RETETA lapte de migdale

Migdalele sunt o minune pentru organism, la fel ca restul nucilor. Dar ce le face speciale? Migdalele sunt bogate in magneziu, antioxidanti, proteine, vitamina E, calciu si nu numai. In plus, consumul regulat de migdale reduce colesterolul rau. Asa ca, bucura-te din plin de beneficiile pe care ni le aduc si invata cum se prepara laptele de migdale, o bautura plina de nutrienti, usor de facut si extrem de gustoasa. Cu siguranta va deveni preferata ta.

dreamstime_m_46897635Ai nevoie de:
  • 1 cana migdale cu coaja
  • 3 cani apa la temperatura camerei
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • optional: 1 praf de nucsoara sau scortisoara
  • optional: 1-2 linguri miere
Mod de preparare:
  1. Se lasa migdalele la inmuiat peste noapte.
  2. A doua zi, se adauga migdalele inmuiate si apa in blender si se paseaza pana se obtine o compozitie omogena, ca o pasta.
  3. Amestecul se strecoara printr-un tifon. Pulpa se pastreaza la frigider si poate fi adaugata in smoothie-uri, prajituri, iaurt etc.
  4. Laptele ramas se poate indulci cu putina miere sau alt indulcitor natural. Adauga un plus de aroma cu condimentele preferate, cacao, rom, sau chiar 1 banana procesata la blender.

Laptele de migdale se pastreaza la frigider si trebuie consumat in 3-4 zile de la preparare. Daca doresti sa fie mai dens, foloseste mai multe migdale. Nu uita sa il agiti bine inainte de consum. Se bea ca atare sau il poti adauga in cereale, smoothie-uri, blatul prajiturilor etc.

Ideea noastra

Prepara un smoothie delicios cu Vegan – Protein Smoothie Meal Balance® – Energizare, o combinatie UNICA, 100% naturala de proteina de canepa BIO, proteina de orez, cocos si cacao. Adauga in blender 200 ml lapte de migdale, 1 lingura de pulbere, 1 banana si optional 1 lingura de miere. Amesteca pana se omogenizeaza complet si bucura-te de o masa sanatoasa sau o gustare plina de nutrienti care te energizeaza.

Ce zici? Il incerci si tu?

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *