Tu iti cunosti indicele de masa corporala?

Un corp frumos este un corp sanatos, care te poarta pentru cat mai mult timp, fara probleme, in calatoria vietii si-ti permite sa te bucuri din plin de momente frumoase, alaturi de cei dragi.

Ceea este cu adevarat important pentru sanatatea ta este sa-ti mentii greutatea constanta, la o valoare adaptata la inaltimea si caracteristicile tale. Acest lucru este in avantajul sistemului osos, cel care sustine corpul si care este afectat in mod direct atunci cand greutatea depaseste valoarea optima. In plus, cresterile in greutate si oscilatiile mari, mai cu seama intr-o perioada scurta, pot cauza imbolnavirea organelor interne si aparitia unor boli precum diabet, afectiuni cardiovasculare, respiratorii sau digestive, iar lista poate continua.

Aceste riscuri incep sa devina relevante atunci cand indicele de masa corporala trece de valoarea 25. Indicele de masa corporala (IMC) este un indicator oficial, recunoscut de specialisti, care te ajuta sa calculezi greutatea la care este sanatos sa te mentii ca sa eviti, pe cat posibil, riscurile legate de sanatate. Pentru a obtine aceasta valoare, trebuie sa-ti cunosti inaltimea exacta si greutatea corpului la momentul in care faci calculul.

indice_corporala

Formula de calcul este greutatea (x kilograme) impartita la patratul inaltimii tale (y metri2), iar rezultatul este valoarea z, exprimata in kg/m2:

x/y2 = z

Exemplu: O persoana care are greutatea de 56 kg si inaltimea de 1,66 m, va avea indicele corporal 56/(1,66)2= 20,32. Greutatea sa trebuie sa fie cuprinsa intre 51,01 – 68,76, valoarea optima fiind de 59,93 kg.

IMC este o cale de a identifica care este raportul dintre tesutul muscular, cel osos si grasimea din organism si de afla in care dintre urmatoarele categorii te situezi:

O valoare mai mica de 18,49 a IMC à persoana este subponderala

O valoare intre 18,5 – 24,99 a IMC à persoana are o greutate normala

O valoare intre 25 – 29,99 a IMC à persoana este supraponderala

O valoare mai mare de 30 à indica obezitate

Un IMC cu valoare cuprinsa in intervalul 18,5 – 24,99 este asociat cu riscuri de sanatate scazute in cazul majoritatii persoanelor. Daca indicele depaseste valoarea de 25, abia atunci este cazul sa slabesti, din punctul de vedere al sanatatii.

Recapata-ti greutatea ideala cu ajutorul solutiilor naturale! Life Impulse Pounds Away este o formula special ceata pentru a te ajuta sa revii la greutatea care-ti permite sa te bucuri de sanatate. Reteta contine suc din fruct de Mangosteen, care protejeaza imunitatea organismului, extract de ceai verde, cu efect de detoxifiere si extract de Hoodia Gordoni, care accelereaza metabolismul, induce senzatia de satietate si te ajuta sa pierzi mai usor kilogramele in plus.

Ai grija de corpul tau si fii aliatul sanatatii tale!

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *