DA RESET VIETII TALE! PARTEA 4: De ce sa alegi produse ECO si cruelty free de ingrijire a casei

Produse eco si netestate pe animale, ingrediente cat mai naturale si care nu polueaza mediul inconjurator: nu e vorba numai de alegerea gelurilor de dus, cremelor de corp, sampoanelor, pastei de dinti si lista poate continua.

Trebuie sa alegem responsabil si atunci cand vine vorba de produsele de ingrijire a casei, de la detergentul de vase, la solutia de spalat geamurile si curatare a podelei, la inalbitorul de rufe si solutiile de scos pete. Astfel, iti protejezi santatatea si minimizezi impactul asupra mediului.

Produse ECO: de ce sa aleg detergenti cu ingrediente naturale?

Majoritatea detergentilor de rufe obisnuiti din comert prezinta o mare problema. Ei lasa un reziduu chimic pe imbracaminte, care este la randul sau absorbit de pielea noastra sau inhalat in plamani.

Cele mai multe substante chimice din detergentii clasici nu sunt numai nocive pentru pielea si sanatatea ta, ci sunt daunatoare si pentru mediul inconjurator si viata animalelor acvatice.

Efectele substantelor chimice din multi detergenti de rufe variaza de la iritarea pielii sau a ochilor la alte afectiuni mai grave, cum ar fi eczeme, eruptii cutanate, tulburari endocrine si altele. Unele dintre aceste substante periculoase sunt chiar considerate potentiali cancerigeni!

Minimizeaza poluarea si ai grija de sanatatea ta

Ei bine, ar trebui sa alegi sa faci schimbarea la produse cat mai naturale pentru curatenia casei tale din mai multe motive. Cel mai important lucru este ca, pur si simplu, aceste alternative iti protejeaza sanatatea. Un alt motiv este ca nu polueaza mediul.

Unii oameni se confrunta in mod constant cu eruptii cutanate, iritatii ale pielii si ochilor fara sa stie ce le provoaca.

Ei bine, in majoritatea cazurilor, schimbarea unei parti atat de mici din viata ta de zi cu zi, precum inceperea folosirii unui detergent ecologic pentru rufe, poate avea un impact puternic asupra sanatatii tale generale.

Detergentul natural pentru rufe este mai bland cu pielea ta, fiind o alegere excelenta atat pentru adulti, cat mai ales pentru copii, care au pielea mai sensibila si vulnerabila.

Detergentii ECO pentru rufe, cei pentru spalarea vaselor, dar si alternativele pentru curatarea suprafetelor sunt complet sigure pentru tine si 100% biodegradabile. Contin ingrediente naturale si nu prezinta niciun risc pentru resursele de apa sau viata acvatica.

Cum aleg produsele ecologice de ingrijire a casei

Orienteaza-te spre produse care:

  • nu contin fosfati, dietanolamina, inalbitori optici, coloranti artificiali
  • nu sunt testate pe animale
  • sunt biodegradabile
  • contin materii prime regenerabile
  • sunt eficiente si la temperaturi scazute de 30°C (in cazul detergentilor de rufe si de vase)

Detergentul lichid cu nuci de sapun si lavanda – BioHAUS®, pe baza de nuci de sapun BIO, ce spala, curata si parfumeaza natural hainele.

Mentine tesaturile si indeparteaza chiar si cele mai dificile pete.
Este indicat pentru toate tipurile de haine colorate (matase, lana, sintetice) spalate atat automat cat si manual.

Nu este necesara utilizarea balsamului, hainele fiind parfumate in mod natural de uleiul esential de lavanda.

nuci de sapun

Detergent lichid cu nuci de sapun, „Mama si copilul” – BioHAUS®, o combinatie de ingrediente special alese pentru a satisface nevoia de grija a copilului tau.

Este un produs special creat, pe baza de nuci de sapun BIO, pentru a fi prietenos cu pielea sensibila a bebelusilor si copiilor. Mentine tesaturile si indeparteaza chiar si cele mai dificile pete. Are un efect natural de catifelare a hainelor.

O alternativa ecologica sunt si nucile de sapun, ideale pentru spalarea hainelor la temperaturi intre 30-95°C (inclusiv matasea si lana), pentru rufe albe si colorate, cu o putere de spalare excelenta. Culoarea rufelor isi va pastra intensitatea pentru o perioada mai lunga de timp.

Spalatul cu coji de nuca nu numai ca este ecologic, dar este si economic: in cazul in care sunt utilizate la temperaturi scazute, pot fi refolosite de inca 2-3 ori. Dizolva murdaria in momentul in care intra in contact cu apa.

Beneficiile detergentului ecologic de vase

detergent eco de vase

Detergentii ecologici, la fel ca celelalte produse de ingrijire a casei, sunt bazati pe o reteta prietenoasa cu mediul si cu pielea ta.

Au o actiune puternica de indepartare a grasimii de pe vesela, pe care o lasa curata si dezinfectata.

Detergentul BIO pentru vase BioHAUS® corespunde cerintelor crescande in domeniul ecologic si dermatologic si convinge printr-o exceptionala capacitate de spalare si de curatare. Este biodegradabil!

Tensidele zaharoase obtinute din materii prime precum cartofi, porumb sau trestie de zahar, respectiv sfecla de zahar si ulei de cocos sunt substante de spalare active cu proprietati dermatologice exceptionale. 

Rufe albe cu produse eco, fara agenti chimici care dauneaza tesaturii

inalbitor eco rufe

Cu siguranta vrei sa iti pastrezi hainele la fel de albe ca atunci cand le-ai cumparat.  Hainele albe se pateaza foarte usor, iar petele sunt mai dificil de indepartat.

Inalbitorul BIO pentru rufe BioHAUS® ajuta la indepartarea petelor provocate de grasimi, fructe, cafea sau ceai. Agentul de albire pe baza de oxigen este cea mai ecologica alternativa.

Se descompune inca din timpul spalarii in soda, apa si oxigen, astfel incat apele reziduale nu sunt afectate. Inalbitorul pe baza de oxigen actioneaza la temperaturi intre 30°C si 95°C.

Tu ce produse eco folosesti? Descopera AICI alte produse ecologice si netestate pe animale, care iti protejeaza sanatatea si te ajuta sa ai o casa curata. Alege si tu responsabil!

DA RESET VIETII TALE! Fii alaturi de noi si saptamana urmatoare, cand lansam partea a cincea.

Articol scris de,
Daniela Marc
Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *