5 beneficii ale semintelor de dovleac

Cu siguranta stii ca dintr-o dieta sanatoasa si echilibrata nu trebuie sa lipseasca nucile si semintele. Printre cele mai nutritive si gustoase seminte sunt cele de dovleac. Desi contin destul de multe calorii, sunt satioase, bogate in magneziu si zinc si contin grasimi care reduc colesterolul rau din sange. Consuma semintele de dovleac pe post de gustare intre mese, simple, adaugate in iaurt, smoothie-uri ori cerealele de dimineata.

butternut-squash-fresh-vegetable-soup-vegetable-534581. Au un continut bogat in acizi grasi nesaturati, vitamine si minerale

Semintele de dovleac contin acid oleic, care previne bolile de inima, accidentele vasculare cerebrale si normalizeaza nivelul colesterolului.

Sunt o sursa importanta de vitamine (E, B, K) – care au efect antioxidant, intaresc sistemul imunitar si asigura buna functionare a organismului. Mineralele zinc, magneziu, calciu, fier, seleniu, potasiu si mangan impiedica aparitia osteoporozei si contribuie la tratarea infectiilor la nivelul aparatului urinar.

2. Contin proteine de calitate

Sunt perfecte pe post de gustare intre mese deoarece iti dau senzatia de satietate pe termen lung. Stiai ca 100 grame de seminte de dovleac iti furnizeaza 50% din cantitatea zilnica recomandata de proteine?

3. Sustin sanatatea sistemului urinar

Consumul regulat de seminte de dovleac reduce riscul aparitiei calcurilor renali, ajuta la tratarea infectiilor urinare si sustin sanatatea prostatei la barbati.

4. Imbunatatesc calitatea somnului

Datorita continutului de triptofan, un aminoacid care se transforma in melatonina (hormonul somnului), semintele de dovleac sunt indicate in caz de insomnii si tulburari ale somnului. Consuma o mana de seminte cu cateva ore inainte de culcare si bucura-te de un somn odihnitor.

5. Au efecte antiinflamatorii

Uleiul din seminte de dovleac contribuie la tratarea inflamatiei cauzate de artrita si ameliorarea durerilor, fara efectele secundare ale medicamentelor.

Life Impulse® Renalo Complex cu seminte BIO de dovleac este un produs indicat atat femeilor, cat si barbatilor. Este o alternativa naturala pe baza de seminte de dovleac, tapioca si extract de merisor BIO care previne infectiile urinare si sustine sanatatea intregului sistem urinar si a prostatei.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *