Strugurii, rasfatul toamnei pentru tine!

Toamna nu se numara numai bobocii, dupa cum bine spune un proverb romanesc, ci si peisajele spectaculoase, de poveste, si, desigur, recoltele bogate. La loc de cinste: productia de struguri, cele mai cultivate fructe din lume t, dupa portocale. Albi sau negri, dulci si aromati, strugurii si-au castigat renumele de „fructele longevitatii” datorita efectelor extraordinare asupra sanatatii.

ulei-struguri_9d326cf024Asadar, textura unica si savoarea inconfundabila sunt doar cateva dintre avantajele consumului de struguri. Dincolo de acestea, insa, struguri contin si o bogatie de vitamine si antioxidanti ce iti poate asigura o valoarea nutritiva si energetica iesita din comun. Iata beneficiile scoase la lumina de specialisti:

  • Atat coaja boabelor de strugurii, cat si semintele si pulpa contin resveratrol, un fitonutrient cunoscut pentru ca influenteaza pozitiv trei gene raspunzatoare de longevitate. In plus, resveratrolul asigura si un raport excelent intre valoarea nutritiva si numarul de calorii, ceea ce inseamna cao portie de struguri este bogata in nutrienti, insa foarte saraca in calorii.
  • Strugurii au un indice glicemic foarte scazut. Din acest motiv, ei contribuie la echilibarea nivelului de glucoza din sange.
  • Strugurii protejeaza sanatatea sistemului cardiovascular. Vasele de sange au nevoie de protectie impotriva proceselor de oxidarecare pot duce la ingrosarea peretilor si la inflamatii. Unii cercetatori sunt chiar de parere ca, datorita consumului ridicat de struguri sub forma de vin, francezii sunt mai bine protejati impotriva bolilor cardiovasculare. Este cunoscut
  • faptul ca, in Franta, incidenta de boli ale inimii este foarte mica, desi locuitorii consuma cantitati foarte mari de grasimi saturate care, in mod normal, ar reprezenta un atac direct la sanatatea sistemului cardiovascular. Fiind foarte bogati in antioxidanti, strugurii devin un mijloc eficient de a asigura pentru o circulatie buna si o inima sanatoasa.
  • Strugurii au efect anti-aging datorita prezentei unor fito-chimicale specifice. Consumul de struguri previne imbatranirea prematura a celulelor corpului, in timp ce uleiul de struguri este eficient in mentinerea tineretii pielii. Acesta impiedica formarea ridurilor si mentine fermitatea si elasticitatea pielii.

Pastreaza-ti si tu pielea tanara cu ajutorul cremei hidratante cu ulei din sambure de struguri si galbenele BIO de la Krauter! Uleiul din seminte de struguri hidrateaza pielea in profunzime si ii protejeaza elasticitatea naturala, astfel incat tu sa uiti ce inseamna maini uscate. In plus, extractul de galbenele stimuleaza regenerarea celulara, pentru un aspect frumos si o atingere catifelata.

Ofera-i pielii tale ce este mai bun si bucura-te in fiecare zi de darurile naturii!

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *