Astenia de toamna sub control!

In ciuda culorilor fabuloase care iti iau ochii in acest anotimp, toamna inseamna si temperaturi mai scazute, ploi frecvente si zile mai scurte. Ceea ce nu stii, poate, este ca schimbarea vremii iti poate da peste cap ritmul biologic si organismul, afectandu-ti starea generala de spirit. Daca te confrunti in aceasta perioada cu stari intense de oboseala si somnolenta sau din contra, insomnie, tristete si depresii aparute, parca, din senin, daca iti este greu sa-ti controlezi emotiile si pur si simplu simti ca nu ai chef de nimic, atunci este foarte posibil ca motivul sa fie astenia de toamna.

astenia

In mod natural, suntem fiinte diurne, mari iubitoare de soare si lumina. Din punctul de vedere al organismului, somnul ar trebui sa inceapa la scurt timp dupa lasarea intunericului. In plus, ritmul circadian de somn (alternarea stare de veghe-somn)ar trebui sa ramana constant, ceea ce insa, de cele mai multe ori, nu se intampla.
Asadar, organismul trebuie sa se acomodeze rapid cu faptul ca se insereaza mai devreme si sa gaseasca moduri de a gestiona trecerea uneori brusca de la vremea calda la cea rece, cu diferente mari de temperature chiar si de la o zi la alta. Stiai ca o diferenta de peste 4 grade intr-un interval scurt de timp afecteaza substantial organismul? El are nevoie, in general, de 14 zile pentru a se adapta la schimbarile de temperatura. Dar daca asupra vremii nu avem niciun cuvant de spus, exista mai multe metode prin care poti preveni ca astenia de toamna sa devina o problema pentru tine.

Iata ce poti face:

Petrece cat mai mult timp afara, chiar si atunci cand e innorat. Lumina naturala functioneaza aproape ca o baterie pentru organism si mareste nivelul de energie de care dispui in fiecare zi.

Fii la fel de activ ca in timpul verii. Chiar daca, uneori, vremea te descurajeaza si abia iti vine sa iesi din casa, propune-ti sa nu te lasi influentat de ea. Implica-te in diverse activitati alaturi de familie si prieteni sau ia chiar tu initiativa!

Fa sport cel putin de 2-3 ori pe saptamana. Chiar daca vremea nu-ti mai permite sa faci sport in aer liber, exista o multime de alternative pentru lunile care urmeaza. Inscrie-la un curs de fitness sau aerobic sau fa-ti abonament la bazin, vei descoperi ca te simti mult mai bine dupa doar cateva saptamani!

Adopta o dieta bogata in vitamine. Profita de bogatia toamnei si consuma mai multe fructe si legume si cat mai putina mancare procesata. Acestea iti ofera nutrienti naturali si sanatosi pentru o stare generala excelenta. In plus, ia-ti vitaminele si cu ajutorul suplimentelor naturale cu ingrediente BIO! Incepe-ti ziua cu Life Impulse cu Goji si ia-ti portia necesara de energie! Combinatia de sucuri de goji, mere, cirese si pere revitalizeaza corpul si mintea, alunga starile de oboseala, intareste sistemul imunitar si imbunatateste puterea de concentrare.

Traieste fiecare zi cu pofta maxima de viata!

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *