Curatenia de primavara: cum sa-ti reimprospatezi casa

Curatenia de primavara trebuie privita ca un motiv sa faci mici (sau mari) schimbari care sa-i dea un nou suflu casei tale. Primavara, natura revine la viata, iar noi suntem inconjurati de mai mult frumos si energie.

Aduna toate aceste experiente pozitive si adu-le la tine in casa. Cum? Iata ideile noastre:

Curatenie, reorganizare si redecorare

Curatenia nu inseamna numai stergerea prafului, podelelor, spalarea draperiilor si a vaselor. Gandeste-te si la curatenia emotionala. Exact, ai auzit bine! Cu totii avem tendinta sa cumparam lucruri de care nu avem nevoie.

Cu siguranta si tu ai prea multe cani, care stau ascunse in spatele dulapului si nu te atingi niciodata de ele. Sau haine pe care stii ca nu o sa le mai porti, dar totusi le pastrezi, ca poate… Este timpul sa renunti la ele si sa incepi curatenia de primavara asa cum se cuvine.

Ofera-ti destul timp, pentru ca nu vei termina intr-o singura zi. Gandeste-te la fiecare obiect in parte. L-ai folosit in ultimul an? Daca nu, pune-l deoparte. Iti mai aduce fericire? Iti trezeste vreun sentiment pozitiv? Daca nu, trebuie sa renunti la el.

Acum, ca ai strans tot ceea ce nu ai mai folosit in ultimul an, e timpul sa le gasesti o noua casa. Poti dona unor familii nevoiase, hainele vechi si care nu mai pot fi purtate pot fi duse la reciclat, la fel si electrocasnicele care nu mai functioneaza. Gasesti o multime de astfel de centre, asa ca acest pas nu este deloc dificil.

Felicitari, ai facut primul pas spre un stil de viata minimalist, despre care s-au facut o multime de studii. Si ghici ce? Chiar iti aduce mai multe fericire. Less is more, nu uita!

Curatania de primavara: camera cu camera

Cu ce asociezi primavara? Culoare, energie, natura, mirosul parfumat al florilor, renastere… Hai sa vedem cum poti sa le transpui in casa ta, camera cu camera.

Bucatarie

Gatesti zilnic, de cateva ori pe saptamana sau deloc? Indiferent de situatie, bucataria este un loc in care trebuie sa te simti confortabil. Mesele trebuie luate in liniste, intr-o stare de relaxare si fara graba. Iata propunerile noastre:

  • curata bine toate suprafetele (blat, cuptor, aragaz, faianta, gresie, dulapuri, podea etc.)
  • asculta muzica in timp ce faci curatenie
  • profita de verdeturile de sezon si pastreaza-le proaspete pentru mai mult timp in pahare sau borcane cu apa (te bucuri mai mult de ele, iar in bucatarie va mirosi mereu a proaspat)
  • si pentru ca suntem la capitolul acesta, cumpara-ti cateva plante naturale care sa iti aduca primavara in casa
  • sper ca nu ai uitat de primul pas si ai reorganizat frigiderul, camara si dulapurile.

Dormitor

Schimbarile sunt binevenite, indiferent cat de mici sunt. Poate muti biblioteca pe un alt perete, schimbi culoarea peretilor cu una mai deschisa, potrivita pentru primavara. Iti cumperi o lenjerie noua de pat sau alte draperii. Indiferent de deciziile pe care le iei, este recomandat ca in fiecare sezon sa facem o mica schimbare in casa.

  • te trezesti, iar peretele din fata ta este gol? Pune un tablou care sa te inspire si sa iti dea o stare de bine
  • alege culori naturale, deschise si vibrante (pentru lejeriile de pat, perete, draperii, perne decorative, chiar si mobilier). Un dormitor aerisit este un dormitor in care te vei odihni mai bine.
  • alege plante naturale care purifica aerul pe timpul noptii
  • elibereaza-ti noptiera si nu lasa pe ea decat esentialul.

Living

De obicei, petrecem cea mai mare parte a timpului in living. Stam pe canapea, ne uitam la televizor sau pe telefon. Dar cum putem face camera mai „vie”?

  • inlocuieste tablourile pe care le ai cu unele de sezon, cu natura, plante sau citate care te inspira; poti face acelasi lucru si cu fotografiile
  • cumpara perne decorative si paturi in culorile primaverii
  • lasa geamurile deschise cat mai mult timp, pentru ca lumina naturala si aerul curat sa iti invaluie toata casa.

Baie

In baie ne incepem diminetile, asa ca trebuie sa cream un spatiu confortabil. Iata cum:

  • mentine mereu suprafetele curate (primavara, poti folosi produse de curatenie pe baza de citrice, care sa aduca un parfum placut)
  • inlocuieste produsele de ingrijire de pana acum cu geluri de dus, sapunuri sau creme cu plante BIO, care sa iti aminteasca de primavara
  • daca ai lumina naturala in baie, poti creste 1-2 plante care sa insufleteasca locul.

Curatenia de primavara: ce produse alegem?

Unii oameni se confrunta in mod constant cu eruptii cutanate, iritatii ale pielii si ochilor fara sa stie ce le provoaca. Insa ele pot fi provocate de produsele de curatenie pe care le folosesti, inclusiv de detergentul de rufe sau de vase.

Trebuie sa alegem responsabil atunci cand vine vorba de produsele de ingrijire a casei, de la detergentul de vase, la solutia de spalat geamurile si curatare a podelei, la inalbitorul de rufe si solutiile de scos peteAstfel, iti protejezi santatatea si minimizezi impactul asupra mediului.

Citeste mai multe AICI.

De ce sa alegi produsele de curatenie Life Care®?

– Sunt o alternativa ECOnomica pentru curatenie
– Nu provoaca alergii sau iritatii
– Nu contin aditivi chimici, fiind recomandate si persoanelor cu pielea sensibila
– Nu distrug suprafetele pe care sunt aplicate
– Indeparteaza eficient murdaria
– Pot fi folosite pe orice suprafata

Descopera gama noastra de produse ecologice si netestate pe animale, care iti protejeaza sanatatea si mediul inconjurator.

Alege responsabil si bucura-te de o casa curata!

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *