5 reguli simple pentru o casa curata.

Zilele cele mai frumoase sunt, uneori, si cele mai aglomerate. Sunt zilele in care simti ca le poti face pe toate si incerci sa strecori si jobul, si momente alaturi de cei dragi. La finalul zilei, insa, te prabusesti in pat si ultimul lucru la care iti vine sa te gandesti este sa faci curat. Si totusi, este important pentru tine ca locuinta ta sa fie curata si frumos organizata. Iata cateva reguli bune de stiut, care te vor ajuta nu doar sa faci curat mai repede, dar sa si mentii curatenia mai mult timp.

Sterge praful de sus in jos. Dulapuri mari, etajere, noptiere – piesele de mobilier au inaltimi diferite, ceea ce se dovedeste a fi foarte important atunci cand vine vorba de steregea prafului. Incepe cu piesele cele mai inalte, urmand sa ajungi, treptat, la cele mai scunde. Astfel, vei aduna mult mai eficient particulele de praf de pe mobila din incapere.

Foloseste cate un covoras atat pentru exteriorul usii de la intrarea, cat si pentru interior. Rolul presului de la intrare este sa reduca murdaria care patrunde in locuinta, odata ce ai intrat pe usa. Un al doilea covoras asezat in holul de la intrare va intari acest efect, in special in anotimpurile ploioase si reci, iar locuinta se va pastra mai curata zile la rand.

Spala vasele din timpul mesei. Adesea, pentru prepararea mancarii te folosesti de multe oale, cratite, spatule si alte instrumente. Imediat ce ti-ai terminat treaba cu ele, pune in chiuveta apa cu solutie de curatare pentru vase si lasa obiectele folosite la „inmuiat” pe perioada cat stati la masa. Astfel, murdaria si uleiul se desprind cu usurinta, iar spalatul vaselor iti va lua foarte putin timp. Foloseste Detergentul pentru vase, cu aroma de portocale de la BioHaus care nu numai ca dizolva rapid grasimile, dar iti si protejeaza mainile. Produsul este certificat bio si contine ingrediente organice, ceea ce inseamna ca poate fi folosit fara emotii si de catre persoanele cu piele sensibila.

Dezinfecteaza frecvent chiuveta. Desi pare greu de crezut, pe suprafata chiuvetei se aduna adesea mai multe bacterii decat pe colacul de toaleta. In plus, indepartand mereu murdaria adunata in chiuveta dupa ce speli vasele, elimini riscul aparitiei mucegaiului, ce ar putea sa afecteze sanatatea familiei tale.

Eficientizeaza dulapul. In sertare, pe rafturi si pe umerase se aduna, in timp, o multime de articole pe care le folosesti mai mult sau mai putin. Sorteaza continutul dulapului, indeparteaza articolele devenite inutile si fa-le loc celor pe care le folosesti frecvent si care, adesea, raman la vedere, din lipsa de spatiu.

Umple casa ta cu energie pozitiva si bucura-te de cele mai frumoase momente alaturi de cei dragi!

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *