- Aloe vera: gelul crud conține vitaminele A, C, E, Mg, Ca, Zn, Se, Cr,antioxidanți, fibre, aminoacizi, enzime, steroli, polizaharide. Reduce inflamațiile, curăță organismul de radiații, ameliorează cancerul, intervine cu succes în afecțiunile rinichilor, ajută în diabet. Este un tonic adaptogen, adică menține starea de sănătate a tuturor organelor. Să nu treacă anul fără să avem măcar una, dacă nu două cure de sănătate, în care să folosim acest superaliment, pe bună dreptate!
- Produsele stupului: miere, propolis, polen crud, lăptișor de matcă crud. Considerate a fi dintre cele mai spirituale și magice substanțe nutritive de pe pământ, acestea reprezintă surse de substanțe nutritive concentrate. Istoricul, legendele și mitologia care înconjoară produsele stupului sunt demne de o bibliotecă… Să nu vă lipsească din case!
- Fructul goji: numit şi fructul longevităţii, goji este recunoscut ca fiind un superaliment cu multiple beneficii pentru sănătate. Stimulează funcția imună, amplifică alcalinitatea și vitalitatea organismului, asigură protecția ficatului, îmbunătățește vederea și calitatea sângelui, conține elemente anti-îmbătrânire. Fructele de goji vin să întărească și să regenereze organismul, astfel ca el să se protejeze singur de factorii declanșatori ai diverselor boli. Sursă completă de proteine, goji mai conține 21 de oligoelemente – Zn, Cu, Mg, Se, P, vitaminele B1, B2, B6, E. Sunt studii făcute (pe care doar le amintesc astfel), care confirmă faptul că aceste mici bobițe roșii sporesc longevitatea. În iulie 2006, ”Time Magazine” a denumit fructele goji „Superfruit Breakout of the Year”, iar de atunci popularitatea acestor fructe a crecut în Statele Unite ale Americii, Japonia, Canada şi Europa.
- Spirulina: conține o gamă uimitoare de substanțe nutritive, printre care se numără: clorofila, proteine (conținutul de proteină este net superior oricărei alte forme, 65-71%), vitamine, principalele minerale, acizi grași esențiali, acizi nucleici, polizaharide și o gama largă de antioxidanți. Celor care fac sport intens și celor ce nu consumă carne, le recomand permanent un aport din acest superaliment!
- Acai: un antioxidant renumit al vremii noastre! Consumat de brazilieni de sute de ani pentru proprietățile sale de a ajuta organismul în lupta împotriva bolilor și a procesului de îmbătrânire, fructul Acai are o capacitate antioxidantă extraordinară, fiind mai puternic decât merele, cireșele, murele și zmeura, fructele apropiate de noi. Interesul pentru Acai este cu atât mai mare cu cât astăzi, peste 80-90% din populația lumii consumă mai puțin de jumătate din cantitatea zilnică recomandată de antioxidanți, care să lupte împotriva radicalilor liberi din corp. Cercetările științifice recente, au confirmat beneficiile nutriționale uriașe ale fructului Acai, care îi asigură organismului din belșug fibre, vitamine B1, B2, B3, C si E, acizi grași Omega-3/6/9, calciu si potasiu.
- Noni: este o sursă bogată de fibre și carbohidrați. Fructele sunt alimente sănătoase și au un conținut ridicat de proteine. Pulpa fructului nu are grăsimi și este utilizată pentru prepararea sucului de noni în care se regăsesc cantități majore de vitamina C, A, niacina și fier. Consumând Sirop Noni previi peste 70% din bolile uzuale ale acestui secol, spun specialiștii. Gândește-te la acest remediu naturist ca la o sursă pură de sănătate, un plus de energie și vitalitate pentru tine și familia ta, un stimulator eficient și natural al sistemului imunitar.
- Semințele de cânepă: studiile demonstrează că semințele și frunzele de cânepă sunt unul dintre alimentele cele mai hrănitoare de pe pământ, putând rezolva odată pentru totdeauna criza de proteină și problemele de foamete de pe întreaga planetă. Conținutul semințelor: 35% proteine, 47% grăsimi, 12% carbohidrați. Conțin toți aminoacizii esențiali și toți acizii grași esențiali necesari pentru susținerea vieții și sănătății umane.
- Nuca de cocos: unul dintre cele mai frumoase daruri făcute de natură, în lume existând clinici de tratare a bolnavilor de boli mintale numai cu nucă de cocos! Despre importanța lor în alte tratamente: reglarea colesterolului, rol de antioxidant, reglează zahărul din sânge, au efect asupra glandei tiroide, asupra pielii și sistemului nervos – iată câte beneficii și câte îmbunătățiri aducem stării noastre generale, printr-o dietă bogată în acest aliment.
Iată, câteva dintre cele mai apreciate și discutate superalimentele, care contribuie decisiv la buna nutriție a corpului uman, hrănind în egală măsură creierul, oasele, mușchii, pielea, părul, inima, plămânii, sistemul reproducător, pancreasul sau sistemul imunitar. În plus, corectează pe termen lung dezechilibrele nutriționale și ne ajută să adoptăm o dietă bazată, într-o mare măsură, pe alimente naturale și complete. Ne ajută și să facem o tranziție spre alimente mai sănătoase, ne construiesc un echilibru în greutate și ajută la găsirea acelei diete ideale pentru fiecare organism în parte.
Și, da, este adevărat, ne ajută să scăpăm de suplimente ”pastilele”, celor ce sunt total împotriva acestora, oferind o alternativă sănătoasă de prevenție a bolilor, de susținere eficientă a întregului nostru.
Sănătate și mereu alegeri conștiente și adaptate nevoilor, odată ce am căpătat deprinderea de a ne asculta corpul, de a-l cunoaște și prețui!
Dr. Lavinia Ceuță – Nutriționist
0749 194 944
[…] Lista ta de Superalimente […]