Vara, faceți ”terapie” cu aerul de munte!

lavinia_ceutaÎncântați-vă în această vară și echilibrați-vă starea fizică și psihică, luați-vă timp pentru voi și pentru a trăi fiecare moment, fiecare acțiune în parte. Savurați o înghețată, plimbați-vă mult, iubiți viața, pe care – mereu să vă amintiți! – că o priviți cu ”ramele de ochelari pline de culoare sau nu”, alese simplu, chiar de voi!

Iarna ne adunăm în jurul focului, vara alergăm pe câmpii, înotăm în ape și urcăm munții!

Dacă marea este dătătoare de imensa libertate și, în preajma ei, cotidianul este atât de departe, la fel ca și întinderea ei necuprinsă, toată natura are un efect absolut miraculos asupra noastră. Vara, în concediu și în zilele de la sfârșit de săptămână nu avem voie să stăm acasă, este esențial să ne obișnuim a schimba ”mediul de viață”.

Soarele, aerul și apa reprezintă coordonatele principale din viețile noastre, fără de care nu am putea avea și manifesta existența.

Aerul și apa ne vindecă de depresii și vindecă sistemul respirator. În timpul mersului prin pădure, aerul inspirat este de cea mai bună calitate, crescând capacitatea pulmonară. Două ore dimineața și două ore după-masa, timp de 7-14 zile vor avea efecte miraculoase asupra stării noastre generale de sănătate. Afecțiuni ca și insomnia, agitația psihică, depresia, surmenajele digestive, ulcerul sau gastrita hiperacidă se vor ameliora mult, iar starea de echilibru se dobândește treptat. Cei care urcă pe munte au un tonus general mai bun, sunt mai optimiști și mai sănătoși, este firesc să fie așa!

Cel mai sănătos aer îl vom găsi în apropierea cascadelor, acolo unde există ioni negative din abundență, iar oxigenul este pur, reglându-se circulația sângelui și organismul se fortifică.

În plus, apa pe care o consumăm atunci când suntem pe munte este și ea de cea mai bună calitate, perfect echilibrată mineral, de o alcalinitate pe care o întâlnim doar aici!

Plimbați-vă în pădurile de fag, dormiți acolo, fagul simbolizează protecția, legăturile umane și spirituale desăvărșite. Din acest motiv, dacă stăm mai mult în preajma lor, pe lângă oxigenarea plămânilor, vom scăpa și de cele mai apăsătoare gânduri, vom îndepărta depresiile. ”După zece zile de rugăciune într-o pădure de fag (câte 4 ore pe zi), dispar toate gândurile rele, iar circulația intercraniană este impecabilă.” Mariana Borloveanu

Vara aceasta, eu aleg albastrul cerului privit dintr-o poiană, verdele ierbii și culoarea din razele apusului de soare. Și, la toate acestea, îmi pun și-o pălărie de soare și un pepene roșu! O vară încântătoare, tuturor!

Dr. Lavinia Ceuță – Nutriționist

Formator, Consilier de dezvoltare personală

lavi.ceuta@gmail.com

www.lavi-enrose.com

0749 194 944

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *