Utilizari ale lavandei in ingrijirea casei

Lavanda este folosita inca din Antichitate datorita proprietatilor benefice pe care le are. Azi, e utilizata ca remediu terapeutic pentru ca te relaxeaza si calmeaza, in industria cosmetica si de ingrijire personala, dar si in produsele de curatenie. Afla cum o poti folosi pentru a avea o casa curata si parfumata.

Haine curate si parfumate

Foloseste alternativele ECO atunci cand vine vorba de spalarea rufelor. Astfel, vei evita aparitia iritatiilor si a reactiilor alergice la chimicale.

Detergentul lichid cu nuci de sapun si lavanda BioHAUS® este indicat pentru toate tipurile de haine colorate (matase, lana, sintetice) spalate atat automat cat si manual. Nu este necesara utilizarea balsamului, hainele fiind parfumate natural de uleiul esential de lavanda.

Scapa de mirosurile neplacute

Intr-un recipient cu pulverizator umplut cu apa adauga cateva picaturi ulei esential de lavanda si o crenguta de lavanda. Pulverizeaza in aer si bucura-te de un miros relaxant si imbietor.

Adauga 2-3 picaturi de ulei esential de lavanda in ceara topita a unei lumanari – atunci cand o aprinzi, parfumul lavandei se va disipa in toata incaperea. La fel, poti picura putin ulei esential pe potpourri, acele decoratiuni din plante uscate, ierburi aromatice si condimente.

Adio furnici sau molii

Pune in dulap, printre haine, saculeti cu lavanda uscata si 2-3 picaturi de ulei esential de lavanda. Freaca zilnici intre palme continutul saculetilor pentru a degaja uleiurile volatile care alunga moliile. Pentru a scapa de furnici, stropeste locurile in care le vezi cu o solutie din 50 ml apa si 25 picaturi ulei esential de lavanda.

Indeparteaza depunerile de calcar

Otetul este solutia naturala perfecta atunci cand vrei sa scapi de depunerile de calcar de pe suprafete. Foloseste otet alb din vin cu o concentratie mai mare. Pentru a neutraliza mirosul intepator, adauga cateva picaturi de ulei esential de lavanda si combina otetul cu o parte egala de apa. Poti curata filtrul sau expresorul de cafea, fierbatorul de apa, vesela, masina de spalat, robinetul, dusul si chiar vasul de toaleta.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *