Vrei sa te apuci de alergat? Iata cum incepi

Vrei sa profiti de vremea frumoasa de afara si sa faci putina miscare? Atunci joggingul este alegerea perfecta. Daca esti incepator, trebuie sa stii ca obtii maximum de beneficii din alergat daca tii cont de orele de odihna, respecti un plan alimentar sanatos si respiri corect in timp ce depui efort fizic. Daca nu stii cum sa incepi si cum iti poti maximiza rezultatele, citeste sfaturile noastre si fa din alergat un obicei sanatos.

Model de plan de alergat pentru incepatori

Nu te apuca niciodata sa alergi fara sa faci incalzire sau stretching 10-15 minute. Incalzirea e necesara pentru a preveni accidentarile si a-ti pregati corpul pentru efort fizic. La sfarsitul antrenamentului, scade intensitatea si mergi normal inca 3-5 minute.

Ziua 1: 2 min. mers in pas vioi + 3 min. alergat + 1 min. pauza (repeta de 3 ori)

Ziua 2: 4 min. alergat + 2 min. mers normal (repeta de 3 ori)

Ziua 3: 1 min. mers normal + 5 min. alergat (repeta de 3 ori)

Ziua 4. Pauza (zi de odihna)

Ziua 5. 5 min. alergat + 1 min. pauza + 5 min. alergat (repeta de 2 ori)

Ziua 6. 6 min. alergat + 3 min. mers (fara pauza, repeta de 3 ori)

Ziua 7. Pauza (zi de odihna)

ffffRespira corect atunci cand alergi

Ca sa iti cresti rezistenta la efort si sa eviti starile de ameteala sau greata, trebuie sa inveti sa respiri corect. Inspira profund si umple-ti plamanii cu oxigen. In majoritatea timpului, nu respiram corect si nu folosim plamanii la capacitate maxima. Inspira pe nas si expira aerul pe gura in sezonul rece pentru a nu raci.

Cum sa alergi corect

Relaxeaza-ti corpul si mentine spatele drept. O postura corecta incordeaza muschii spatelui si fesierii si duce la obtinerea unor rezultate mai bune intr-un timp mai scurt. Misca-ti bratele in fata si in spate si tine coatele indoite intr-un unghi de 90°.

Nu tine capul in jos, ci uita-te numai in fata. Mergi la alergat numai daca ai incaltaminte potrivita si comoda, care te ajuta sa ai o postura corecta si sa previi accidentarile.

Mentine-ti articulatiile sanatoase cu Life Impulse® ArtroLife: creste elasticitatea articulatiilor, are efect antiinflamator, imbunatateste lichidul inter-articular si are proprietati antioxidante. Este un produs cu o formula speciala, cu un continut ridicat de pudra de scoici verzi BIO si vitamina C BIO, in combinatie cu vitamina E, seleniu si zinc.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *