Cum sa obtii un miros placut si natural in casa, fara chimicale!

O casa care miroase frumos este mai primitoare si creeaza o atmosfera relaxanta, atat pentru tine si familia ta, cat si pentru oaspeti. Daca nu iti place sa folosesti produsele din comert care contin substante chimice, noi iti oferim cateva sfaturi prin care iti poti face casa sa miroasa frumos in mod natural. Majoritatea produselor folosite pentru mirosul placut al casei contin substante periculoase pentru sanatate, pot cauza iritatii, mancarimi sau eczeme. Tine cont de urmatoarele sfaturi si ofera-i casei tale un miros nou, proaspat si natural.

Pliculete de ceai parfumate

Pune cateva picaturi de ulei esential (portocale, lavanda, trandafir, iasomie, lamaie) pe un plic cu ceai verde si agata-l de usa dulapului unde vrei sa miroasa frumos – la haine, in debara, in baie, la bucatarie. Poti agata mai multe pliculete si sa te bucuri de un miros placut de fiecare data cand deschizi usa dulapului.

Mirosul natural al florilor

Decoreaza casa cu flori care emana un miros puternic. Sunt recomandate liliacul, lacramioarele, zambilele, petunia, gardenia sau lavanda. Cu ocazia asta poti creste flori la ghiveci, care iti vor infrumuseta casa si vor ajuta la purificarea aerului din incapere.

Pulverizator cu uleiuri esentiale

Umple un recipient cu pulverizator cu apa distilata, adauga 10-15 picaturi de ulei esential – le poti incerca pe cele de lavanda, lamaie, eucalipt, menta, portocala sau grapefruit – si o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar. Amesteca pana se omogenizeaza complet si pulverizeaza in aer ori de cate ori vrei. Pentru un miros mai puternic, poti pune in apa o crenguta de rozmarin sau alte ierburi aromate.

shutterstock_129534776Decoratiuni naturale

Daca gasesti conuri de brad, aduna-le si pune-le intr-un vas decorativ. Picura cativa stropi de ulei esential (iarna, se potriveste cel de scortisoara sau anason) si asaza-le pe masuta de cafea, in baie, pe noptiera din dormitor sau chiar la intrarea in hol. Poti face acelasi lucru cu florile uscate.

Arome parfumate in borcane

Pune o cana de apa de la robinet intr-o oala si adauga scortisoara, o pastaie de vanilie si felii de portocala sau lamaie. Lasa amestecul sa fiarba. Dupa ce se raceste putin, toarna-l in borcane decorative pe care sa le amplasezi in diferite locuri din casa.

Curatenia aduce prospetime

O casa care miroase placut este în primul rând o casa curata. Geamurile, covorul, vesela, mobila, materialele textile si parchetul trebuie sa fie spalate, curatate sau sterse de praf daca vrei sa ai o casa plina de prospetime. Pentru asta, alege produse de curatenie BIO fara substante chimice si stai departe de iritatii si mirosuri toxice.

Mai poti incerca…

Iarna, pune cojile de la portocale pe calorifer, iar cand se vor incalzi vor raspandi un miros placut. Aprinde lumanari naturale parfumate, pune bicarbonat de sodiu pe covoare inainte sa aspiri sau in litiera pisicii, fa saculete cu ierburi aromate si uleiuri esentiale pe care sa le atarni in diferite parti ale camerei si bucura-te impreuna cu familia de o casa curata care miroase frumos in mod natural.

Articol scris de,
Andreea Corneanu, Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *