Sportul vara – cum sa faci fata caniculei

Caldura de afara nu este o scuza ca sa nu faci sport. Trebuie sa te mentii fit si in timpul verii si sa faci miscare cel putin 30 de minute pe zi pentru sanatatea ta.

Totusi, caldura de afara si riscul de deshidratare aduc cateva modificari in programul tau de antrenament. Afla ce masuri de siguranta trebuie sa iei cand faci sport vara si cum sa te mentii in forma.

Vara – cand este momentul potrivit pentru miscarea in aer liber?

Cu siguranta nu iti doresti sa faci miscare in timpul zilei, mai ales la orele amiezii cand soarele este cel mai puternic. Daca vrei sa iesi la alergat, la o sesiune de yoga in aer liber sau la o plimbare in parc, trezeste-te mai de dimineata si fa miscare inainte de ora 8.

Acest lucru te va ajuta sa te incarci cu energie pentru intreaga zi si sa iti incepi ziua cu buna dispozitie. O alta perioada indicata este seara, dupa ora 20, atunci cand soarele isi pierde din puteri.

Iti recomandam Life Impulse® Super Energy revitalizeaza organismul, il intareste si iti ofera doza zilnica de energie de care ai nevoie intreaga zi. In plus, poate fi eficient impotriva stresului si a oboselii, poate reduce nivelul zaharului in sange si poate contribui la reglarea colesterolului.

Contine sucuri naturale provenite de la 7 plante si fructe unice precum Goji, Mangostan, Noni, Acai, Maqui, Cactus de Nopal si Aloe Vera. Acestea ajuta la intarirea imunitatii, fiind o sursa bogata de vitamina C, calciu, potasiu si fier.

Vara, ai ocazia sa practici multe sporturi in aer liber, ca: inotul, volei, aerobic, zumba sau pilates.

hiking-2446336_1920Nu uita sa te hidratezi mai mult decat de obicei

Bea cel putin 2 L de apa pe zi si hidrateaza-te suficient in timpul antrenamentului. Invata cum sa faci apa cu fructe, un deliciu bogat in vitamine si minerale.

Chiar daca nu faci miscare in plina zi, trebuie sa te protejezi de razele UVA si UVB chiar si atunci cand nu te expui direct soarelui.

Expunerea prelungita la soare fara protectie poate cauza imbatranirea prematura a pielii si favorizeaza aparitia arsurilor solare.

Foloseste emulsiile de plaja pentru protectie solara cu ulei de argan BIO Kräuter® SPF 25 pentru adulti si SPF 50 pentru copii.

Protejeaza impotriva radiatiilor UVA/UVB, fara parabeni si parafine, potrivite pentru toate tipurile de piele.

Daca mergi la mare sau la piscina, profita de moment si fa putina miscare in apa. Daca nu stii sa inoti, poti face cateva exercitii la marginea piscinei. Apa sporeste dificultatea exercitiilor, iti pune muschii in miscare si da rezultate mai rapide.

Profita de vremea frumoasa si du-te intr-o drumetie

Mergi cu prietenii si familia la munte si vei vedea ca aerul curat si miscarea iti vor face bine. Iesi cu bicicleta, rolele sau pur si simplu fa din plimbarea de seara un obicei regulat. Temperaturile ridicate nu sunt o scuza ca sa nu faci miscare.

Fa miscare in mijlocul naturii, acolo unde nu numai ca arborii din jur te ajuta sa te feresti de radiatiile UV, dar te si bucuri de un aer mult mai curat. Atunci cand faci miscare, respiratia si circulatia sangelui sunt accelerate, iar corpul are nevoie de mai mult oxigen.

In eventualitatea in care ai senzatii de greata sau ameteala, iti este greu sa-ti controlezi respiratia sau auzi un tiuit enervant in ureche, fa o pauza sau opreste-te. Si maine este o zi!

Vara ai mai multe oportunitati si poti alege dintr-o multime de activitati in aer liber. Nu uita sa bei suficienta apa si sa te protejezi impotriva razelor ultraviolete. Gaseste-ti motivatia si fa din sport un stil de viata.

Tu cum faci miscare vara?

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *