Metode ca sa te trezesti mai usor dimineata

Daca activitatea ta preferata in fiecare dimineata e sa apesi butonul snooze si dupa sa bei 1-2 cesti de cafea ca sa te trezesti, afla cum poti schimba aceste obiceiuri si sa iti incepi ziua cu buna dispozitie. Nu mai privi trezitul de dimineata ca pe o provocare si pregateste-te sa devii o persoana matinala. 1, 2, 3 START!

Trezeste-te cand suna alarma

Prima data! Uita ca exista optiunea snooze. Cele 10-15 minute (sau mai multe) pe care le petreci in pat dupa ce suna alarma nu te ajuta sa te trezesti mai usor, ci din contra. E posibil sa atipesti sau sa adormi. In plus, vei pierde timp pretios in care poti lua micul dejun sau sa iti citesti mailurile.

Dormi suficiente ore pe noapte

Daca te odihnesti, dimineata te vei trezi fresh, posibil inainte sa sune alarma. Organismul nostru are nevoie de 6-8 ore de somn in fiecare seara, in functie de stilul de viata al fiecaruia. Incearca sa te bagi la somn si sa te trezesti aproximativ la aceleasi ore, fie ca e vorba de timpul saptamanii sau weekenduri. In acest mod, iti vei stabili ritmul circadian, iar somnul tau nu va fi afectat.

Da-te jos din pat daca te-ai trezit inainte sa sune alarma

Nu te gandi ca pierzi timpul si ca mai poti atipi putin. La fel ca in primul caz, poti folosi minutele in plus pentru alte activitati.

Hidrateaza-te

Imediat dupa ce te trezesti, pe stomacul gol, bea un pahar cu apa calduta in care sa adaugi putina zeama de lamaie si o lingurita de miere. Iti va da energia necesara sa iti incepi dimineata cu bine.

Nu sari peste micul dejun

Nu degeaba se spune ca este cea mai importanta masa a zilei. Un mic dejun sanatos si satios iti va da energie, iar tu vei putea sa iti indeplinesti sarcinile fara sa te plangi de oboseala. Alege combinatii de ovaz, lapte vegetal si fructe, paine integrala cu branza de vaci si suc de portocale sau un smoothie delicios atunci cand te grabesti.

Esti gata sa devii o persoana matinala?

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *