Ce sa NU faci ca sa poti adormi mai usor

In functie de obiceiuri si stilul de viata, o persoana are nevoie de 6-8 ore de somn neintrerupt pe noapte. Insa, calitatea somnului poate fi afectata de stres, o masa copioasa la o ora tarzie sau consumul de cafea in exces. Daca te confrunti cu probleme legate de somn, atunci afla ce NU trebuie sa faci ca sa adormi usor si sa ai parte de un somn odihnitor.

Nu adormi in 30 minute? Ridica-te din pat!

Daca depasesti pragul de jumatate de ora in care stai in pat si te intorci pe o parte si pe alta, dar tot nu poti adormi, cel mai indicat este sa te ridici. Mergi in alta camera, citeste o carte sau asculta muzica relaxanta. Aprinde o lampa sau cateva lumanari, pentru ca lumina puternica inhiba secretia de melatonina, responsabila cu inducerea somnului.

Nu te agita

Multora ni se intampla sa devenim frustrati si nervosi atunci cand nu putem adormi. Insa tocmai gandurile acestea ne creeaza starea de agitatie care nu ne lasa sa adormim. Incearca sa te relaxezi si vei vedea ca vei adormi mult mai usor.

Nu utiliza smartphone-ul

Acelasi lucru se aplica si in cazul laptopului, calculatorului sau a tabletei. Lumina emanata de ecran iti va deregla ciclul de somn, te va impiedica sa adormi si iti va afecta calitatea somnului pe termen indelungat.

Evita cinele la ore tarzii

Daca suferi de tulburari de somn, cinele la ora tarzii te vor impiedica sa adormi usor. Organismul tau va digera mancarea, iar intregul proces iti va mentine corpul in stare de veghe. Specialistii recomanda sa iei cina cu aproximativ 3-4 ore inainte de ora de culcare.

Nu recupera orele de somn pierdute a doua zi

Pare normal ca atunci cand ai avut o noapte alba sa vrei sa dormi dupa-amiaza. Incearca sa nu faci acest lucru pentru ca iti vei deregla ciclul de odihna. Rezista pana seara si vei vedea ca pe langa faptul ca vei adormi usor, vei avea parte de un somn odinitor.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *