Fii stralucitoare. Alege culoarea care te reprezinta!

Ti s-a intamplat vreodata ca, mergand in magazinele de cosmetice, sa-ti placa extrem de mult o nuanta de ruj, insa, o data ce l-ai incercat, sa ti se para ca nu te avantajeaza? Sau sa fii atat de incantata de un ruj incat sa-l cumperi fara sa-l mai testezi, ca mai apoi sa ramana nefolosit pentru ca pur si simplu nu-ti vine asa cum credeai? In general contrastul dintre ruj si ten sau culoarea parului este cel care decide daca un ruj ti se potriveste sau nu.

Unii specialisti spun ca nuanta ideala este cu doua tonuri mai inchisa decat culoarea naturala a buzelor. Regula poate avea insa si exceptii, in functie de combinatia unica a trasaturilor tale. Iata ce criterii conteaza atunci cand vrei sa alegi rujul potrivit:

  1. Primul pas este sa identifici subtonul pielii tale – predominanta calda, predominant rece sau neutra:shutterstock_144913819
  • Daca ai un subton rece (roz), atunci te avantajeaza nuantele reci: roz, rosu si mov;
  • Daca subtonul tau este cald (galben), iti pui tenul in valoare cu ajutorul culorilor calde: piersica, maro-uri, nuante nude.
  • In cazuri rare, niciun subton nu este evident, ceea ce inseamna ca subtonul este neutru si poti folosi aproape orice nuanta de ruj, ramanand sa decizi tu care sunt cele preferate.

Poti depista subtonul si cu ajutorul „testului colierelor”: probeaza, pe rand, un colier auriu si unul argintiu, lasa de-o parte preferintele personale si observa care dintre cele doua te avantajeaza cel mai mult. Este foarte important sa te uiti la trasaturile tale (ochii, conturul fetei etc.) si nu la detaliile colierului. Daca cel mai bine ti se potriveste colierul auriu, atunci subtonul tau este galben, iar daca tenul tau se asorteaza in mod evident cu cel argintiu, atunci cel mai bine este sa alegi nuantele reci pentru ruj.

  1. La fel de relevanta este si culoarea tenului:
  • Daca ai tenul masliniu, esti o norocoasa: poti purta cu succes orice ruj care ti-a furat inima!
  • Tenul deschis la culoare se potriveste cel mai bine cu roz, rosu, corai, portocaliu dar si culori puternice, precum violet sau visiniu, care dau un contrast puternic, dramatic.
  • Daca ai tenul inchis la culoare, nuantele de rosu, maro sau mov inchis sunt ideale. Exceptie fac cazurile in care iti doresti un look retro, iar un ruj nude ar putea fi exact ceea ce completeaza machiajul pe care l-ai ales.
  1. Si culoarea parului are un cuvant de spus in privinta celor mai potrivite rujuri:
  • Brunetelor li se potriveste, in general, orice nuanta de ruj. Important este ca aceasta sa fie potrivita cu trasaturile fetei tale si culoarea tenului.
  • Pentru parul roscat, cea mai buna alegere este un ruj in nuante de bej sau roz puternic.
  • Cositele blonde sunt scoase in evidenta prin culori precum roz pal sau nuante de oranj si, desigur, rosu profund pentru ocaziile in care iti doresti sa furi priviri si complimente.

Alege rujurile Biotissima make-up: corai, rosu, roz, fuchsia, protocaliu, caramiziu si alte nuante minunate, intr-un ruj sau lip gloss cu texturi cremoase, care iti pun in valoare buzele! Produsele sunt imbogatite cu ingrediente BIO precum untul de cacao organic, uleiuri de masline si ricin, ceara de caise si masline, vitamina E si extracte naturale, din legume.

Pune-ti in valoare feminitatea in mod natural!

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

1 Comment
One Trackback:

[…] pe cat ti-ai dori. Poti obtine insa un look de efect folosind rujuri in culori puternice, potrivite trasaturilor tale: rosu aprins, mov pruna, roz zmeura, bordeaux, corai sau […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *