Un remediu împotriva tuturor bolilor.

Există așa ceva?vitamina-c

DA!

VITAMINA C! Să o folosim cu abundență!

Dacă s-ar decerna medalia de aur la o olimpiadă a substanţelor nutritive, ea ar câştiga, fără nici un dubiu, premiul cel mare. O substanţă mai preţioasă nu se găseşte pe tot pământul. Vitamina C are două mari funcţii: întărirea imunităţii şi echilibrarea psihicului. Ea este cel mai redutabil inamic al tuturor bolilor.

În sistemul imunitar, vitamina C este duşmanul neînduplecat al oricăror agenţi patogeni, al paraziţilor, virusurilor, microbilor şi, nu în ultimul rând, al radicalilor liberi, care fug de ea ”ca și gazela de leopard”. Față în faţă cu moleculele de vitamină C, radicalii liberi n-au nici o şansă. Şi, întrucât ei ne aduc îmbătrânirea şi în final moartea, se poate afirma că vitamina C este si cel mai eficient apărător al tinereţii.

Surse mai puțin cunoscute de Vitamina C:

  • borșul proaspăt, preparat în casă, mai ales acum, în această perioadă, când răcelile sunt atât de frecvente și afectează pe mulți dintre noi, ar trebui consumat zilnic, câte o cană, atât de adulți, cât și de copii. Preparat cu tărâțe de grâu, borșul are în compoziția lui o întreagă farmacie de vitamine și minerale.
  • moarea sau zeama de varză este o altă sursă de vitamina C, ieftină și la îndemâna oricui. În această perioadă nu trebuie ocolite nici ceapa, prazul și usturoiul, chiar dacă mirosul lor deranjează, căci au în compoziția lor, pe langă alți nutrienți, și multă vitamina C.
  • citricile, am crescut cu ele și sunt fructele noastre de iarnă, pline de vitamina C.
  • să nu uităm de cătină, preparată cu miere, un adevărat suport al sănătății întregi familii, pe toată perioada sezonului rece.

Vitamina C, sub forma naturală, nu prezintă efecte adverse și se găsește din abundență în citrice, fructe de pădure, măceșe și cătina, struguri, varză, sfeclă roșie, morcov, pătrunjel verde, ardei gras roșu.

Mereu am în geană și un supliment, câteva pastiluțe cu vitamina C. La orice stare mai apatică, o pastilă cu vitamina C mă echilibrează!

Dr. Lavinia Bratu Ceuță – Nutriționist

Formator, Consilier de dezvoltare personală

lavi.ceuta@gmail.com

www.lavi-enrose.com

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *