7 alimente care ajută la curățarea naturală a colonului

Din cauza unei alimentații extrem de rafinate tot mai mulți dintre noi au probleme cu tranzitul gastro-intestinal. Pe lângă un aport însemnat de apă, suplimentarea fibrelor este necesară demersului de bună funcționare a tubului digestiv. Pe lângă acestea, iată ce aliment ar putea ajuta și revigora organismul:

mar

  1. Spirulina – 2 capsule dimineața sau o lingură de pulbere din spirulină ar putea ajuta la cutățarea intestinului, prin cantitatea mare de clorofilă, iar prin ceilalți nutrienți se repară țesuturile și mucoasele distruse.
  2. Lămâia – un pahar mare de apă cu lămâie, băut pe stomacul gol, dimineața ajută la detoxifierea organismului.
  3. Alimentele verzi bogate în clorofilă, fie crude, fie sub formă de pulbere sunt prezente în orice cură de detoxifiere sau de regenerare a organismului. Clorofila solubilă în grăsimi aderă de mucoasa intestinală și încetinește creșterea bacteriană, înlăturând din colon bacteriile implicate în putrefacție și vindecă mucoasa ce căptușește tractul gastro-intestinal.
  4. Usturoiul, de preferat a se consuma 2-3 căței, pe stomacul gol după spirulină, o rețetă eficientă împotriva bacteriei Helicobacter pylori. Astfel, prin usturoi și proprietățile sale luptăm împotriva cancerului de colon.
  5. Mărul, prin conținutul de pectină și alți nutrienți poate reduce posibilitatea toxinelor de a se acumula în colon, promovând sănătatea digestivă.
  6. Zerul este cunoscut din perioadele antice ca un fortifiant al organismului, ajutând în cazuri de hepatită, afecțiuni ale plămânilor sau ale pielii. Prin prezența acidului lactic se reduce numărul de bacterii și ciuperci de la nivelul tractului intestinal, îmbunătățind digestia. În diverticulită, aciditate la stomac, crampe, un pahar de zer este foarte indicat. În plus, hidratează organismul, reglează tensiunea arterială și ne energizează, iată câte proprietăți binefăcătoare.
  7. Semințele de in și chia conțin fibre și grăsimi ce ajută la păstrarea stării de sănătate. Prin conținutul de grăsimi omega 3 reduc inflamațiile și stabilizează membranele celulare. Cum inflamațiile sunt cauza majorității problemelor legate de sănătate, nici o zi fără un aport însemnat de omega 3!

Bacteriile benefice sau flora noastră intestinală reprezintă grădina interioară a corpului de care ar fi bine și mereu conștient să avem grijă. Să nu uităm că boala pornește din colon, mereu să acordăm atenția cuvenită sănătății tubului digestiv.

Rămânem aproape cu bine, sănătate și bucurie!

Dr. Lavinia Bratu Ceuță – Nutriționist

Formator, Consilier de dezvoltare personală

lavi.ceuta@gmail.com

www.lavi-enrose.com

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *