea excelenta pentru cat mai mult timp. De asemenea, pastreaza la rece orice produs lichid pentru a impiedica formarea bacteriilor. Daca obisnuiesti sa-ti improspatezi machiajul peste zi, cel mai bine ar fi sa tii produsele de makeup in geanta, intr-un mini-portfard. Orice ai face, nu le lasa in masina in zilele cu temperatura ridicata – soarele si caldura afecteaza iremediabil consistenta unor produse precum fondul de ten sau fardurile cremoase.

Evita sa le atingi. Blush-ul si fardurile tale vor ramane intacte pentru mai mult timp daca, atunci cand te machiezi, folosesti aplicatoare si eviti sa atingi produsul cu degetele.

Curata periodic accesoriile de machiaj. Bureteii, aplicatoarele pentru fond de ten sau pensulele pentru farduri de pleoape siblush nu doar ca asigura transferul produselor pe piele, dar si absorb sebumul de pe suprafata tenului. De aceea, este important sa le cureti saptamanal pentru a evita contaminarea produselor.

Atentie la termenul de garantie. Este important sa tii cont de data la care ai desigilat un produs nou. Uneori, termenul de garantie se poate sterge de pe ambalaj, pe masura ce acesta se uzeaza. Noteaza-l undeva si asigura-te ca nu depasesti acesta data.

Asa cum spunea minunata Sophia Loren,“nimic nu face o femeie mai frumoasa decat convingerea ca este intr-adevar frumoasa.” Asadar, crede in feminitatea si frumusetea ta si bucura-te de ele!

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *