Specialistul stie… tinuta defineste atitudinea

“ȚINÚTĂ, ținute, s. f. 1. Atitudine, poziție pe care o dă cineva corpului său. Fel de a fi sau de a se comporta față de cineva sau de ceva; comportare, atitudine. 2. Mod de a se îmbrăca, de a se prezenta în societate; p. ext. îmbrăcăminte, costum, uniformă. ◊ Mare ținută sau ținută de ceremonie=îmbrăcăminte sau uniformă de sărbătoare sau de paradă, destinată pentru anumite solemnități sau ceremonii.” (www.dexonline.ro)

Imi place sa vad un Specialist care are tinuta. Nu ma refer doar la haine, ci la intreaga lui atitudine atunci cand interactionezi cu el, dar si cand il intalnesti intamplator pe strada, acel Specialist pe care daca inchizi ochii, il poti vedea si iti aduci aminte instant de gesturile facute, pozitia corpului, felul in care isi tine mainile, fața lui și, cel mai important, iti aduci aminte ce a spus. Iar ceea ce spune trebuie sa fie insotit de o atitudine memorabila.

In conceptia mea, atitudinea are mai multe forme complementare: maniere, zambet si felul in care ai grija de tine, atat din punct de vedere al igienei, dar si al hainelor.

La categoria “bune maniere – un comportament civilizat” sunt pe lista noastra: “buna ziua”, “la revedere”, “te rog” atunci cand ceri ajutorul cuiva, indiferent de statutul social si “multumesc” ori de cate ori este cazul.

Zambetul este unul dintre cele mai importante accesorii cu care se poate “inarma”cineva, care  doreste sa interactioneze cu ceilalti intr-o forma sau alta. Oamenilor nu le plac oamenii tristi, ii prefer pe cei care le dau o stare de bine, care ii fac sa mai uite de ale lor (fiecare le avem pe ale noastre).

Igiena este, de altfel, foarte importanta pentru ca este unul din acele “detalii” care sar in ochi la prima vedere. Asadar e important sa acordam atentie tunsorii, manichiurii, respiratiei, danturii, sprancenelor si felului in care mirosim.

Tu te-ai gandit cum te percep ceilalti?

Gandeste-te bine, cauta in tine sau construieste acel ceva despre tine, pentru care vei ramane memorabil!

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *