Trucuri pentru o bucatarie mereu curata

Bucataria este una dintre cele mai importante camere din casa. Aici este locul in care gatesti si mananci, de aceea trebuie sa il mentii curat tot timpul. Nu trebuie sa astepti curatenia de la sfarsitul saptamanii pentru o bucatarie curata „luna” tot timpul. Secretul este sa respecti o rutina de curatenie zilnica si sa acorzi o atentie sporita atunci cand gatesti.

Curata aragazul si cuptorul dupa ce gatesti

Aragazul si cuptorul trebuie curatate de fiecare data dupa ce termini de gatit. Petele sunt mai usor de indepartat, iar bucataria ta va arata impecabil. Foloseste produse care actioneaza eficient si nu ataca suprafetele de inox.

Evita depunerea petelor pe suprafete

Atunci cand gatesti, faianta si blatul de bucatarie se pot pata foarte usor cu ulei sau grasime. Nu astepta ca petele sa se usuce si sa devina greu de indepartat. Umezeste o laveta in apa calda si sterge-le imediat.

Foloseste suporturi pentru pahare si suporturi pentru farfurii din bambus sau material textil. Pe langa faptul ca arata foarte bine, iti usureaza munca – eviti patarea mobilierului sau a fetei de masa si strangi firimiturile mai usor.

Pastreaza frigiderul curat

Spala frigiderul cel putin o data pe saptamana. Pentru un miros placut, pune putin praf de copt intr-o farfurie sau o jumatate de lamaie pe un raft. Nu uita sa arunci alimentele stricate sau expirate.

Spala vasele dupa ce mananci

Este o regula pe care nu trebuie sa o incalci. Vasele murdare lasate in chiuveta emana un miros neplacut. In plus, iti va fi mai greu sa le speli dupa ce resturile de mancare se intaresc. La final, curata chiuveta si sterge stropii de apa ramasi cu o laveta.

Arunca tot ce nu folosesti

Ai vesela veche pe care nu o mai folosesti, dar o pastrezi fara motiv? Secretul unei bucatarii curate este o bucatarie aerisita, in care sa nu depozitezi lucruri inutile. Asa, iti va fi mai usor sa gasesti ceea ce ai nevoie si sa pastrezi curatenia.

Curata cosul de gunoi

Cosul de gunoi trebuie dezinfectat cam o data pe saptamana si inlocuit la 6 luni. Alege cosurile cu capac si arunca gunoiul la timp. Pune pe fundul cosului 2 linguri bicarbonat de sodiu pentru a absorbi mirosurile.

Foloseste produsele destinate ingrijirii bucatariei din gama BioHAUS® – certificat Ecocert. Curata eficient, indeparteaza petele dificile, nu provoaca alergii, sunt biodegradabile, au efect degresant si dezinfectant. Nu ataca inoxul, plasticul, ceramica sau portelanul.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *