O masina de spalat curata pentru haine impecabile!

Pentru ca iti doresti ca hainele tale si ale celor dragi sa fie ingrijite atent, alegi un detergent care indeparteaza eficient petele, folosesti un balsam care protejeaza tesaturile si calci intotdeauna hainele inainte de a le depozita cu grija pe rafuri sau pe umerase. Este important de stiut, insa, ca „sanatatea” hainelor tale incepe inca din momentul in care acestea ajung in cuva masinii de spalat. O masina de spalat curata si ingrijita corect dupa fiecare folosire este primul pas catre hainele impecabile pe care ti le doresti, reprezentand, in acelasi timp, si un aspect important pentru sanatate.

Daca iti doresti sa te poti baza pe masina ta de spalat cat mai mult timp, este necesar sa tii cont de cateva reguli de intretinere de baza:

Curata compartimentele destinate detergentului si balsamului de rufe dupa fiecare folosire. Majoritatea masinilor de spalat sunt prevazute cu sertarase speciale pentru diferitele produse de curatare pe care le folosesti. Dupa ce masina isi incheie programul, aproape intotdeauna raman in urma resturi de detergent in aceste compartimente. Cel mai bine este sa scoti sertarasul si sa-l clatesti cu apa dupa fiecare folosire pentru a evita ca urmele ramase sa duca la aparitia mucegaiului, care nu numai ca ataca componentele aparatului, dar este si daunator sanatatii.

Sterge intotdeuna de apa inelul de cauciuc din jurul usii. Acest inel are rolul de a izola foarte bine cuva de exteriorul masinii, astfel incat masina sa suporte centrifugarea fara ca usa sa se deschida. Asadar, este foarte important ca acesta sa fie pastrat in foarte buna stare. Dupa ce scoti rufele din masina, sterge usor apa ramasa intre santurile inelului de cauciuc. Astfel, vei evita ca acest cauciuc sa-si modifice calitatile, sa se crape sau sa apara mucegaiul.

Curata periodic interiorul cuvei. Cuva este locul in care ajung microbii si bacteriile depozitate sau imbibate in hainele pe care le speli. De aceea, atunci cand speli la temperaturi joase tesaturi delicate sau de lana, este posibil ca aceste bacterii sa nu dispara complet din cuva. Umezeste o laveta in apa amestecata cu Detergent universal BioHAUS si sterge cuva masinii de spalat. Detergentul este ecocertificat si nu prezinta niciun pericol pentru piele, astfel incat poti spala in continuare fara griji rufele dupa ce l-ai folosit.

Ai grija de sanatatea ta, inainte de toate!

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *