Remedii la indemana pentru „rosu in gat”

Atunci cand senzatia de usturime in gat si tusea care nu se mai potoleste se instaleaza brusc, efectele te pot deranja atat de tare, incat nu numai ca starea ta generala are o cadere, dar uneori iti e greu pana si sa porti o discutie normala cu altcineva. Cand simti ca mii de ace te inteapa in acelasi timp in gat, iar vocea se pierde intr-o raguseala care de-abia se mai aude, iti doresti sa ai la indemana o solutie care sa inlature disconfortul si sa te ajute sa fii prezent asa cum ti-ai dori la tot ce se intampla. In plus, durerea in gat aparent spontana poate fi un prim pas catre o raceala sau o complicatie respiratorie.

Iata o serie de remedii naturale care se pot dovedi extrem de eficiente in a face uitate senzatia de rosu in gat si disconfortul care o insoteste:

Mierea. Supranumita si „hrana zeilor” sau cel mai eficient antibiotic natural, mierea contine glucoza, fructoza si minerale, inclusiv fier, calciu, potasiu si magneziu, fiind un honey_21aliment extrem de hranitor. Datorita proprietatilor sale antioxidante, distruge radicalii liberi, iar pH-ul scazut (intre 3,2 si 4,5) constituie un mediu ostil pentru dezvoltarea bacteriilor. Durerile in gat sunt insotite de senzatia de gat uscat, ceea ce poate determina o tuse seaca prelungita, din cauza eforturilor organismului de a elimina simptomul suparator. O lingurita de miere inainte de culcare calmeaza senzatia de tuse si ajuta la un somn mai linistit. In plus, studiile arata ca mierea are si proprietati reparatorii, putand ameliora iritatiile si, astfel, durerile.

Fenicul. Este o planta cu gust aromat, asemanator cu cel al anasonului. Este valoros atat in bucatarie, cat si pentru tratarea unor afectiuni digestive, precum si pentru probleme respiratorii. Fructele de fenicul au actiune antiinflamatoare, antiseptica si expectoranta, ajutand rapid mucoasa din gat sa lupte cu microbii care cauzeaza iritatii si tuse.

Cimbru. Uleiul de cimbru calmeaza iritatiile si actioneaza imediat pentru a te ajuta sa scapi de tuse si de usturimea suparatoare din gat. Datorita proprietatilor sale antiseptice, este folosit adesea in produse de ingrijire orala pentru ca previne mirosul neplacut si, in plus, tine cariile la distanta.

Scapa repede de iritatii si dureri in gat cu ajutorul Siropului BIO cu miere impotriva tusei, cu fenicul si cimbru Krauter! Combinatia de miere fina din flori, cu ulei de fenicul si cimbru, are efect calmant, fiind un ajutor natural in cazul afectiunilor cauzate de tuse sau iritatii. Siropul mentinea sanatatea gatului si a cailor respiratorii si combate tusea si raguseala pentru ca tu sa te poti bucura de lucrurile care conteaza!

Bine de stiut! Schimbatul periutei de dinti odata ce durerea in gat a trecut poate preveni reaparitia simptomelor. Iar daca senzatia de rosu in gat a fost unul dintre simptomele unei raceli de care tocmai te-ai vindecat, o periuta de dinti noua te poate tine departe de virus.

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *