Ne folosim de suplimente alimentare sau nu?

dr. Lavinia Ceuță - NutriționistPacienți, cunoscuți, apropiați, oameni dragi nu doresc și nu simt nevoia să folosească suplimente nutritive, din diverse motive: nu înțeleg sensul acestora, neînțelegerea exactă a funcționalității întregului nostru, respingerea ideii de a lua ”pastile”, lipsa dorinței de cunoaștere și cercetare personală, iată câteva argumente care țin pe unii dintre noi departe de aceste bune obiceiuri, le-aș numi eu cu toată conștiința! Personal, iau suplimente, copilei mele îi dau suplimente, le aleg cu atenție și le rotesc periodic spre a avea un echilibru și un bun randament. Însă, ele nu sunt deloc obligatorii, așa este!

SUPERALIMENTELE, iată o categorie ce interesează pe toată lumea!

Iată, cei ce nu luați suplimente nutritive (și nu numai), ar fi bine să vă gândiți să suplimenteintroduceţi măcar trei dintre superalimentele ce vor fi prezentate pe scurt chiar AICI, spre optima aprovizionare a organismului, cu toți cei 50 de compuși vitali, necesari zilnic organismului nostru. Pentru cei dintre voi care respingeți aceste suplimente, pentru cei dintre voi care doriți să aveți parte de un bun aport de vitamine, vin spre voi cu acest articol în care o să vă enumăr câteva dintre SUPERALIMENTELE de care se tot vorbește în ultima perioadă. Evident, sunt mulți care vor spune că vorbesc despre surse din aceste superalimente de proveniență mult depărtată de noi, că energetica optimă a unui aliment este valorificată doar de la natura apropiată nouă. Acum, este bine să avem convingeri de acest gen după ce ”zbârnâim” de sănătate, așa cred eu că ar fi bine. Să ne punem noi la punct, din punct de vedere al sănătății, vitalității și să radiem de bucurie, apoi să facem selecții extrem de drastice!

Dacă cel puțin trei dintre SUPERALIMENTELE despre care voi vorbi fac parte din dieta voastră zilnică, atunci putem spune că echilibrul dintre sursele de vitamine și minerale este bine echilibrat.

Dr. Lavinia Ceuță – Nutriționist

lavi.ceuta@gmail.com

www.lavi-enrose.com

0749 194 944

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *