Nu te ascunde, fii superba in acest sezon estival.

Inca putin si zilele de plaja sosesc. Am asteptat asa de mult sa vina vara, soarele sa ne imbie cu razele lui stralucitoare, sa mergem la plaja si sa simtim nisipul fierbinte sub talpi dar mai ales sa obtinem un bronz perfect.

Ne preocupam ce sa punem in bagaj. Sa avem multe haine cochete, palarii, costume de baie, insa este suficient sa aratam perfect pe plaja? Corpul nostru este pregatit?

Da, cu siguranta te vei gandi la inamicul nr.1 al femeilor. CELULITA! Conform unui studiu, peste 80% din femeile cu varsta de peste 20 de ani se confrunta cu aceasta problema indiferent de greutatea corporala.

45184082 - cellulite. a woman checks the stretch marks on legs

De ce apare Celulita?

>> Dezechilibre hormonale la nivelul organismului

>> Hidratarea necorespunzatoare, sarcina, alimentatia incorecta

>> Fumatul, consumul excesiv de alcool sau cafea, tutunul, stresul, lipsa de miscare

Ce facem sa scapam de ea? Cum putem sa o tratam sau sa o prevenim si sa avem mereu pielea ferma fara acel aspect neplacut de coaja de portocala?

>> In primul rand trebuie sa avem o alimentatie cat mai sanatoasa, sa evitam prajelile, duliciurile sau bauturile carbogazoase. Sa consumam mai multe legume crude si fructe proaspete.

>> Hidratarea este esentiala. Minim 2 litri de lichide (apa, ceaiuri) pe zi te ajuta enorm. Daca nu te hidratezi suficient, in organism se acumuleaza toxine iar efectul este acela al depozitarii lor sub forma de celulita.

>> Miscarea fizica. Sportul este esential in lupta contra celulitei. Cele mai recomandate activitati sunt innotul, alergatul sau mersul rapid pe banda.

>> Masajul corporal este foarte important. Foloseste o crema sau un gel anticelulitic pe baza de plante pentru ca sunt acceptate in mod natural mult mai usor de catre corp.

Menta activeaza circulatia sangelui si a limfei si stimuleaza nervii prin efectul de racorire. Rozmarinul are proprietati vasodilatante iar in combinatie cu menta ajuta la reducerea excesului de apa si permite astfel eliminarea toxinelor si reducerea vizibila a grasimii acumulate sub piele.

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *